-
1. Tüm yedek parçalar bakım için kullanılanlar herşey ithal dolayısıyla pahalı ve alım gücümüz parmızın değeri düşük olduğu için yan sanayiye yönelmek zorunda kalıyoruz.
2. Bizde usta çok olduğu için her işten anlayan ve çok iyi oldukları için bir işi en kısa zamanda en kolay yoldan halletmek gibi bir alışkanlık var. Yapılan işin kuralları önemli değil oldumu oldu aynı işi görüyormu evet tamam devam et.. estetik yada güvenlik önemli değil.
3. Özen göstermiyoruz, arabayı fırcaya sokup yıkanınca tamam temizmi temiz. :)
bu gibi şeyler olduğu için araçların ağzı yüzü kayıyor işte :(
-
Yurt dışında benim en fazla dikkatimi çeken şey saygı. Millet arabayı "Sen vermezsin lan o yolu! Ben alırım Hmına..." mantığıyla kullanmıyor. Yollardaki arabaların tamamı videolardaki gibi değil ama her halükarda genelleme yapınca bizim bayaa üstümüzdeler...
O kadar fazla etken var ki, yazmakla konuşmakla bitmez. Kültür, saygı, anlayış biçimi, maddi engeller, yasal zorunluluklar vs. vs. en basitinden 3 aydır başımda olan mevzu... Kıçı kırık bi Hilux'u yükseltip dodik şnorkel sepet jant lastik vs. kendi çapımda bir offroad'a giriş yapayım dedim arabanın başına gelmeyen kalmadı. Sanayide her usta kötüdür demiyorum ama iyisine de güç yetmiyor yada kaprisli oluyor.