User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
58 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Cep telefonu fiyatları artacak

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Cep telefonu fiyatları artacak

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi, "Yılbaşından itibaren kur kaynaklı zamlarla ÖTV'deki olası artışın etkisiyle cep telefonu fiyatlarında ciddi yükselişlere şahit olacağız" dedi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, yeni yılla birlikte kur kaynaklı zamlar ve Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) olası artışın etkisiyle cep telefonu fiyatlarında ciddi yükselişlere şahit olunacağını ileri sürerek, "Bu durum telefon satışlarında düşüşe ve zaten çok yüksek rakamlarda seyreden kayıt dışı işlemlerde ciddi artışlara sebep olacak." dedi.

Bu durumun telefon satışlarında düşüşe ve kayıt dışı işlemlerde artışa neden olacağını öne süren Ekşi, "Oysa vergi oranlarında artış yerine, yapılacak düzenlemelerle kayıt dışı ticarette yaşanan ÖTV ve KDV kaybının önüne geçilerek, 2016 yılındaki cep telefonu satışlarından elde edilenden, 3-4 milyar lira daha fazla vergi toplanması, vergi oranlarını azaltarak dahi mümkün görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak;
    http://www.milliyet.com.tr/-cep-tele...onomi-2367178/

Yorumum; Herkesten özür dilerim ama amınakodumun evlatları alın memleketi götünüze sokun onun bunun evlatları...
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkeyi resmen roma kanunuyla yönetiyorlar. Üretim yapana da engel oluyorlar kendileri de üretmiyor(o yollar onlara girsin). Vatandaş çalışıp didinsin götünden ter aksın bunlara versin, o vergilerle krallar gibi gezinsinler adaletinin a.....
    AC/DC Back In Black

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece telefon mu herşeyin fiyatı artcak ancak bundan memnun vatandaşlarda var
    MEYVE SEBZE FİYATLARININ ARTIŞINDAN MEMNUN (!) OLAN VATANDAŞLAR @mfsahinn - YouTube
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kontratlı alıp bozduran arkadaşlar sağ olsun. Hiçbir şey olmaz fiyatlara, rahat olun.

Bugün iphone 7'ye 300 lira zam gelsin, reel piyasaya etkisi maksimum 50-100 lira olur. Dolar artışından bari zam gelecek güya. Nasıl bir stok varsa ellerinde, ortalama 150-200 lira ucuzladı telefon. Neredeyse yurtdışı fiyatına telefon bulunur oldu.

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kontratlı alıp bozduran arkadaşlar sağ olsun. Hiçbir şey olmaz fiyatlara, rahat olun.

Bugün iphone 7'ye 300 lira zam gelsin, reel piyasaya etkisi maksimum 50-100 lira olur. Dolar artışından bari zam gelecek güya. Nasıl bir stok varsa ellerinde, ortalama 150-200 lira ucuzladı telefon. Neredeyse yurtdışı fiyatına telefon bulunur oldu.
    kontratlı alıp bozdurma işi yalan oldu.

artık cihazı hangi firmadan aldıysan ; 2 ay üst üste ödeme yapmadığında cihazın iletişimi kesilecek.
    bu sebeple telefoncular bunun riskine girip şuan da kontrattan dönen cihazı almıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aynen öyle, ben amerikadan iphone 7 aldım, kendim kullanıyorum, ucuz aldık diye seviniyorduk burada da aynı fiyata varmış, amerikada en ucuz iphone derler, burada 100 tl üstüne satıp sevinen var. Bankalardan mimlenmiş insanlar kredi vs çekemeyince böyle bozdurma işleriyle uğraşıyorlar. Şuan iphone 7 nin en ucuz versiyonu 32 gb lık olanın fiyatı 649+ %8 vergi= 714 dolardır, o da Türk kredi kartıyla vs alırsanız banka kur farkı uygular 3.52 olan kur olur 3.58-3.60, gelir ortalama 2600 tl ye, sahibinden sitesinde bakın burada kaç para.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bırakalım bu işleri her konuda eleştiririm de hükümeti bu konuda eleştirmem ..

Bu iş en çok iphonecuları etkiler diğer firmaların zaten yüksek satış kotası yok yeni model çıkdımıda eskisini ölü fiyatlara bırakıyorlar gerçi gene alan olmuyor..
    lenovo 300-400 tl ye gayet güzel telefonlar satıyor yüzüne bakan alan yok..

iphone8 yarın çıksın 5 bin tl desinler koşa koşa alıcak tonla insan tanıyorum.. yemez içmez 3 ay maaşı yatırır aç kalır arabasını çıkarmaz minübüsle işe gider gerekirse ama alır.. bunlarda öyle çocuk genç falan değil kazık kadar adamlar.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her konuda olduğu gibi yine aynı şeyi söyleyeceğim. İnşallah daha da beter oluruz. Hak ettiğimizi alıyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srdralc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

artık cihazı hangi firmadan aldıysan ; 2 ay üst üste ödeme yapmadığında cihazın iletişimi kesilecek.
    bu sebeple telefoncular bunun riskine girip şuan da kontrattan dönen cihazı almıyor.
    İnşallah öyle bir şey çıkar. donanımhaber'de de konuşuluyordu bugün, lakin başlık uçmuş. İzmir'de çatır çatır alınıp satılıyor halen. Kaldı ki; mevcut kontratlar için hukuki açıdan öyle bir şey yapamazlar. Operatör faturalı bir şekilde satışını veriyor, alan kişi de başkasına satmışsa mülkiyet o kişiye geçmiş demektir.

Bir kişiye kredi çıkmıyorsa kendi iyiliği için çıkmıyordur. Daha da dibe gitmesin diye yani. Bu arkadaşlar önce kendi sicillerini karalıyor, yetmiyor bir de yakınlarının adına telefon vs. alıp kırdırıyorlar. Yazık valla.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Birsey farketmez ki. Adam 2 ay odedigi fatura ve dekontu getirir bitti gitti

Bencede kur farki ocak ve subatta herseye yandiyacak. Telefona zam gelmis o kadar onemli degil. Ucuzunu kullanir gecersinde temel ihtiyaclari geldiginde halk ne hale gelicek gorucez.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben hep 1000 liralık telefon alıyorum.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Öyle birşey imkansız , ev kur muhabbeti gibi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen ya, onları unuttuk. Evkur, özşanal falan operatörler kadar telefon satıyor neredeyse. 2 yıl vadeli 4 bin liraya alıyorlar, 2700'den telefoncuda kırdırıyorlar.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen ya, onları unuttuk. Evkur, özşanal falan operatörler kadar telefon satıyor neredeyse. 2 yıl vadeli 4 bin liraya alıyorlar, 2700'den telefoncuda kırdırıyorlar.
    sonra 4.000TL nasıl ödüyor ?
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evkura lg g5'i sormuştum bana 3800lira fiyat çıkardı
    AC/DC Back In Black

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ödemiyor zaten sorun orda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Niye ödesin ki. Üzerinde mal yok, mülk yok. Telefonu alırken sgk'lı, icraya düşünce değil. Sıkıyorsa alsınlar. Ancak mecbur kalınca sigortalı işe girer, sonra sittin senede tahsil eder alacaklıları.

Evkur vb. firmalar için de sorun yok. İzmir'deki büyük bir taksitçi mağazanın sahibiyle konuştum bu konuyu. Nasıl tahsil ediyorsunuz dedim. ''Hepsinden tahsil etmemize gerek yok, 3-4 sorunlu müşteriden birini kıstırdık mı zarar kapanıyor, düzgün ödenen paralar da bize kalıyor'' dedi. Adamlar personele yatırım yapmamış, avukata yatırım yapmış resmen

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ödemiyor zaten sorun orda
    Evet ödenmiyor.. Benim kimliğimi kullanıp iphone 6'lar cıktığı zaman 4 tane iphone almıslar böyle yerlerden. Şimdi vodafone ile ben davalığım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum haber bekliyorum bakalım ne olucak.. Geçen mesaj geldi şubatta mahkemeniz var diye. Kurbanlar seçilir alışverişler yapılır. Böyle memleketin insanlarını.... Benzine zam geliyor inanın üzülmüyorum 10 lira olsunda bunların asgari ücretli şakşakçıları binemesinler alamasınlar dibe batıcak duruma gelsinlerde durumu anlasınlar. Şöyle bi ayrılsın insanlar o zaman görücem g*tlerini...
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SinanAdalı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet ödenmiyor.. Benim kimliğimi kullanıp iphone 6'lar cıktığı zaman 4 tane iphone almıslar böyle yerlerden. Şimdi vodafone ile ben davalığım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum haber bekliyorum bakalım ne olucak.. Geçen mesaj geldi şubatta mahkemeniz var diye. Kurbanlar seçilir alışverişler yapılır. Böyle memleketin insanlarını.... Benzine zam geliyor inanın üzülmüyorum 10 lira olsunda bunların asgari ücretli şakşakçıları binemesinler alamasınlar dibe batıcak duruma gelsinlerde durumu anlasınlar. Şöyle bi ayrılsın insanlar o zaman görücem g*tlerini...
    Abi yanlış anlamada bende asgari ücretle çalışıyorum benim ne günahım var şimdi bu yavşaklar yüzünden bende mi yanayım?
    AC/DC Back In Black

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler