Eski sirket aracim ordan kiralanmisti 0 km den beri bndeydi hep benim arabammis gibi baktim. Hic hor kullanmadim :D simdi kimdedir bilmiyorum.
Butun bakimlar orda oldu sadece son bakimlar yetkili serviste yapildi
Printable View
Günaydın türkiyedeki ayrıştırma hindistandaki kast sistemini geride bırakır..
gss diye saçma işsiz güçsüz den para alınmaya çalışılan bir sistem yapmışlar aynı sağlık hizmetini üç farklı sınıfdan veriyor g1 g2 g3 diye.. paralar farklı ama hizmet aynı..
araba alıyorsun donanıma göre ötv alınıyor.. araba aynı ama donanım farklı oldumu ötv de ona göre değişiyor..
okul hayatında bile sınıf ayrımı yokmu.. ilkokul lise ünv..
hayatın içinde bile bu var paran olsun çok eğitimli donanımlı ol belli bir zümreye kesme ait değilsen o zümrenin gittiği mekanlara bile giremessin.. kapıdan sokmazlar ...
Bundan sonra bütün arabalar fabrika çıkışı drag olacak desenize :D
Forumda koltukları, tamponu söken adam gördü bu gözler, siz kime şekil yapıyorsunuz hıammına sdafffs
Zamdan önce 60.700 olan en baz, en ufak leon şuan 64.500 hayırlı olsun, doğuşta amma fırsatçı oldu..
bu ötv zammı ne zaman satış fiyatlarına yansıyacak
Yetmez ama evet!..
Durmak yok, yola ve yolmaya devam..
Aramızda sektörde çalışan arkadaşlar var geçen yıl aralık ayıyla karşılaştırıldığında yeni ötv zamları satışlarda bir etki yaptımı merak ediyorum.
skoda superb prestige paket 1.6 tdi 160 civarına dayanmış.
Sunroof hariç 125.000 di birkaç ay önce.
Valla şöyle polo ibiza da 200.000 lira falan olsa da araba alamasak ya.
http://m.milliyet.com.tr/cumhurbaska...onomi-2368049/
Ben de diyorum nasıl...
http://m.milliyet.com.tr/cumhurbaska...onomi-2368049/
Ben de diyorum nasıl oluyor bu işler herkes bağırıyor ama bizi aşağı görüyorlar sıfır araç almıyoruz diye...
MTV yi de kitlemisler hayirlisiyla.. :)
sanırım alım satım evrak masraflarına da zam geldi :)
Geçen gün Japonik diye bir kanal buldum. Adam 4.500 TL'ye 12 yaşında Nissan Fuga 3.5lt V6 almış. 4.500 TL adamın maaşının yarısı oluyor. Bugün de Subaru servise uğradım o ara Subaru alacaklar elini çabuk tutsun yine zam var diye müjdeyi verdiler. Sanırım biz hiçbir zaman 4500 TL'ye full donanımlı V6 alamayacağız. Kutu kaadar otomobiller 60.000 TL 'ler olmuş.
Ben mevcuda pamuk makuk sarıp garajda tutayım :(
Abi bende aynı videoda yorumlara bakıyordum, yorumlarda SubaruOutbackBoxer
- YouTube isimli birisi yorum yapmıştı.
İsim biryerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım dedim, meğer senin youtube kanalıymış.
Hele diyorum adım gibi eminim bu ismi biryerden hatırlıyorum. :)
2006 model Nissan Fuga"da ne özellikler var ağzım açık kaldı yemin ediyorum, sonradan bu abi birde Nissan servis videosu ekledi.
Serviste adamı 5 kişi karşılıyor birde işi bitirecekler saati söyleyip 15 dakika önce bitiriyorlar. O sırada müşteriye ikramlar, hediyeler, ilgilenmeyen falan müthiş o derece yani.
Birde usta gelip parçaları niçin değiştirdiklerini, eski parçaların hasar durumunu hepsini tek tek anlattı ben o sırada kendimden geçtim :)
''21-30 Nisan 2017 tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Autoshow Fuarı‘na, 16 otomobil markası katılmama kararı aldı.
Bu markalar arasında; Bugatti, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Suzuki, Mazda ve Volvo bulunuyor.
Bu markalardan sadece Volvo’nun İstanbul Autoshow’a katılmayacağı, aylar öncesinden biliniyordu. Marka global stratejisi doğrultusunda Detroit, Los Angeles, Şanghay, Pekin ve Cenevre dışındaki fuarlara katılmama kararı almıştı.
Markaların Autoshow’a katılmama kararında, artan ÖTV oranlarının büyük payı var! Vergilendirme sisteminde yapılan son değişiklikler ile 2017’de otomobil pazarının daralması bekleniyor. Bu sebeple Türkiye pazarında bulunan otomobil markaları, bütçe kısıtlamalarına gidiyor. Yapılan hesaplamalara göre fuara katılma maliyeti, ortalama 2.5 milyon TL’yi buluyor.
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından organize edilen fuara, Dernek Başkanı Mustafa Bayraktar (Bayraktar Grubu-Citroen, DS, Subaru, Infiniti) ile Başkan Vekili Ali Bilaloğlu‘nun temsil ettiği markaların (Doğuş Otomotiv- Audi, Bugatti, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat, Skoda, Volkswagen) katılmaması da manidar bulundu.''
Kaynak:Otopark.com
ÖTVnin etkileri işte.
Doğuş otomotiv tek başına katılmıyorum dese zaten fuar alanı baya boş kalıyor.
eyyyy avrupaa kıskanmayın vergilerimizi ;)
Hadi beyler yorumlar gelsin bakalım.
89.03. GTİP numarasında yer alan mallardan yatlar, kotralar, tekneler ve gezinti gemilerinde
uygulanacak özel tüketim vergisi oranı %0 (sıfır) olarak belirlenmiştir.
Ayrıca beyaz eşyada da sıfırlanmış ( en azından bu iyi bir gelişme)
Resmi gazete linki:
T.C. Resmi Gazete
Beyaz eşya Nisan ayına kadar sanıyorum.
Özel tüketim olan hiçbirşeyden vergi almayıp, özel olmayan genel tüketim mallarından ölümüne vergi koparanların ülkesi.
Özel tüketim vergisini asıl en çok yattan almaları lazımken arabadan alıp yattan kaldırmaları ülkede zenginsen daha zenginsin onun dışında yaşama ülkede diyorlar resmen.
Beyaz eşya kararı çok yerinde. Ama bunu 4 aylık bir süre yerine süresiz uygulamak daha mantıklı değil mi ?
İç satışı hareketlendirir. Fiyatlar düşer yeni evlenenler evini yenileyenler için faydası olur.
Ama kusura bakmasınlar yat kotra gezinti teknesi ki özellikle gezinti teknesi. Tam tamına "özel tüketim" e giren bir durum bana kalsa.
Çok değişik kanun koyuculara sahibiz.
Son vergilerden sonra 0 araç satışı durumları nedir? Çok fazla dillendirilmiyor ama sanki acayip daralma var gibi, en azından cevremde 0 arac bakan 2 kişi de düşük km 2. ele yöneldi. Eğer eğilim bu yöndeyse belki geri çekerler biraz vergi mevzusunu
Tekne, gemi, yat...vs zaten hep ihtiyaçtan alınıyor. Telefon, süpürge, saç kurutma makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinası falan hep özel tüketim, hiç ihtiyaç nedeniyle alınan beyaz eşya var mı. :D :D :D
İyi oldu, benim de bir azimut alasım vardı. :D :D :D
Şimdi Halkçı bir devletimiz yok şuan. Tam koparmacı bir devlet var. Ama bu sebepten biz fakirler gibide düşünmüyorlar daha bitirici ve çabuk hamlelerle ilerliyorlar. Bu ne demek;
Hatırlayın "ey halk şu yastık altı dolarını bozdur" dediğinde ne oldu? Hiçbirşey. Çünkü bizdeki para değil, ozuk para gibi bişey. Ama "ey seydi gel yatırım yap" dediğinde nasıl para girişi oldu memlekete? Borsa maksimum derecede arttı en sağlam yükselen dünyadaki 2. borsa olduk bu hafta itibariyle. Yani seslendikleri hitap ettikleri kesimdeki para memlekete yön verdirio. Sendeki bendeki osuruktan tayyare para.
Boat show bu ay ve nisan aynda var. Adam ÖTV yi bir sıfırladımı zaten yapılmayacak olan fuardaki (yapılmayacak seviyesine geldi çünkü) teknelerin alayı paraya döner. Bir anda Milyar dolar piyasada yer bulur. Adamların gayesi o paranın piyasada dolanması zaten. Sen ebn sanki yarın beyaz eşya almaya koşucaz. Zaten kemerleri sıkmışız kimse ekstradan beyaz eşya almaz ihtiyacı yoksa. O parada piyasada çok yavaş yer değiştiri
Bu haberden sonra beyaz eşya fiyatlarının düşeceğine inanan var mı?
ODD derneğinden ilgili verilere ulaşabilirsin.
Ben yine de merak ettiğim için ufak çaplı bir çaplı bir çalışma yaptım adetler şu şekilde.
Oca.17 Ara.16 Oca.16
25,689 ADET 108,044 ADET 23,348 ADET
Linkte excel çalışması var. Veriler odd den alındı.
Dosya.tc -
Pazar - Perakende Satışlar
parası olana kıyak yapmışlar