onur_S Nickli Üyeden Alıntı
Siz ne yapıyorsunuz tepki olarak? Ne yapabiliriz toplum olarak? Geçen hafta şehitlerimiz oldu çokça, hayatınızda planlarınız değişti mi? Ne değiştirebildik? Ya da gülmediniz mi bu bir hafta? Haftasonu eğlenmeye çıkmadınız mı? Haftasonu bi yere kaçacaklar , ya gitmeyelim o kadar Şehidimiz var en azından evimizde duralım az mülayim kalalım, saygıdandır mı dediler? Yargılamıyorum belki gerçekten hayatınız değişmiştir..
Kadere bağlamıyorum ben ama hayatta hiçbir şey değişmedi, öz eleştiri de yapıyorum evet, üzüldüm, doğamız gereğimidir nedir, ben de üzüldüm geçen hafta şehrimizde benden ufak Şehidimiz vardı, pazartesi günüydü cenazesi, dün akşam cumaydı, dört gün sonrası, eğlenmeye etmeye çıkmadım da dışarıda lafladık bi kaç arkadaş. Aslında olmasa iyi olurdu , mekanları doldurmaya faydamız dokundu. Dışardan görünce sallıyoruz, lan adamlara bak kıçlarının keyiflerinde dışarda muhabbetteler eğlencedeler diye..
Radyolar cuma mixlerini çaldı, bu gecede mixler çalar, mekanlar dolar, insanlar instagramdan selfielerini, sevgilisiyle mutluluklarını, ya da giydiklerini, tarzlarını paylaşırlar.. Hatta hiç çekinmez bomba patladıktan 10 dk-1 saat sonrası bile bunları paylaşmaktan çekinmezler.. ve bunun gibi örnekler. Ne oldu biz aynı toplumuz, TOPLUM olarak BİZ, siz, biz , ötekileştirerek değil, yeterli tepkiyi verebildik mi? Ne değiştirdik? Ya da birey olarak hayatımızda ne değişti? Çıkmayan da korkusuna oturuyor, üzüntüsünden değil. Ben gösterebildiğim saygıyı göstermeye çalışıyorum, arabada yüksek sesli dinlemeyi severim, açmıyorum, arabamla hız yapmıyorum, orada burada bişey olmamış gibi resim, bilmem ne atmıyorum , olur da kardeşim, anam, babam, ya da ben *** yoluna oradan geçerken de ölebilirim kimse bilemez , ama kalkıpta benim kardeşim, yakınım ölürse, orada eğlenceler devam ederse, millet müziğini kısmadan dinlerse, resimler paylaşırsa, BULAŞIRIM.. Bu adamlar bizim için ölüyor.. Kimse vatanı için ölmüş yakınına saygı bile duymayı bilen aptal bi toplumda yaşamak istemez, adamın çekip gidesi gelir..