Manuel 330ci arıyorum. İsviçre'de böyle bir aracım vardı. Daha doğrusu. Dayımın aracıydı ama kendisi pek kullanmadığı için araç bende kalıyordu orda durduğum müddetçe. İst'a döndük araç arayışına girdik. Kafam deli karışık.
Max bütçe 55.000 TL
Tatlıdan gazlamalık bir araç baktığım için 330ci bakınıyorum. Gerek 6 silindirin sesi, gerekse arkadan itişin zevki çok başka. Yakıt tüketimi sakin kullanımda 7,8-9 LT arası değişiyordu. İşin zevkine kaçtığımda 15-18 leri buluyordu ama oradayken insana koymuyor tabi![]()
ama İst'da korkutmuyor değil. Ama yinede aklıma şu geliyor 1.4 tsi 160-180'lik araçların ist içinde tüketimi 9-12 lt civarı araştırıp gördüğüm kadarıyla. Geçen bir rocco sahibiyle konuştum yeni kasa 10-11 lt yakıyorum dedi. 1.4 fındık kadar motora o kadar yakıt fazla en azından 3.0 olsun, 6 silindir olsun benim olsun diyorum ama birde sizlere danışmak istedim düşüncem mantıklı mıdır diye..
Dediğim gibi her zaman gazlamicam. Rolling vs olayları olmayacak, olsa da ayda yılda bir belki olur ya da izlemeye giderim. Beni tatmin edecek, gazlamak istediğimde gidişiyle memnun edicek, sakin sakin gittiğimde yakıt tüketimi can alıcı olmayacak bir araç bakınıp duruyorum.
•İbiza cupra baktım ama temiz, hasar kayıtsız olanlar 65.000'den başlıyor.
•Scirocco deseniz oda aynı. 55'e kadar baktığım araçlar hasar kayıtlı, kafadan yemiş araçlar geneliyle
•Peugeot RCZ 200 bakıyorum. Aracın şekli güzel, gideri de iyidir herhalde diye düşünüyorum ama onunda 200'leri en kötüsü 60 üzeri
•Mini Cooper S 55'e göre bakınca max 2008 model temizi anca denk geliyor ama onlarında km uçmuş gitmiş.
•Alfaromeo Mito 1.4T baktım onlarında içi fiat linea gibi. Saten alt yapısı aynı olan araçlar.
•Cıtroen Ds3 THP'ler var. Onlar da tamam iyi güzel ama 2. Piston sıkıntılıymış. Genelde 2. Pistonu kırdığını çok yerde okudum, yurt dışında da denk geldi. Onun harici yol tutuşu bir hayli zayıfmış aracın. Ayrıca km uçuk durumda aynı şekilde.
•207RC şekil itibariyle beğenmediğim bir araç olduğu için hiç bakmadım bile.
Başka bakmadığım araç kalmadı sanırım. 330ci bakmama tek sebep dediğim gibi ses, e46 kasanın o haşin duruşu ve arkadan itiş olması başka da sebebi yok. He birde stock ibiza cupra ve emsali araçlardan bariz iyi yürüyor o yüzden tatminkar bir araçtı.
Sizlere yine de danışmak istedim. Belki farklı bir fikir verirsiniz, aklıma yatar diye düşünüyorum. İlgi alakanıza teşekkür ederim şimdiden.