Yarbay abi Odyoloji bölümü okuyorum düzeltmem gereken bir kaç kısım var.
''insan olarak kulaklarımız öne kavislidir ve bu fiziki kısıtlama yüzünden insan beyni en iyi en detaylı önden gelen sesi analiz eder,okur ve bize yansıtır.''
Bu bilgi yanlış abi.Ses dalga şeklinde yayılır ve sesin nerden geldiğinin bir önemi yoktur.Kulak kepçesinin fonksiyonu sesin kulağa hangi yönden geldiğini anlamamızı sağlamaktır.Kulak kepçesi önden gelen sesleri 1dB artırır,arkadan gelen sesleri 2dB kısar.
Kulak kepçesinin tam olarak fonksiyonu budur ;
Bir de bunlara ek olarak kulak öylesine kompleks ve akıllı bir mekanizmadır ki kendini korumak için maskeleme yapar.Yüksek frekanslı ve şiddetli (db) seslere maruz kalınca bunu yapar.Biz buna Cochlea'daki maskeleme etkisi deriz.
Kendi alanımı gördüm ya,fırsatı hiç kaçırmam![]()
iş yerinde benim depoyu temizlik yapsam rahat 5-6 bin tl lik sadece ses sistemi parçaları çıkar ses işlemcisinden tutda compenant takımlar anfiler capasitor ler crossoverlar kablolar.. jbl ler hakiki amerikan earthquake ler amerikan mtx ler alman rainbow lar mbquartlar jl audio lar v.b v.b ..
bu bir hastalık ama bir noktada bitiyor nerde bitiyor aldığın araba yeni nesil bir araçsa bitiyor.. çok zorluk çıkartıyor yeni nesil araçlar gerek izlasyon gerek elektronik gerek beyin ayarları v.b ..
ses sistemi hastasıysan sırf o iş için kesinlike eski nesil bir araç alıcaksın kafana göre yapıcaksın muhtemelen yaptığın tesisat aracın fiyatına bile yaklaşabilir..
ben artık daha çok tesisatta soft sql sistem yapıyor multimedia yaya ağırlık veriyorum işletim sistemleri yazılımlar app ler ona uyumlu sistemler falan filan..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
arabanın içinde çok haporlör olunca sesler karışıyo gibi sesin sagdan ve soldan gelmesi daha uygun olmazmı arka hoparlörler gereksiz gibi sanki
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Abicim uzmanlik alanin buysa seni teknik anlamda duzeltmem dogru olmazda yakismazda.
Ama berlin , istanbul, anasini satgimin ilce ismini unuttugum ilgiteredeki bir yarismanin, torontonun vede en son Lasvegasin car audio yarismalarinda bulundum daha SQ dalinda yarisip sonuc almis arka hoparloru bagli 3 araba gormedim![]()
Onuda gectim senin gibi ses muhendisleride bircok kurumsal car audio devininde bu durumu aciklamasi kelimesi kelimesine benim cevirdigim gibi.
Googleda car audio rearfil dersen daha iyi anlatimlar bulursunuz burda ozelikle diymobileaudio daki bir anltima denk gelirsen orda adam su an DLS ve Boston acustics firmasinin muhendislik departmanina danismanlik yapm herif oyle diyim
Bu arada rearfil olarak anlatilan bile sizin bildignkz haliyle arka hoparlor degil o bile genelde 20ms delay yapilmis, belli frekansta kesilmis (2000 hz gibi) vede mono caldirmaya ayarlanmis vede en onemlisi baya kisilmis spesifik olarak ayarlanmis hoparlorler.
Hani ona bile adamlar yok bu sq da yeri yok diyor sen dusun normal bildigin anam babam usulu arka hoparlor icin dusunduklerini.
Arka hoparlor olmasi fazlarin ciddi anlamda bozulmasi stereo calan 5.1 dolby olmayan car audiodaki detaylarin secilmesini iyiden iyiye zorlanmasi ve birsuru daha problem demek.
Dedigim gibi sq araclarinda arka hoparlorun yeri yok hocam acik ve net
Allahtan kulaklarim cok iyi duymuyor da ole takintim yok
3 sene elimde beklettigim dls setleri de sattim daha da almam buyuk ihtimal![]()
müzik kulağı olanlar (müzisyenler) illaki takıntılı olur. çoğunluğun duymadığı şeyleri duyup "off detone oldu" diye yüzünü ekşiten insanlar bunlarnormal bişey
en güzeli o zaten kulaklık .. alıcaksın sennheiser hd 800S ne bir tesisat ne bir ses sistemi kablo kalabalığı kolon kalabalığıymış.. rezonans bozulması nerdeyse hiç yok aldığın ses tamamen doğal ses frekans maskelemesi yok farklı farklı profil seçimleri...
Televizyon kulaklıkları niçin daha ucuz acaba?
TV kulaklıkları hifi müzik dinlemek için uygun olurmu?
Mesela geçenlerde Panasonic"in TV kulaklığını inceledim fiyatıda çok uygundu.
Üst tarafı deri, 40 milimetre sürücülü ve büyük bir kulaklıktı.
Tv kulaklıklarının müzik kulaklıklarından farkı varmıdır ey ahali?
Benim salonda Sonos Playbar 5+1 Soundbar ve Subwoofer var arka kanallardada Play 1 surround var. Özellikle parti vs varsa evde çok iyi ses kalitesi ve app i film izlerkende müzik dinlerkende başka odalarda sonos varsa orayada gruplayip istediğin şarkıyı çalabiliosn evin her odasında ve kablosuz aynı zamanda
Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?
hafif tatlı bir bas ve ritimleri belli eden bir ses sistemi yeterlı camı çerçeveyı tıtreten birşey aramam kulaklıkta aynı şekil baslar öne çıksın ritimler belli olsun fazla fazla yeter. Ha müziksiz asla yapamam o ayrı hele pc de iş yaparken elim ayağım titrer içime sıkıntılar basar o müziği açmazsam
DR. OWL
Beats piyasa bir olay değil mi
Orda burda habire gazlıyolar beats headphone, yok dr. dre beats bilmemne vs.
O kadar gazlayınca genelde kalite iteleme oluyor
Ama kulaklık alemine yabancıyım
Bilgim yok fikrim var
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)