amerikada m4 coupe 66.200 dolar günlük kurla 205.000 TL
bizde 625 bin TL
fark 420 TL :)
Printable View
amerikada m4 coupe 66.200 dolar günlük kurla 205.000 TL
bizde 625 bin TL
fark 420 TL :)
birde işin şu boyutu var bizde m4 200 bin olsa bayilerdeki sırada millet birbirini keser fabrika ülkeye araç yetiştiremez
Gel ulan greencard görüşmesi, sizin gibi fakirlerle yaşamak istemiyorum artık... Ne kadar banel tartışmalar yok abd de şu yok bu :D
Şaka bir yana...
Türk halkının vazgeçilmezlerini iyi biliyorlar ve yükledikçe yüklüyorlar...
Basit bir hesap yaptım...
Standart bir C segmenti aracınız var ise yeni model.. Yaklaşık 20bin usd..
İş bulup abdye yerleşşeniz, tüm masraflarınızı bu aracın parası ile karşılayıp orada aynı aracı satın alabiliyorsunuz neredeyse :D
Ha bu arada
arkadaşın 1000 dolara aldığı araba aşağıda :D Sıfırı da 45bin dolar... 4,7 litrelik bir araç. burada olsa 500e dayanır herhalde
http://images.hgmsites.net/med/2001-...00028924_m.jpg
Buda mayıs ayında aldığımız vergisiz fiyattan cuzi indirimli 520i mizin sevgili faturası sonra devlet neden araba üretmiyor. Neden üretsinki.
http://i65.tinypic.com/vf9isi.jpg
Arkadaşlar şu güzelim devletin neyini beğenmiyorsunuz lütfen yapmayın böyle daha ne yapsın adamlar ötv'ye zam tabii ki olacak. Olmaması için bir sebep gösterirseniz söz veriyorum ötv zammını desteklemeyeceğim . Tşkler <3<3
Son 2 aya 150 bin stokla giren otomotiv sektoru OTV inecek-cıkacak şoku yaşıyor - Ekonomi Haberleri
Otomotivcinin dostu Emre özpeynirci başlamış ağlamaya. Neymiş, sektör son 2 aya 150 bin stokla yakalanmışmış. Bize ne la. İndirim ve destekli krediyle eritsinler işe, sanki bize sordular ithal ederken. Kur artışları haricinde zamları döşerken iyiydi. Şimdi uğraşın durun.
Sanırım şu adetleri tutturma olayı bir hayli önemli otomotivciler için. Sonraki yıl için stok ve fiyatlandırmalarını etkiliyordur muhakkak. Belki bir iki sene almayız. Ama sonrasında muazzam donanım ve fiyatlar yakalanabilir. bkz: 2008 krizi ve devamı.
Tamamen vatandaşın sırtından daha ne kadar geçinecek devlet bilmiyorum. Hani şu eski hükumetler ne yaptı akp hiç değilse yol yapıyor hastane yapıyor hizmet ediyor diyenler var ya bunu yapmak zorunda yoksa topladığı parayı saklayabileceği koyabileceği hiçbir yer yok. Şöyle bir rakam var cumhuriyet ilanından 2002 yılına kadar tüm hükumetlerin toplam topladığı vergi 572 Milyar dolar. 2002 den 2014 yılına kadar olan akp döneminde toplanan vergi ise 1 trilyon 820 milyar dolar. Yani Cumhuriyet tarihinde toplanan verginin neredeyse 4 katını 12 yılda toplamış akp. Ee ne yapacak bu kadar parayı yol yapacak hastane yapacak. Hoş eskiden toplanan bu vergiler size yol su elektrik olarak dönecek denirdi ama şimdi benim vergilerimle yol yapıyor yaptığı o yoldan da fahiş ücretler istiyor hatta geçsemde geçmesemde bir şekilde benden parasını kesiyor. Hizmet bunun neresinde. Devlet olarak Üretmek yok, fabrika yok, sanayi yok dışarıdan saman ithal edecek duruma gelmişiz ekonomide tamamen vatandaşın sırtına yüklenmiş bir sistem var onunla geçinmeye çalışan bir devlet var. Haa bu arada hükümet değişirse bu vergiler azalır mı zannetmiyorum bu kadar tatlı parayı hiçbir iktidar bırakmaz. Ayrıca bu toplanan vergilerinde tamamı harcanıyor görünüyor çünkü kamu bütçesi açığımız hep var peki 2 trilyon dolar nereye harcandı. Fabrika mı kurduk hayır hatta olanları sattık özelleştirdik. Yol mu yaptık evet ama en pahalı projeler hep yap işlet devret modeliyle yapılıyor hatta devletin 1 kuruşu harcanmadı diye övünülüyor peki nereye gitti? Bunun araştırmasını denetimini sayıştay yapar ama o kurumunda içi boşaltılıp yetkisizleştirilip bu tarz soruların sorulması engellendi. Bizde gemicik alanlara aval aval bakıp nasıl aldılar diye düşünüp kaldık. Ama yediler yediler bitiremediler ki vergiyi biraz daha arttırıyorlar. Elin oğlu 1 puanlık zam yapılsa ayaklanır hükümet zammı geri çeker ama biz gerçekten koyun bir milletiz. Hatta akp lilere koyun falan deniyor yaa aslında en büyük koyun biziz onlar zaten hallerinden memnun bir şeye itiraz etme durumları yok biz ama hiçbirşey yapmıyoruz.
4 aydir siyaset içerikli mesaj girmiyorum, yapmayin söyle seyler :D
http://medya.zaman.com.tr/2010/03/27/sinandag.jpg
peki ya s2000 ler :D vergisine dokunulmassa bi 30 bin daha artarmı
Gayette yetişir, yetişiyorda. USA'ya bile mal yetişiyor.
Burada en duşuk ucret 9 bin lira! – Sozcu Gazetesi
Adamların asgari saat ücreti 15 dolar. Ayda 3000 dolar. 22 ayda adam m4 parası kazanıyor. Tekrar vurgulayayım, asgari ücretli adamdan bahsediyoruz.
Daha dün merakımdan Mercedesin fiyatlarına bakmıştım.. Buyrun siz de bakın
GLS 350d 4MATIC geliş fiyatı 210.792 vergilerle 612.800 (Oran %145)
http://i.hizliresim.com/VEqV5n.jpg
belki 1.8 tsi polo gti ucuzlar ? 2.0 dizel avensis ucuzlar.ne bilim belki 2.0 tdi leonlar gelir ülkeye . Polyannayı ...
f30 3.20d i sıfır olarak almaya çalışan adamda vergi 10 lira yükseldi diyede ağlamaz heralde
Motorlu araçların vergilemesinde yeni dönem başlıyor. ÖTV belirlenirken araçların sınıfından, yolcu kapasitesine; sunroofundan kapı sayısına kadar herşey dikkate alınacak. Buna ilaveten egzozundan çıkan karbondioksit oranı da yani emisyon miktarı da vergiyi artıracak. Bu da dizel araçlarda ilave vergi anlamına geliyor.
Yeni araba alacaklar dikkat - Son Dakika Ekonomi Haberleri
Yeni araba alacaklar dikkat - Son Dakika Ekonomi Haberleri
Sunroof'a bilmem neye bakacaklarmış. 50 bin lira zam olmayacakmış ama bi miktar zam olacakmış gene. Emisyon oranı da dahil olacakmış falan fıstık. Bu ülkede binlerce araç emisyon hilesiyle satıldı kullanıcılara, ne kadar ceza ödediler bilen var mı?
Almıyoruz karşim sıfır araba falan. İleride bi tane de e46-e90 falan denk getiririm. Oh, kafalar rahat. (2.ellere de zam gelir diyenler için; 2 cihan bir araya gelse sıfır araçlardaki değişim olmaz. Gerçek piyasa sahibinden fiyatlarıyla işlemiyor.)
F10 5.20i aldım
Pusuya yaptım beyler :)
Bu parodiyi yıllar önce izlemiştim, sözler çok iyi resmen durumumuzu gösteriyor.
Parodidir, fazla takılmayın .
https://youtu.be/Jx4n4SdpXoc
VTEC var mı? ---------------------------> %10 koy
AWD? -----------------------------------> %15 yükle
turbo var mı? -------------------------- > aha %20 yaz
vay turbo Garrett 42 bilmemkaç ------> bunun hakkı %25
vayyy fabrika çıkışı recaro koltuk -----> aynen %40
demek sunroof aldın? ------------------> al sana bi %20
müzik sistemi varrr opsiyonellllll ------> adım thomas sana %30 komaz
"belki istanbul parka çıkarım abi" -----> buna şimdiden %10'u ver, kalanları TÜV'de sokarız
vergi sistemi yaptım, nasıl olmuş?
Şimdi ben lüks sınıfına takıldım merosunun A serisi , bmw nin 1 ve 2 serisi lüks sayılacak mı?
fiyat artmayacak diyorlarda nasıl olcak o iş anlamadım :)
ötv mtv zam yapana kadar memurların yarısını çıkarsınlar ülke kalkınır vallahi..bu kadar boş beleş adamın aynı yere toplandığı tek yer vergi daireleri..vergi vergi zam ülkede başka bişey yok
Memurlarmı boş boş oturuyor
Yoksa birileri boşu boşuna bizim vergilerimi eziyor
Külliye ayda 56 trilyon gideri varmış
Böyle bir para ezmeyi ne duydum ne gördüm
Güya müslamanız gösteriş ve şatafattan uzak duracağız
Ne memur ne işçi
Diyanet s kasaya binmeyi bıraksın önce
doğru Yiğit onlarda var ülke olarak devlet daireleri - bakanlar belediyeler ıvır zıvır gereksiz bir harcama var..artık vergi ilede yetişilmeyecek bir nakit sıkıntısı çekicez..kısmayı öğrenmek lazım her şekilde memurdan bakanına kadar.
Bugün vergi dairesindeydim. Şöyle bir bakındım, rahat yarısı boş oturuyor. Dostlar alışverişte görsün misali. Bana 10 bin verseler gene böyle işlerde çalışmam ya hani; aheste aheste yaptıkları işlerin çoğunu yarı zamanda tamamlarım. Birçoğu doğru dürüst bilgisayar dahi kullanamıyor. Çay+telefon; kalan zamanda iş şeklinde devam. İşini hakkıyla yapan memurlar azınlıkta kalmış vallahi. Allah muhafaza, işten ayrılıp bankaya falan başvursalar çoğu açıkta kalır.
Rahmetli Yazıcıoğlu gibi bir vali olacak başlarında, o zaman göreceğiz sallana sallana iş yapan memurları.
aynen bende bugün vergi dairesindeydim sinirim ondan zaten..sabah 9 dan 11 e kadar 1 imza bekledim :)
ellerinde kahve makinası koğuş ağası gibi ordan oraya gidip geliyorlar..müdür yardımcısı var oturmaktan sıkılıp gezip onla bunla sohbet ediyor..bizde esnaf vergi borcunu ödeme peşinde dolaşıyoruz..
Bu zihniyetle yapılan vergi artışları hem vatandaşı hem devleti yorar. Aklı başında birileri tarafından yönetilseydik,yapacakları en mantıklı uygulama şu olmalıydı;
-Tr'de fabrikası olup üretim yapan markalardan motor hacmine ve emisyon değerlerine göre,atıyorum 1 birim ötv
-İthal araçlardan yine motor hacmine ve emisyon değerlerine göre 4 birim ötv alınırdı.
Bu ülkede üretim yapıp hem kendi personeline hemde yan sanayiye istihdam sağlayıp ülkeye katma değer kazandıran markalara bu şekilde haksızlık yapılmamış olurdu.Çünkü bu markalar ülkemize birşeyler verdikleri halde,rakip firmaların ülkemizdeki vergi dilimini delmek için üretmiş oldukları otomobiller ile de rekabet etmek zorunda kalıyorlar.
Özellikle alman markaları ülkemizde üretim yapmadıkları halde en çok satılan marka durumundalar.Almanlarla olan sadece otomobil ticaretine bakacak olursak senede milyarlarca dolarlık otomobil ithal ediyoruz. tabiki bunun yanında yedek parçasınıda..Peki biz bunun karşılığında onlara ne ihraç ediyoruz???
Bu bahsettiğim şekile bir düzenleme yapılırsa gerçekten zengin fakir belli olur. standart bir 3 serisine binmek isteyen 250-300 bin lirayı gözden çıkarması gerekir.Ya da almanlar gelip burda fabrika açarlar.
Ama ülkeyi yöneten kişiler sadece by pass çözümler ile ekonomiyi ayakta tutmayı becerebildikleri için bu tip uzun vadeli planlar onların işine gelmez. Mazallah üretim filan yaparsak ülkemiz kalkınır.Gerek yok. Elimizdeki kalan kit'leri satalım,hazır ürün alalım. ama yol yapmayı unutmayalım.
Ülkeyi fesh edip yeniden yapılandırsak anca çözülür bu düğüm..
@darkmoon bunu tv yayınından falan mı aldın hocam? 2litre için %90 olan ötv %145e cıkıyo senin ekledigin hesaba göre. eğer böleyse efsane ötesi zam geliyor.
facede arkadaşım paylaşmış bende ondan aldım ama tv çekimi o belli..
abi eger gerçekse bu rakamlar 2litre üstündeki yeni ötvyi düşünemiyorum. 2litreyi 145 yapan devlet alt ve üst dilimi de es geçmez onlarda nasiplenir.
Bunlar hep 2023'ce Hazırlıktır.
bu fiyat artışlarıyla 5 sene sonra türkiye
http://dailybouncer.com/wp-content/u...ties_flash.jpg
burada dönen sohbet artık abi sele ısıtmalı aldım ben benimkini benimkinde esp var .. :))
Meseleye olumlu tarafından bakarsak hepimizin araçları değerlenecek.. Herkes zengin olacak Bmw 5.20 yi 200 binden alanların 450 bin tl lik arabası olacak..
Peki hayat standartların da yükselecek mi aracının değeriyle birlikte ?
Neden bu zam gelıyor hatta sacma sapan oranlarda cunku bunu yapan bakan yada vekıl bu vergılerı odemıyor!!
Odesede ınanılmaz bır akar var...
Yazık,guzel ulkemın zaten belırlı kısmı ya aracı yok yada alabıldıgı arac 30.000tl nın altında.Ve bunların %70'den fazlası akp ye oy verıyor...
Adamın eve gıdıcek dolmus parası yok ama suyu altın kaplama kadehden ıcen adam oy verıyor...