Ülkemizde bu kadar kriz ve ekonomik sıkıntı varken kimler alıyor bu arabaları ve hangi para ile anlamak mümkün değil..
Ülkemizde bu kadar kriz ve ekonomik sıkıntı varken kimler alıyor bu arabaları ve hangi para ile anlamak mümkün değil..
Bir şey söylemeden yapamiyacagim.
Bazılarınız bu işi iyi biliyor. Piyasaya mal nasıl doldurulur stoklar nasıl eritilir , indir - çıkar oyunları , pazarlama taktikleri sene sonu stoklarını eritme , eh sevindim en azından bazılarınız ekonomiden anlıyor her şeyi siyasetin at gözlüğü ile izlemiyor.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Bir mucize yaşansa ötv kalksa ne olur çok merak ediyorum, heralde bir kaç gün içinde istisnasız hiç bir bayide araç kalmaz. Önemli olan bu vergi sistemiyle gerçekten devam edecekler mi, eğer edeceklerse insanlar yine tepki göstermez bu oranlar yerleşir. Eğer değil insanları araç alımına itmek için yaptılar ve bir kaç aya geri aldık derlerse olan o arada araç alanlara olur tamamen. Onlara da üzülmek yersiz, bu oranda vergi varken araç alıyorsa haketmiştir tüketici zaten yediği kazığı
Ben eczacıyım her ürünü fatura ile alıyorum fatura ile çıkıyorum her şey tıkır tıkır vergisini ödüyorum (kdv-gelir-muhtasar-stopaj vs.) peki ben vatandaş olarak tüm vergilerimi öderken neden vergi kaçıran kuyumcu, petrol işi yapan, müteahhit, al-satcı vs. gibi insanlar gibi ötv ödüyorum.
Haksızlık esas budur ben devlete vergimi tam olarak ödüyorum yani ne yapıyorum kazandığım paradan bi ton vergi (kdv vs.) ödeyip en son kalan paradan da %35 daha gelir vergisi ödüyorum ama gene araç alırken bi ton ötv ödüyorum. Yıllardır böyle ne bu hükümet ne de 100 yıldır değişen bir şey yok hep aynıydı. artık lütfen uçan kazları yolsunlar tavuktaki kümesleri değil.
Bu yazdıklarım ücretli çalışanları ve vergisini sonuna kadar ödeyenleri de kapsamaktadır. (lütfen vergiyi tam vermeyi; işinin yarısını faturasız veya girdisiz çıktısız yapanları katmayın)
@ahk mesajın tamamen TR deki vergisel adaletsizliğin iz düşümü olmuş.
Bordrolu olanlar kümsete yolunan ilk kaz lar.
Sonra işini doğru ve dürüst yapıp vergisini ödeyen esnaf/tacir/serbest meslek erbabı geliyor.
Aslında bu vergi yükü golünü biz kendimize atıyoruz. Araba alırken ötv ödeyip diğer taraftan kaçıran kişiler düzgünce ödemiş olsalar belki devlet vergi oranlarını bu kadar fazla tutmaz.
Ama insanlarda mali af vb gibi yapılandırmalar ile şöyle bir algı oluştu. Ben neden ödeyeyim ki ?
Adam çalsın çırpsın örn. 5 yıl sonra ana parasını (tl bazında tabi ki) düşük bir faiz oranı ile yapılandırıp taksitle ödesin.
Bu dürüst insanları da yanlış yola sevk ediyor maalesef. Bu gün 100.000 TL borcu olan bir esnaf düşünelim ödemiyor.
5 yıl sonra gel diyorlar bu 100.000 TL yi 3 yılda öde. Bu gün 100K nın alım gücü ile 5 yıl sonraki alım gücü bir değil, devletin aleyhine kişinin lehine.
Biz aslında kendi ayağımıza sıkıyoruz farkında değiliz.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Çok yanlış bir yaklaşım. Vergiyi tabana yaymak devletin görevidir, vatandaşın değil.
Adam 100 binlik araç da alır, ödeyebileceği en az vergiyi de öder. Yasal olarak hiçbir engel yok bu konuda.
Devlet alabildiğine daha fazla yüklenmek yerine hiç vergi alamadığı alanlara yönelmeli. Basit usülde vergi alınan bazı sektörlerde muazzam paralar dönüyor. Bunları engellemek mevcut hükümetin görevi.
bende ötv kalksa bayide araba kalmazı, trafik felç oluru anlayamıyorum.
Şimdi burada arabalar bedavadan biraz pahalı, hatta sen araba alıcam diyorsun nakit para, ya ne gerek var sonra ödersin dicekler nerdeyse, öyle ucuz bana göre.
E benzin de türkiyeden daha ucuz.
Geçelim amerikaya, ordaki arkadaş görürse yazsın, 3-5 bin dolara mustang mi ararsın, bi kaç aylık pizza fiyatına hummer mı. hele benzin desen orda iyice bedava.
Gelelim trafik konusuna. Neden peki burada fiyatlar bu kadar uygunken trafik yok? Neden 100bine porsche alınırken kimsenin altında porsche yok?
insanların iş bilmezliğini görgüsüzlüğünü trafik ahlakı olmayışını fiyatlarla bağdaştırmayın. Bunların hepsi 1. Cezaların yeterli ve caydırışı olmayışı asıl sebep 2.ci Trafik eğitimi 3. olarakta azda olsa ahlak problemi.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Pırlanta ve diğer değerli taşlardan alınan kdv' yi sıfırladı adamlar. Peki neden, çünkü ticaretini yapıyorlarYeni mevzu değil zaten, bayağıdır bu ve benzeri şeyleri yapıyorlar. Rant nerede hükümet orada.
Arşiv unutmaz
Ekrem Tosun bombası!- Arşiv - Milliyet.com.tr
Ben görgüsüzlüğü ile bağdaştırıyorum. Hatta hayata bakış açılarıyla bağdaştırıyorum.
Türkiyede gösteriş merakı da var, başkasını kıskandırma gibi anlamsız bir kafa yapısı da var, sidik yarışı da var, ye kürküm ye durumları da var.
Bir kaç ay önce Avustralya'ya gittim. Baktım herkesin altında hem normal seviyede araçlar. 3 5 yaşında değil, 10, 15, 20 yaşında otomobiller. Ha güzel otomobiller yok mu? Modifiyeli falan? Var.. Skyline GTR var mesela.. Supra var.. NSX var.. Japonların hepsi JDM.. Sağdan direksiyon tüm otomobiller çünkü.. Eski dökülen otomobiller de var, sanat eseri de olanlar da..
Hatta evinde misafir olduğumuz ailenin babasının bir arabası var ki eski püskü.. 1990 model bir Holden. Bildiğimiz Opel in Avustralya versiyonu.. Dedim yakışıyor mu sana bu araba neden yeni bir araba almıyorsun?
Bana verdiği cevap şu.. "Ben bunu sıfır km aldım. İstesem şu anda S class bir BENZ alabilirim. Ama bu çalışıyor, beni oradan oraya götürüyor, neden yeni bir araba alayım? Ne zaman durur artık çalışmaz, o zaman yeni bir araba alırım kendime.."
İnsanların çoğunun kafa bu şekilde çalışıyor.
O zaman da şehir otomobil çöplüğü haline gelmiyor.
Demem o ki,
Trafik = O şehirde yaşayan insanların kültürü+ahlak ve eğitim düzeyi..
Denkliğin sağ tarafı ne kadar düşükse trafik o kadar fazlalaşıyor.
Denkliğin sağ tarafı ne kadar yüksekse trafik o kadar azalıyor..
Sifir araclardaki bu yogun satisin ikinci ele yansimasni nasil degerlendirirsiniz? Ben ikinci elin en azindan bi 6ay kadar durgun seyredecegini dusunuyorum. Sahibinden uzerinden son bi ayda gozlemledigime gore vw harici markalarin bir cogu 1 aydir ilanda duruyor. Yaklasik 100 araci favoriye aldim neredyse hergun fiyat dustu uyarisi geliyor ama satilan arac 5-6.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)