Hic birsey olmaz net olarak diyorum , canin sag olsun dedi fotograf cekti gitti , sigortam vardi istemediler yaptirmak gonulleri zenginmis gibi bir ifade versin tanidik. Magdur ayaginada yatsin.
Hic birsey olmaz net olarak diyorum , canin sag olsun dedi fotograf cekti gitti , sigortam vardi istemediler yaptirmak gonulleri zenginmis gibi bir ifade versin tanidik. Magdur ayaginada yatsin.
yasal olarak bişey olmayabilir kurtarabilirsin belki fakat arabanı verdiğin kişi alkolu almış, üstüne kaza yapmış tamam ödeyecem demiş , şimdi bu işten nasıl yırtarız diyorsunuz. Bir de akıl veren arkadaşlar var.
Arkadaşım kaza bu olmuş, karşı tarafı mağdur etmeye gerek yok, yapmışsınız bi hata anahtarı vermekle , alkol kullanmakla, kaza yapmakla. Hadi devlet bunlara ceza vermeyecek umursamayacak muz cumhuriyeti o yüzden ceza almadan yırttınız, bari gidin şerefinizle neyse verdiğiniz zarar gidin karşılayın. Aracın sahibi olarak sen üstüne düşeni yap konuyu kapat, sonra da senden arabanı alan yada çalan akrabandan da paranı al.
1400liralık adam da olmayın.
Kul hakkı yiyosunuz abi net olarak yaptığınız yada yapmaya çalıştığınız şu an bu benim gözümde.
bence kadını bi yere buluşmaya çağırın. bir güzel dövün, gözlerini korkutun senet imzatın borçlu çıksın. bu nasıl yorumlar yaw ? kadın alkolluydü diye iftira atın diyen var konuda. insanda biraz utanma olur . 2000 dese çıkarıp verip teşekkür edeceksin polis çağırmadığı için.
MKIV TDI
Aynı durum buradan birinin başına gelse 'Adam hem arabama arkadan vuruyor, hem alkollü, bir de masrafımı karşılamıyor.' diye konu açardı, buradaki herkes de millet ne hale gelmiş insanlarda utanma duygusu kalmamış, kul hakkı yemek bu kadar kolay demek ki vs vs. bir sürü sosyal mesajlar yazılırdı ama konu bize dönünce üç kağıtçılığın zirvesindeyiz.
Empati yapın, zaten sonuç ortada.
Hem suçlu hem güçlü olmayın, ödeyin karşı tarafın masrafını.
Akrabaya da araba fln vermeyin bidaha. Gerçekten iyilikten maraz doğar boşuna dememişler.
Sen alkollü arabaya bin öndekine arkadan çarp. Polis fln çağırtma bide üstüne karşı tarafın masrafını üstlenme. Ne güzel iş valla oh...
Konu sahibinin bir eksiği yok ki. Adam sormuş ne olur diye. Tek hatası anahtar/araca sahip çıkamamak.
Bir daha yazalım. Öncelikle polis gelip tutanak tutmamış bu senin lehine.
2. Si tutanağı kendi aranızda tutmamış olmanız akrabanızın yırttım diye düşünmesini sağlamamalı.
3. Sü gidip hasarın bedelini karşılamalı. Bunu karşılarken de 100 liralık işe 1000 lira ödetmesin karşı taraf.
4. Sü aracınıza sahip çıkmış olsanız bunlar olmazdı fakat olmuş maalesef toplaması size kalmış. Akrabanızı zorlayın ödesin.
Ödemiyorsa mecburen sen ödeyeceksin.
5.Si sulh ile anlaşıp kapanmazsa olay. Karşı taraf ta uğraşmak isterse şikayet eder vurup kaçmaktan araç sahibi baba güzel güzel karakola gider ifade verir minimum 2 saat sürer. (Yanımda yaşandı aynısı polis adamı telefonda sçtı sıvadı kardeşim nasıl insansın sen diye)
6. Her durumda aleyhinize sonuçlanacağı için karşı tarafın avukatlık masrafları size rücu edilir hopp oldunuz +3000 TL lık.
Şimdi 1400 ödeyip kapatmak ve bir şekilde akrabadan almak varken uzarsa ucu size dokunacak.
Çünkü yasal olarak sorumlu siz siniz.
7.Si önceki mesajımda da yazdım aracınızı emanet vermeyin.
Geçmiş olsun alakanız yokken bir sürü sinir stres + maddi kayıp. Ama birşeyin sahibi isen sorumluluğu da senindir olay bu.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Sizden mevcut kanunla ve ellerindekiyle bişey alamazlar. Ama kul hakkı geçer. Bence hasarı net olarak görüp ödemeyi yaptırın akrabanıza. Ben bişey alamazlar derken sıkıştırıyorlarmış ya o sebeple dedim yani kanuni bir yaptırımı yok poliçenin fotoğrafının. Ama vicdani olarak var.
dostum kazanın fotoğraflarını çekmiş adam, şahit de var, yani davacı olursa her türlü kazanır. Ki davacı olursa kadın olduğum için beni dolandırdı kaçtı bile diyebilir, mahkemede insanlar öyle iftiralar atabiliyor ki şaşar kalırız. Dediğin/dediğim gibi vicdani boyutu zaten her türlü ödemesi gerektiğini gösterir.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Kazanın fotoğrafı çekildiğini kaçırmışım. Ben bi tek kimlik poliçe fotoğrafı çekil di ilerlendi sandım. Kazanın fotoğrafı çekildiyse tabiki de olur. Ben zamanın da 308 im ile arkadan motor çarptı tamponum kırıldı eleman kaldırıp motoru kaçtı. Mobese olmasına rağmen polisden bişey çıkmadı şikayetim de. Bende çok durmadım üstüne
İnsanlık yapıp tutanak tutmamışlar anladığım kadarıyla kişi alkollü diye, daha ödemesek yapmasak peşindesiniz. Bu zamanda kimseye acımayacaksın işte, keşke çağırsalardı polisi yapsalardı ne gerekiyorsa. Eşşeklik etmişler insanlık yaparak.
bizde bir laf vardır bu tür akrabalara söylenen;
Leylek önce dötüne bakar, sonra kemiği yermiş. Boğazımdan geçer ama dötümden çıkar mı? diye!
Fiat's Are Faster Than You Think!
Yahu siz nasıl insanlarsiniz ? Ben nerede parayı ödemek istemiyorum diye yazmisim ? Aranızda öm mi atıp böyle şeyler yaziyorsunuz sırf beni taslamak için, vurun abalıya der gibi 'odememenin pesindesiniz' diyenler var. Başımıza bir olay geldi ve bende danışmak istedim, olayın iç yüzü çok farklı. Kaza yapan kişi ile sözlü olarak anlaşılmış ve olay yerinden ayrılmış taraflar. Kaza yapan şahıs soz verdiği günde ödemeyi yapmamış. Şahit olan kişi sürekli beni ve babamı arayıp rahatsız ediyor ama ne hikmetse parayı kendisi istiyor sikisigim vs diyerek. Ben neden kazaya şahit olan kişiye para vereyim ? Kazali bayan ortada yok ve bir hak talep etmiyor ? Akşam saat 20:00 da kendini avukat olarak tanıtan bir bayan beni arayıp benden parayı talep ediyor, ben avukatiyim diyerek. Olay resmen pembe dizi oldu, bayanın telini ve ismini soruyorum bana vermiyorlar. Parayı talep eden kişi kazaya şahit olan, kazali kişinin yakını. Ayrıca şu da var bayanın aracı hasarsizlik vs bir işlemle yaptirilabilecek bir onarım ve benim aklıma da bu şahin ibnesinin para koparmaya çalıştığının geliyor oluşu. Olay bu beyler, ben kendim vursam ve suçlu olsam zaten buraya konu açıp sormam, üzerime düşeni yapar konuyu kapatırım, kazanın olduğu yerde boğaziçi köprüsü avrupa istikameti. Umarım mevzuuyu anlamışsınızdır.
Şimdi ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilecek olan varmı ? Bu olayı çözebilecek zekaya sahip kimse varmı ? Borusani arasam bana bilgi verirlermi aracın ne şekilde yaptirildig
Yarım saattir mesaj yazıyorum forumda 2 dakika pasif online olunca hemen logout oluyor sonra sikindirik bi boş sayfaya yönlendiriyor ve mesaj ortadan yok oluyor yönetim ilgilensin bi zahmet
parça parça mesajlarda detaysız anlattığın için bence insanlar ön yargılı davrandı, çünkü babamın arabayı almış diyorsun, sonra parantez içinde anahtar araba bendeydi diyorsun, sonraki mesajlardan birinde de evet alkollüymüş diyorsun. insanlarda doğal olarak yanlış anlıyor olayı.
son yaptığın açıklamadan sonra tavsiyem, kesinlikle fatura iste, faturayı da tamir yapılan yerden teyit et arayıp. madem arayanlardan biri avukatıymış avukatlık ofisinin adresini site yüz yüze görüşelim ona göre öderim dersin. gerçekten avukatı mı değil mi ortaya çıkar.
Akraban ne kadar alkollüydü, kadının arkadaşı gelmeden önce aralarında ne geçti, atar gider yaptı mı yapmadı mı hiçbir şey bilmediğimiz için yorum yapmamız doğru olmaz. Örneğin tavırları kötü olmuş olsa kadına hak verirdik muhatap olmayıp avukatına aratıyor olmasına. Ancak işin içinde pislik var mı yok mu? Kadınla hiç alakası olmayan insanlar seni koparmaya mı çalışıyor bunu en iyi sen anlarsın.
Bence avukattan ofisinin adresini telini iste gerçekten avukatı mı öğren önce. Bence bir şekilde kadına ulaşabilirsin diye düşünüyorum. Zaten faturayı alsan yapılan servis aracılığı ile bile ulaşırsın.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bence direk kaza yapılan kişiyle bire bir görüşün yüz yüze.Bir tuhaflık var telefonda avukatım yok şahidim tanıdığıyım paraya sıkıştım.Hiç araya ikinci üçüncü şahıs sokmayın.O kişi illa parayı bana verceksin diyorsa da takmayın koparmaya çalışıyorlar gibi.
dasestar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)