Al yanina tanidigin birini vagcom ile birlikte
Log alin
Istenilenle
Bastigi basinc birbirini tutuyosa adamlara gosterirsiniz zaten. Daha sorasida omer in dedigie kalir is.
Al yanina tanidigin birini vagcom ile birlikte
Log alin
Istenilenle
Bastigi basinc birbirini tutuyosa adamlara gosterirsiniz zaten. Daha sorasida omer in dedigie kalir is.
Konudaki en mantıklı cevap
Vcds kablosu olan birini bulup alın yanınıza çıkın yola 2-3-4-5 log alın yada direk anlık olarak bakın az basıyor dedikleri turbo ne kadar basıyormuş, serviste aldığınız logları anlayabilecek bir usta varsa gösterirsiniz sonra, ben sorunun turboyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Arızayı kameraya cekebilseniz daha net sonuca gidebilirsiniz. Kamera görüntüsü ile gitseniz çözemeseler bile, en azından genel merkeze görüntüyü gönderip sorarlar.
Sadece AUDI için değil servislerin geneli göremedikleri arızayı sizi yıldırmak için abartırlar.
Enes kankam bir miktar çemkir. konuşma tarzından kibar duruyosun herlade böyle olunca servis saçmalayıp sacmalayıp gönderiyor, hatta arabayıda al götür servismi yok başka garantide bitmiş özel candır
Doğuş un kucağına düşmeyegör valla :(
Bende sana başımdan geçen bir olayı anlatayım nasıl bir yol izleyeceğini az çok tahmin et
volkswagen beetle aracım var aracın farları kışın buhar tutuyor dedimki anlık birşeydir geçer daha sonra 1 2 3 4 5 gün sürekli yapmaya başladı
aradım vw sevisi GENERAL'i dedimki böyle böyle aracımın farlar buhar tutuyor
gelin bir bakalım dediler gittim aracı bıraktım 1gün beklettiler daha sonra arayıp araçta herşey normal gelip alabilirsiniz dediler
gittim aldım aracı ertesi gün daha şiddetli tutmaya başladı busefer aramadan gittim aracımla ilgilenen yetkiliyi buldum bumu l.a.n normal olan farın içindeki mercek görünmüyor buhardan bunlar dedim değişecek başka yolu yok iy niyetemi sokarsın garantiyemi sokarsın bilmem bugun bunları değiştireceksin dedim
ama niyetim değiştirmiyoruz demesiydi deseydide onu orda bi öldürseydim sonuç olarak eşşek gibi farları sıfırı ile değiştirdiler o gün bugundur buhar vs yok
gidin bağırıp çağırın gerekirse çarp ordan bir iki kişinin ağzına bak bakayım arac nasıl sıfırlanıyor
malesef bizim ülkemizde bu böyle yürüyor kim ne derse desin
taşedelen deki bayi ise cidden bir boka yaramayan adamlar. farklı bir servise yönelseniz olmaz mı? benimde aracım sizinkinin aynısı. 30.000 bakımındayken adamlar kendileri hissettiler kavramanın titrediğini bana söylediler ve hafta içinde değiştirdiler. bende tekstilkentten aldım aracı ama yenikapıya götürüyorum hep servise. belki size de yardımcı olurlar.
Servisi değiştirin
Audi-vw servisleri nin olası tepkileri değil bunlar
Genelde siz söylemeden bile iyi niyetten falan hallederler..
Geçmiş olsun kardeşim.
Doğuşa git derim, daha kolay çözersin.
1 yıla yakın audi erel maltepede calıştım size tavsiyem direk doğuşa gidin eger oradada böyle bır sacmalıkla karsılasırsanız almanyaya şıkayet maili atın sıze 24 saat ıcınıde mutlaka donus yapacaklarıdır gereken butun degişimler dogus sike sike karsılıcak. servis tanısmanı degıldım emın olun bir cogu ****** cocugu..... işini cok iyi yapan servıs danısmanları var aramızda forum uyelerıde var lutfen uzerlerıne alınmasınlar sözum meclısten dısarı.
arızanınıza gelıncede bu tarz problemler start stop sıstemının ayrı bır kontorlcusu var ve tesısatında problemlerın meydana geldıgını gormustum kızdırma bujısınden dolayı olması dusuk ihtımalde olsa bir ıhtimal ama start stoplarda helekı ilk gelen sedan a3lerın bır cogunda bu problemle gelen musterılerın oldugunu gordum ve servıs danısmanının saka ile karısık ya abı start stopuda gerek yok yaa dıye saka yaparık guldugunu gordum. ( musterının tepkısı ben guluyormuyum opsıyon olarak parayla sattıgınız sıstemı bana kullanma dıye çakmayamı calısıyorsunuz diyip cıkıstıgınıda gordum)
Arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum teşekkür ederim fikirleriniz için.
Şimdi aradım hep aynı cümle doğuştan haber bekliyoruz.Hesapta cuma akşamı bilemedik pazartesi sabahı sonuçlanır demişlerdi.Artık kızıp bağırdım bütün şartları sağlamışım bakımlar tam, hiçbir olumsuz durum yok, iyi niyetten değişmemesi için diye servis danışmanıda bana bağırıyor 7 binliralık parçaymış doğuş bişey demeden hareket edemezlermiş e bende 100 bin liralık aracıma binemiyorum günlerdir dedim.Resmen bana doğuş bu diye cümle kurdu kadın.İkame araç verin diyorum yıl sonu araçlarımız satıldı diyor.
Aracı alsam bütün süreç yeni baştan başlayacak bir daha bekleyecek sabrım yok.Ne yapsam bilemedim.
servıse gıdıp orayı ayaga kaldır hemen hallederler yegenım
Ya sen niye onlarla uğraşıyorsun ki ?
Direkt Doğuş'u ara, aynen bu konuşmaları, şikayetini, ilgisizliklerini söyle. Tavırları da aynen bu diye belirt.
Onlar irtibata geçip çözerler işi, ben çoğu işimi bu şekilde hallettim.
En son Leon'un mekatroniğine 6800 Tl demişlerdi, dediğim şekilde hareket edip sadece 490 Tl işçilik ücretine çözdüm olayı.
Daha detay bilgi istersen de ara beni.
Burdan yaz şikayetini, sonra da ara... http://www.dogusotomotiv.com.tr/tr/i...mnuniyet-bilgi
(0262) 724 95 30 - Doğuş Gebze
Hiç çözüm değil Bmw de de durum aynı burda beni tanıyanlar neler yaşadığımı iyi bilir abi en son servis danışmanını gidip dövecektim gözüm döndü babam engel oldu. Beni sağlığımdan işimden gücümden ettiller çileden çıkardılar.
Konuya gelirsek çözümü çok basit sanayide bir yere götürün ben aracımın plaka lambasını bile servisten alan bir adamdım artık sanayideki yetkili servise götürüyorum hem daha az para alıyorlar hem dürüst iş yapıyorlar hemde sorunu ciddi anlamda çözüyorlar.
Benim yaşadıklarım daha beter aracımı servise bıraktım bir arza yaşadığımı ilettim ve araca bağlanılıp sorunun buluncağını söylediler iyi dedik sorunu buldular. Parasını verdik yaptırdık her şey güzel ben istanbula yola çıktım 2 gün sonra tak istanbulda dönüş yolunda kaldım. İzmite geldim baktılar ettiler üst kapak komple değişicek dediler sebebini sordum kapağın arkasında tıpa varmış evet tıpa bunu tek satmıyorlarmış kapak değişirlerse onuda takıcaklarını söylediler.Ben hadi dedim onada tamam serviste yapılsın. Kapağı aramaya başladım ve istanbul avcılar bmw parçayı 15 tl ye getirdi bana o parça uğruna üst kapak değişiceklerdi. Aynı gazoz kapağı yerde görsem tekme atarım yeminlen. Kurban bayramıda gelecek arabam serviste yatmasın 2 gün var kargo yetişmez diye dükkanı açmadık bastık gittik trafik falan 1 de gittiğim istanbuldan 5 te canımı dişime hayatımı tehlikeye ata ata geldim izmite servise yetiştirdim. Bana sırıtarak bu parçanında olmayabilceğini usta başına göstermesi gerektiğini söyledi. Ya sabır dedim neyse gösterdi usta başı parçanın eskisi gibi takılamıcağını söyledi. Gittim şikayet ettim kendilerini arayıp neden böyle olduğunu sordular illetim aldım arabayı asık suratlar eşliğinde atta arabamın üzerinde pislik vardıda neyse belki yapmamışlardır diyorum.
2 ay sonra yine servise babamın zoru ile gittim ufak bir kesiklik meydana geldi aracı 1 gün tutucaz dediler yine aynı muhabett hay hay buyrun dedim. Araçta bir şey bulamadılar gittik almaya aynı şekilde 80 lira ücret istediler. Babam az konuşunca 50 tl verip çıktık. Sonra aracım servise girdiği için beni aradılar puan istemek için
1 den 5 e kadar 3 verdim kendilerine. Bizim servis danışmanı bir halt yapmış gibi beni arıyor adımla labayi labayi konuşuyor yok babanı arıcaktım seni aradım diyor (araç sahibi benim) Onu etkiliyormuş problem daha napacakmış lakmış lugmuş ilk sakin davrandım kapadım sonra birden jetonmu düştü naptı sinir kırizi geçirdim atlayıp gidiyordum babam zor engel oldu daha da arabam kapılarından geçmez. Sanayi lak dedi sorunumu buldu ve cüzi miktardan halletim devamlı gazlayarak kullanıyorum bir sıkıntım yok allaha şükür.
abi yok anlamıyorlar.şu şekilde attım şikayet mesajını.
Alıntı:
Merhaba,
Aracımın garantisi biteli 7 ay oldu.Bütün bakımları zamanından önce Audi Özön çekmeköy servisinde yapıldı.Sorun ise şu : Araç ilk soğuk çalıştırmada ekranda start stop devredışı diye uyarı verip kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor,bununla birlikte frenleri şişip tutmuyor ve koruma moduna geçip gaza bastığım halde araç gitmiyor başka hiçbir olumsuz durum yok (arıza ışığıda yanmıyor).Stop edip tekrar çalıştırdığımda ise hiçbir sorun yok tamamen normale dönüyor aracım.
Bu şikayetle aracı Özön servise bıraktım hatta servise girmişken bakımına 20 gün olmasına rağmen onuda yaptırdım.Yaklaşık 50 km 2 gün boyunca test edip hiçbir sorun bulamadılar.Arızayı tespit edemedikleri ve çözemedikleri halde benden tespit ücreti aldılar.Aracı teslim aldığımın ertesi günü tekrar aynı arızayı verdi bu sefer arıza silinmesin diye hiç stop etmeden o şekilde aracı servise götürdüm ve tam 120 dakika yemekten gelmelerini bekledim çalışır vaziyette.Bir sonraki gün aracın turbosunun arızalı olduğunu 1320 tl karşılığında sökülüp doğuşun garanti departmanına fotoğraf ve videolu şekilde gönderileceğini söylediler iyi niyet garantisi için.Servise gidip yüzyüze servis müdürüyle ve yetkili formenle görüştüm.Formen sökülmeye gerek kalmadan verileri doğuşa gönderdiklerini söyledi hatta müdür beyde şaşırdı çünkü ücret almadan sökülemez ve fotoğraflanamaz şeklinde bilgi vermişti.
Neticede 13 aralık salı gününden beri hiçbir çözüm üretemediler.16 aralık cuma günü fotoğraflar videolar doğuşa gönderildi ve o akşam en kötü ihtimal Bugün 19 aralık pazartesi sabahı neticelenir dendi ama bugün 19 aralık pazartesi ve saat 14.00 hiçbir gelişme yok.İkame araç talep ediyorum,yardımcı olamayacağız yıl sonu araçlarımız satıldı diye cevap geliyor.Servis danışmanına neden sonuçlanmadığını sorduğumda, Yüksek sesle : beyefendi bu parça 7700 lira öyle kafamıza göre değiştiremeyiz diye azarlanıyorum.
Ayrıca ki bence en önemli nokta bu turbosu arızalanan bir aracın frenleri şişip tutmayarak tepki verir mi? Formen bu soruya cevap veremiyor ve tespit cihazı neyi gösteriyorsa ona yoğunlaşması konusunda doğuştan direktif aldığını söylüyor.
Yıllardır vw grubu araçlar kullanıyorum hatta annem,teyzem,halam,eniştem ve birçok arkadaşımda bayilerinizden sıfır olarak benim önerim üzerime vw grubu araçlar aldılar.Bu kadar güvendiğim ve sevdiklerime dahi önerdiğim bir markanın bu şekilde merdivenaltı bi tutumla sorunumu çözemiyor olması gerçekten beni üzdü.
Sorunun kesinlikle kullanıcı kaynaklı olmadığını düşünüyorum.Aracımın iyi niyet garantisiyle onarılıp bir an önce teslim edilmesini rica ediyorum.Umarım yardımcı olursunuz.
abi yok anlamıyorlar.şu şekilde attım şikayet mesajını.
Alıntı:
Merhaba,
Aracımın garantisi biteli 7 ay oldu.Bütün bakımları zamanından önce Audi Özön çekmeköy servisinde yapıldı.Sorun ise şu : Araç ilk soğuk çalıştırmada ekranda start stop devredışı diye uyarı verip kızdırma bujisi lambası yanıp sönüyor,bununla birlikte frenleri şişip tutmuyor ve koruma moduna geçip gaza bastığım halde araç gitmiyor başka hiçbir olumsuz durum yok (arıza ışığıda yanmıyor).Stop edip tekrar çalıştırdığımda ise hiçbir sorun yok tamamen normale dönüyor aracım.
Bu şikayetle aracı Özön servise bıraktım hatta servise girmişken bakımına 20 gün olmasına rağmen onuda yaptırdım.Yaklaşık 50 km 2 gün boyunca test edip hiçbir sorun bulamadılar.Arızayı tespit edemedikleri ve çözemedikleri halde benden tespit ücreti aldılar.Aracı teslim aldığımın ertesi günü tekrar aynı arızayı verdi bu sefer arıza silinmesin diye hiç stop etmeden o şekilde aracı servise götürdüm ve tam 120 dakika yemekten gelmelerini bekledim çalışır vaziyette.Bir sonraki gün aracın turbosunun arızalı olduğunu 1320 tl karşılığında sökülüp doğuşun garanti departmanına fotoğraf ve videolu şekilde gönderileceğini söylediler iyi niyet garantisi için.Servise gidip yüzyüze servis müdürüyle ve yetkili formenle görüştüm.Formen sökülmeye gerek kalmadan verileri doğuşa gönderdiklerini söyledi hatta müdür beyde şaşırdı çünkü ücret almadan sökülemez ve fotoğraflanamaz şeklinde bilgi vermişti.
Neticede 13 aralık salı gününden beri hiçbir çözüm üretemediler.16 aralık cuma günü fotoğraflar videolar doğuşa gönderildi ve o akşam en kötü ihtimal Bugün 19 aralık pazartesi sabahı neticelenir dendi ama bugün 19 aralık pazartesi ve saat 14.00 hiçbir gelişme yok.İkame araç talep ediyorum,yardımcı olamayacağız yıl sonu araçlarımız satıldı diye cevap geliyor.Servis danışmanına neden sonuçlanmadığını sorduğumda, Yüksek sesle : beyefendi bu parça 7700 lira öyle kafamıza göre değiştiremeyiz diye azarlanıyorum.
Ayrıca ki bence en önemli nokta bu turbosu arızalanan bir aracın frenleri şişip tutmayarak tepki verir mi? Formen bu soruya cevap veremiyor ve tespit cihazı neyi gösteriyorsa ona yoğunlaşması konusunda doğuştan direktif aldığını söylüyor.
Yıllardır vw grubu araçlar kullanıyorum hatta annem,teyzem,halam,eniştem ve birçok arkadaşımda bayilerinizden sıfır olarak benim önerim üzerime vw grubu araçlar aldılar.Bu kadar güvendiğim ve sevdiklerime dahi önerdiğim bir markanın bu şekilde merdivenaltı bi tutumla sorunumu çözemiyor olması gerçekten beni üzdü.
Sorunun kesinlikle kullanıcı kaynaklı olmadığını düşünüyorum.Aracımın iyi niyet garantisiyle onarılıp bir an önce teslim edilmesini rica ediyorum.Umarım yardımcı olursunuz.
-Tekrar merhaba,kızdırma bujisinin yanıp yanıp sönmeside aslında bir arızadır.Kontak açılıp kapandığında ekranda birşey olmaması bunun hafızada kalmadığı anlamına gelmez.Motor arıza ışığı 3. kez bu hatayı verdiğinde yanacaktır,Statik yani kalıcı bir arıza olmadığı için motor arıza ışığı yanmıyor...
-Ben sensörlerle alakalı birşey olduğunu düşünüyorum,araba rolantide ne kadar basınç isteyecekte turbo onu basamayıp arızaya düşücek...Zaten öyle bir sıkıntı olsa araç hareket halinde,dip gaz yapıldığında falan istenilen ile verilen basıncın uyuşmadığını anladığı anda arızaya kalır.
-Start stop çok hassastır,çalışması için bir çok parametre vardır bunlardan bir tanesi gerçekleşmez ise iptal olur.En basitinden ESC'yi komple kapattığınızda bile otomatik olarak iptal olur,ABS'de arızaya düşsse iptal olur...vs yani ona çok takılmamak lazım
-VCDS ile log almayada gerek yok kilit nokta arıza ne verdiği...
Enes, Doğuş'ta bir arkadaşım var, ekran görüntülerini izninle gönderiyorum. :)
Merhaba,
Konuyu ilgili birimdeki, ilgili arkadaşlarıma ilettim. En kısa sürede yardımcı olacaklar.