Arkadaşlar konunun yeri burası değil biliyorum ama çıldırmak üzereyim.
Aracım 2006 model manuel dizel alfa 159. Aracım ara ara vitese zor girme sorunu yapıyor. Motor sıcak - soğuk farketmeksizin araçta rölantide ve viteste iken aşırı titreme sorunu mevcut. Koltuklara kadar titretiyor hatta. Ara ara normale dönüyor ama yine tekrarlıyor sorunu. Vites topuzunda sallanma var. 3 ve 4. viteste giderken zırlama oldu 2-3 kez.
Ne zaman ustaya ya da servise gidecek olsam ses kesiliyorYetkili servise götürdüm usta dinledi vites halatından olabilir ! dedi vites çanağı değişmeli dedi.
Oradan çıktım , 18 sene fiatta çalışmış bi usta vardı ona gittim vites halatını değiştirdikten sonra bu sorun giderse ben bu mesleği bırakırım , vites halatı ile alakası yok dedi. Sorun nereden diyorum , 3-4 bin lirayı gözden çıkaracaksan bakayım dedi. Bende ayar oldum.
Çaresizlikten özel vw servisi merih var , oraya gittim usta dinledi bindiği anda volan dağılmış dedi. Ancak lifte falan kaldırıp bakmadan söyledi.
Aklıma gelen şeyler bazı şeyler var ama şanzımandan şüpheleniyorum. Sizinde yardımlarınıza ihtiyacım var.

Yetkili servise götürdüm usta dinledi vites halatından olabilir ! dedi vites çanağı değişmeli dedi. 

Alıntı