User Tag List

Sayfa 4/15 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
275 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Çıplak fiyatı 44.402 TL lik arabanın 77.000 e çıkışını tartışalım

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tolga-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzin 1 tl olsun. devlet ötv almasın herkes 525xdrive a binsin . Cari açık ebesinin herekesine fırlasın hepimiz rahatlayalım. batalım. Sizde rahatlayın herkes rahatlasın .
    Cari açık sadece otomobille mi engellenir?

Mesela hiç otomobil üretmeyen, bütün araçları dışarıdan satın alan ama vergilendirmeyen Kanada'da cari açık inanılmaz oranda mıdır?

Yoksa ülkeler üretebildiği herhangi bir malzemeyi başka ülkelere satıp bu açığı kapayabiliyorlar mıdır?
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendimce elimden gelen tüm tepkileri verdim, baktım olmuyor motosiklet aldım 100 cc, vergisiz km de max 8 kuruş yakarak fıtı fıtı istediğim yere gidiyorum. Sigorta 100 TL, park parası yok, kasko yok, trafikte boşa harcanan zaman ve benzin yok. Motor çalınacak kadar değerli değil aklı kalmıyor insanın. Dünya varmış. Ha tehlikeli biraz evet, ama asgari ücrete 5 kişinin işini yaptığım, kendime ait zamanımın olmadığı dünyadan ayrılmak çok korkutmuyor beni. Sakat kalmak var tabi bir tarafta, o yüzden kaza kesin ise kurtarmaya çalışmak yerine hedefe kafa üstü dalmak önemli.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülke yarışına dönmüş ortalık.

Her ülkenin kendine göre zorlukları var evet.

Mesela Amarıhanya'da sağlık sistemi gerçekten müthiş, ambulansa bindin diye yüzlerce dolar ödüyorsun. Ameliyat falan olsan Allah korusun, zaten hepten sıçtın.

Avrupa'da genel olarak kira pahalı. Dışarıda yemek yiyorsun ayı gibi para veriyorsun.

Japonya'da mesela ev sahibi olabilirsen bildiğin zenginsin.Ya da Türkiye gibi yemek yersen her öğün, meyvesiyle etiyle, ciddi ciddi kodamansın.

Fakat herkesin atladığı şey şu;

İngiltere'de araçlar bizle aynı para demişsiniz, ama adamların alım gücü ile bizimkisi bir değil.

Avrupa'da kiralar korkunç ama bize göre 1000 tl kira bize normal geliyor ama 1000 euro kira korkunç bir rakam. Çünkü paramız da değersiz.

Burada kimse araçlarda sıfır vergi olsun demiyor. En azından ben demiyorum. Ama bu daha insancıl oranlara çekilebilir, ve başka ürünlerin vergileri düzenlenebilir. Daha adil bir araç vergisi sistemi getirilebilir. Her şeyi otomobile yüklemek olmaz.

Durum bence bu kadar.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortadoğu ülkesi oldugumuz için böyle.Artık dininden mi , ikliminden mi yoksa bilinmeyen bir kimyasal mı çıkıyor yeraltından bu topraklarda bilmiyorum ama burda dogan büyüyen insanlar koyun oluyor , umursamaz vurdumduymaz , bitkin , tembel herşeye inanan , saf cahil vs... Yani daha çok ağır yazardım ama kimseyi kırmak istemiyorum.Yok olur mu diye çıkışmayın bana bu topraklardaki ülkelerin (turkiye ırak iran afganistan suriye ürdün filistin vs) bana dünyaya şu katkısı var diye söyleyin o zaman...Bu ülke olmasa dünya mahvolur bu ülke bilimin başı bu ülke eğitim göz bebeği bu ülke astronomi ve uzay bilimlerinde öncü diyin bana hadi ???? Ama bu böyle beyler açık net bu ortadogunun bulundugu topraklardaki insanlar 1 gecede yok olsa 3 ay sonra avrupanın haberi olur o kadar boş o kadar bu dünyaya yaramaz ülkeler.

Yahu ingilterede 15 kuruş benzine zam yapıldı diye halk yolları kapattı , 1 hafta kimse işe gitmedi kıyamet koptu.Ulan bizde dolar 15 günde 2.80 den 3.30 a dayandı kimsenin sesi çıkmıyor ???? Lan 2000 yılında benzin 50 Kuruşmuş la litesi ELLİ KURUŞ birader şimdi 5 lira olmak üzere... Koyun değiliz de neyiz yani açıklayın ???
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kurumsal araç kiralamalar kapatılıp, herkes öz sermayesiyle araba alıp binmedikçe ve şirketler mazotu ve binimum diğer saçma sapan masrafları giderden düşmeye devam ettikçe hiçbirşey düzelmez...

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka bir ülkedeki bir aracın evin ya da herhangi bir objenin ederini TL'ye çevirip bizim ülkemizdeki fiyatıyla kıyaslayanlara bayılıyorum

Bence 2 ülkenin ekonomisini kıyaslamak için asgari ücretleri üzerinden temel ihtiyaçların alınacağı birim miktarı kıyaslanmalı

A ülkesinde asgari ücret 1000A, karşılığında 100 ekmek 50 su alınıyor,
    B ülkesinde asgari ücret 1000B, karşılığında 200 ekmek 60 su alınıyor gibi.

Bu işlerin eğitimini almış kişiler kesinlikle daha iyi açıklayacaktır tabi ki.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanaygün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başka bir ülkedeki bir aracın evin ya da herhangi bir objenin ederini TL'ye çevirip bizim ülkemizdeki fiyatıyla kıyaslayanlara bayılıyorum

Bence 2 ülkenin ekonomisini kıyaslamak için asgari ücretleri üzerinden temel ihtiyaçların alınacağı birim miktarı kıyaslanmalı

A ülkesinde asgari ücret 1000A, karşılığında 100 ekmek 50 su alınıyor,
    B ülkesinde asgari ücret 1000B, karşılığında 200 ekmek 60 su alınıyor gibi.

Bu işlerin eğitimini almış kişiler kesinlikle daha iyi açıklayacaktır tabi ki.
    Yasadigim eyaletlerde ( washington DC ve Maryland ) asgari ucret (saatlik) $11.50 ve $8.75 .

1 saat calisan biri vergisi fln ciktiktan sonra $10 ve $7.75 civari kazaniyor.

1 saatlik calisma karsiligi yaklasik 5galon ( 20lt ) ve yaklasik 3.5galon ( ~14lt ) benin alinabilir

duz mantik, haftada 40 saatten 2 ay calisan birisi topladigi para ile bmw e46 dan tutta 2000 lerin basi bircok marka model arac satin alabilir.

1lt absolut vodka yada bir kg et icin sadece 2 saat calismasi yeterli.

Lutfen Abd ye nasil gelebiliriZ diye mesajlar atmayin

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasadigim eyaletlerde ( washington DC ve Maryland ) asgari ucret (saatlik) $11.50 ve $8.75 .

1 saat calisan biri vergisi fln ciktiktan sonra $10 ve $7.75 civari kazaniyor.

1 saatlik calisma karsiligi yaklasik 5galon ( 20lt ) ve yaklasik 3.5galon ( ~14lt ) benin alinabilir

duz mantik, haftada 40 saatten 2 ay calisan birisi topladigi para ile bmw e46 dan tutta 2000 lerin basi bircok marka model arac satin alabilir.

1lt absolut vodka yada bir kg et icin sadece 2 saat calismasi yeterli.

Lutfen Abd ye nasil gelebiliriZ diye mesajlar atmayin
    Abi bu greencard olayları falan kafa kurcalıyor zaten

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortadoğuda yarattı ise neden avrupa capon amerikan arabalarını biniyoruz? orta doğu arabasına binelim, yoksa ata binelim. 4x4.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu bizim millette 1.6 ustu arabaya binmesin . a3 1.6 tr de 113 bin tl orda 108 bin tl. bi bizde yok bu vergi..
    Neden binmesin?

Neden alamıyoruz diyip sistemi sorgulamak yerine binmeyin olsun bitsin..

Ne güzel mantık..

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamda araba lüks , asgari ücretli yani hayatta kalmak için çalışan birisinin 0 otomobil alması abes kaçmaz mı ?
    Sadık keşke feto'nun okulunda okumaya devam etseydin kardeşim,boşver sen okuma üniversite .
    imzasız..

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok hoşuma giden bir durum var,söyleyecek bir şey bulamadıkları için bu tarz konulara yorum yazamayan üyelerimiz var . Allah korusun hor görülüp aşağılanma ihtimali var.
    imzasız..

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlar nasılda memnun, otomobil fiyatı kadar vergi veriyorsun, verginin vergisini veriyorsun, benzinlikten vergi satın alıyorsun. ama hala memnunuz.
    İnsanlar arabaya binmesin tamam da en basiti evinize gelen salatalığın yol parası ne olacak

Yurt dışında 100000TL bizde 90000TL demek zaten başlı başına ilginçlik. o zaman şöyle söyleyeyim yurt dışında 1TL yi 0,30usd veya 0.28euro ya satın alabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyla alakası yok ama haberlerde izlediniz mi bilmem. Japonya'da 5 şeritli yol çöküyor,ve sorumlular basının önüne geçip halka karşı eğilip özürdiliyor .

Devlet var ,devlet var dedikleri bu olsa gerek.
    imzasız..

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar vergilerin yükselmesi birşey ifade etmeyecek, insanlar yine kredi borç vs ile o arabalara binecek, alt kesim hayallerini bisiklete çevirecek,pert arabalara yönelecek veya zar zor bi araba alacak mesela dizel f30, çok masraflı diye yanında da 6000 TL'lik az yakan bi araba alacak. üst kesim yine istediği arabaya binecek, bu devran böyle dönüp gidecek. O yüzden kime oy verdiğiniz sizi bağlacak, kömüre tav olan arkadaşlar ağlamaya devam edecek, biz de kendin ettin kendin buldun diyeceğiz.
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah belalarını versin net.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    İtfaiye'nin hortumunu kestim.

50 liralık yanın.

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kurumsal araç kiralamalar kapatılıp, herkes öz sermayesiyle araba alıp binmedikçe ve şirketler mazotu ve binimum diğer saçma sapan masrafları giderden düşmeye devam ettikçe hiçbirşey düzelmez...
    adam araba alıyor vergiden düşüyor amaç nedir çözmek zor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler