Havalimanı imara açılacak kapanıyor diye biliyorum :)
Bakalım ne çıkacak :)
Printable View
Havalimanı imara açılacak kapanıyor diye biliyorum :)
Bakalım ne çıkacak :)
Lan ne kullanıyorlarsa bizede anlatsınlar yahu.
Adamlar 2 ay önce vizesiz avrupaya giricez diye göbek atıyorlardı. Şimdi avrupaya giremicez diye göbek atıyorlar :) binlerce dansöz var şarkısı milyonlarca olmalı :)
Bmw fiyat listesini guncellemis en ucuz 320d 232.500 tl...
Vay anasını merak ettim baktım, 116d boş paket 137.100 lira, 318i 157.400 lira. Hayatımız boyunca kıçımız 0 bmw veya mercedese oturamayacak sanırım :D
Kasım ayında satışların%200 artması devletin ağzının suyunun akmasina sebep oldu. Otv artışını öne çekti.
İşi uyanıp elindeki araçları plakalandıran bayiler varsa sağlam kazanç elde edecekler. İlla ki kanunun erken çıkacağını haber alan ya da tahmin eden vardır piyasada.
Ama bundan sonra satışlar fena düşecek. 2017 sonunda bir ötv indirimi bekliyorum.
İstanbul'da ailecek yaşıyorsanız, hiç ihtiyacınız olmasa bile memlekete gitmek için bir ihtiyaç bir araba bence
Acil durumda filanda ihtiyaç o yüzden bence önümüzdeki 5 yıl satışlar bu yıl ki satış rakamının altına düşmez. Kaldı ki bu zam zenginleri değil, passat, mondeo alacağıma o paraya c180, e180, 5.20i vs. alanları vuruyor. Orta/ orta-üst düzey sınıfı
Zengin olan adamı zaten 300.000 liralık aracın 330.000 olması üzmez.
Her zam artışından sonra aklıma şu karikatür geliyo :D :D
http://i66.tinypic.com/fa09vr.jpg
http://i.hizliresim.com/QvRgPr.png
Ohh çok şükür en düşük 211.000
Allah devletimize zeval vermesin
Satılık 2013 model f10 :):):):)
yazık insanlara ya. bazen vergi kaçıran insanlara hak vermiyor değilim. bu kadarda olmaz.
Sevinenler var 40.000 tl nin altındaki araçlara ötv yok yada etkilenmedi diye.
Örnek: euro 1.75 yıl 2007 yaklaşık 23.000 € yani vergi diliminin altında 23.000 + vergilere o tarihte ne alıyordunuz bir hatırlatın.
bu gün 11.000 € + vergilere ya ne alıyorsunuz. Yarın öbür gün bu paralara zaten araba maraba kalmayacak. şimdi firmalar zaten döviz olarak fiyatlandırmaya geçecek. Belki bu sabah onu hesaplıyorlar.
Kazığın iyisi yada azı olmuyor. ama unutmayın ki etrafınızda ki üç kişide ikisi bunu istiyor.
Yalnız ikinci el piyasasında çok gözle görülür bir artış yok henüz halen temiz 520 ler 150-160 bandımda bulunabiliyor
ilanı koymayı unuttum araç budur yeni X1 :
Loading site please wait...
buarada genel fiyatları 145-155 arasında gezerken, şimdi bakarsak 160 altına nerdeyse 2016 x1 kalmamış 10 - 15 içinde
Koray'ım, o paraya hiç Bmw bulamazlar. Denemesi bedava, ben o liste fiyatındaki pure donanımlı olan Bmw'den istiyorum de bak nasıl havalara bakacaklar. Birde Pure donanım nedir ya, Puru saf anlamında mı? Utanmadan onunda donanım listesinin en başına velur halı paspas yazarlar; çünkü eminim otomobilde donanım anlamında hiçbirşey yoktur, ne yazalım velur halı paspas yazalım. Diğer markalar paspas vermiyor mu sanıyorlar nedir?
aha buraya da yazıyorum, sırf şu marka sevdası yüzünden de aha çok zam gelmemiş avutması ile gider yine alırlar, bunlarda yaslamaktan vaz geçmezler.
tekrar yazasım geldi
artık sıfır araba alan salaktır bu ülkede :D
Ciğerim,
Ben zam oranları az çok fikir versin diye fiyatları paylaştım. Sen saf-ı pure donanım yerine donanım bazında fiyat artıl oranı olarak yorumla mesajımı :).
520i
executive 201300 tl
executive plus 217900 tl
executive sport 219600 TL
executive luxury 220200 tl
executive m sport 226300 tl
idi.......
Engelli aracı alacaklar nasıl yapacak peki ? Eskisi gibi 1.6 ve altı motorlu tüm araçlarda ÖTV ödemeden alabilecek mi ?
Otv muafiyeyli işlemler de sıkıntı yok. Ama yakındır. Diyecekler ki 70.000 TL nin altındaki 1.6 araçlar otv muaf olabilir. ?..
Doğuş oto poloya aşağı yukarı 1500-2000 lira indirim yaparken, Leon'a 2 bin zam yapmış, daha zam gelirse siparişi iptal edeceğim. :ofk: :fire:
Bilim sanayi ve teknoloji bakanı Faruk Özlü'nün ötv zamları ile ilgili yorumu: "ÖTV’ye yapılan zam Türkiye’yi etkilemeyecek. Çünkü geçen sene otomobil satışımız 1 milyon 359 bin adetti. Biliyorsunuz otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir üretici. Bu yıl da 1 milyon 450 bin civarında satış bekliyoruz. Türkiye ürettiği otomobillerin yüzde 73'ünü ihraç ediyoruz. Bir daralma beklemiyoruz".
Kaynak: Bakandan OTV zammı acıklaması - Ekonomi Haberleri
2.eli etkileyecek gibi duruyor. Bikaç araç vardı pazarlık edecektim. Aradım , yukarıdan talimat geldi fiyat düzenlemesi yapılacak dediler.
intercity2.com :: ikinci el araclar, satılık ikinci el araclar, 2. el arac.
toyota da yasadan once chr alan sozlesme imzalayan musterilerinden ek olarak 3400 tl talep ediyor herkes olmus yamyam japonlarida kendimize benzettik
Sözleşmesine "ötv, kdv vb gibi devlet tarafından alınan ücretlerde oluşabilecek bir artışı yansıtacağına dair bir madde var ise gayette alır.
Ki bu sözleşmeler matbu dur genelde hepsinde olur böyle maddeler.
Yamyamlıkla alakası yok bence. Düşünsene sen 10 liraya mal satıyorsun 8 lira maliyeti 1 tl devlet 1 tl de sana kalıyor. Devlet gün geliyor diyor ki ben senden 9 alacağım artık. Sen de malı satarken bunu adama söylediysen (sözleşme var ortada) adamdan bu 1 tl lik farkı istemen yamyamlık mı olur ? Bence olmaz.
Yamyamlık yapan biri varsa o da ***** zaten :) Kimse sıfır araba almasın bence.
25 kasımdan once sozlesme yapanlar etkılenmıcekmıs otv artısından.
Aracın teslimatı 2016 ise yansımıyor diye biliyorum bende
ikinci el araçlarda da insanlar ve7veya kurumlar fiyatları yükseltiyor baya.
sahibi n den üzerinden takip ettiğim ilanlar vardı;
ötv zammı öncesi 130.000 TL olarak satılan araç (sıfır km ve galeriden),
zam sonrasında 135.000 TL olarak güncellendi.
98.000 TL olan başka bir ilan 100.000 TL olarak değişti mesala.