Gecmis olsun, bu servis iyi niyetine ragmen sorununuza cozum bulamiyor o anlasildi..
Gecmis olsun, bu servis iyi niyetine ragmen sorununuza cozum bulamiyor o anlasildi..
geşmiş olsun umarım arıza kısa sürede cözümlenir çözülmicek arıza degil çünkü birde düşünün iyi niyet garantisi olmayıp servise 7-8 bin lira para verdiginizi adam katil olur walla en azından iyi niyet garantisinden yapıcaklar aracınızı sadece biraz zamn alır diye düşünüyorum tekrar gelmiş geşmiş olsun...allah sabır versin birde...
çözümü ulaşan postu okuyunca kendi aracım gibi sevindim, daha sonra başıma gelenlerden dolayı normal karşıladım.. umarım sorununuz çözülür. Size tavsiyem arıza yakınca arayın çekiciyi gelsin alsın, ikame araç alın altınıza.. Arabasız kalmak baya sıkıntı yaşatıyor kendimden biliyorum.
audi dedinmi aklıma hep şenyıldız gelir.
Sahibi cok titiz birisidir. Benim bildigim iki kez arıza tespit konusunda dünya birincilikleri var.
Her sene 2 adet a4 parçalayıp yarışmaya hazırlanıyorlar.
Beyler şimdi çalıştırdım verdi arızayı limp modda servise gidiyorum.Arıza kodunuda öğrenmeye çalışıcam.Baştan sona videoyada aldım.İkame araçları yokmuş 4 kez istedim.Böyle olcağını bilsem hiç bulaşmazdım bu servise.
Bu sefer fren şişmedi.Ama hissiz pedal sanki eskisine göre.
https://youtu.be/hk7CBX5tOzE
Audi a3 arıza - YouTube
Vag grubunda son yıllarda bir sıkıntı var şirkete 2016 passat alındı 1 yıl içinde 3 kez servise gitti cruise control kafasına göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor start stop hatası veriyor durmadan en kötüsü ise düşük hızlarda durmaya yakın yanlış algılama yapıyor el frenini otomatik çekiyor son zamanlarda ise kalkınca indirmiyor arkayı sürüklüyor... Allah esirgesin korkuyorum birgün yüksek hızlarda başıma bi iş açacak diye.. Teknolojiden korkar oldum 0 araba almaya daha çok korkar olduk 0 diye boyalı araba satanı mı dersin kazada açılmayan airbagler mi dersin ne arasan var...
moruk yakıt al :D
inş çözülür.
A3 guzel ama kasa -gorunus- ic mekan olarak guzel, motor mekanik olarak maalesef bmw 116d den ustun degil. Sabahlari sogukta zar zor mars basmasi, bazen titreme yapmasi, sanzimanin bozulmasa da bmwdeki zf kadar kararli olmamasi, en rahatsiz edeniyse aybasi gelen kadinlar gibi huysuzlanip ara ara dpf rejenerasyonuna dusup durmasi(1000rpm de calismasi, sesi degismesi) bu motorun bmwye gore mekanik olarak eksileri. Mercedesteki reno motoru tecrube etmedim ama ailemizdeki a3 le ayni motor-sanziman 2 adet 2014 leon tdi (biri dsg biri manuel) ve 1.5 dizel 116d oldugu icin net gordugum farklari bunlar. Arac net sekilde ariza veriyor zaten limp moda girecek kadar, ilkinde belki net bulamadilar ama suan arizaya net dusmus durumda , servis cihaza baglar arizaya bakar maalesef , bu sefer cozeceklerine inaniyorum, gecmis olsun, turbodan olmasa bile sifir turbonuz oldu.
Sağ ön lastikteki abs sensörü bu sabah ki arızayı veren , araç patinajda kaldığı anda bu arızayı verirmiş.zaten videoda görüyorsunuz patinajı bırakın gaza bile basmıyorum arıza verdiği anda.Vakum hortumunu değiştirelim diyorum ondan olsa gazlarkende arıza verir diyor.Teste çıktık yüksek süratlere çıkıyoruz yüksek devirde sürüyoruz al bak arıza yok muhabbetleri.Bugünkü usta daha kafa dengi bizden biriydi, baya kafa patlattık.O bir daha arıza vermeyeceğini ön görüyor.Bakalım yarın sabah görücez hep birlikte , zaten yıl sonu sayımına girmiş doğuş arıza tespit etsek bile yılbaşından sonraya kaldı.
Sağol iyi dileklerin için ama babamda 525 xdrive vardı düz gitmiyordu araba ya sağa ya sola çekiyordu,rot balans, lastik herşey düzgün olduğu halde.maslak hunter 5.25 lerde bunun kronik çözülemeyen bir sorun olduğunu söyledi 40 binde ön akslarından ses geliyordu yine aynı zamanlarda turboyla ilgili bi sensörü bozuldu sözde iyi niyet garantisinden değişti ama ödemesini aldılar bi dahaki bakımda kullanmak üzere duruyo hala o meblağ kosiflerde.
Yine 2016 s1000rr var ellerini bıraktığında sağa çekiyor , borusanın bi çözümü olmadığı için test edip edip sağa çekmediğini iddia ediyorlar.ki içerden yetkili bir arkadaşımız bunun kronik olduğunu nerdeyse tüm s1000rrlarda olduğunu ama sürüşe etkisi olmadığı için kafama takmamı söylüyor.Yine aynı serviste rodaj bakımına giriyorum 1 hafta sonra tüm arıza ışıkları yanıp motor yolda kalıyor ,daha 2aylık 2 bin kmde bu arada; 3 gün incelemeden sonra akü kutup başları gevşek olduğu tespit ediliyor sorun düzeliyor kutup başlarını sıktıkları için 110 lira fatura çıkarıyorlar,tabi haklı olarak ödemedim.Şimdide quikshifterla 5. Vitesten 6. Vitese geçmiyor onun için daha götüremedim.ki bak düşün bu bmw nin rakipsiz kabul edilen mühendislik harikası en top motorsikleti. Bu arada 4 lt yağ bi yağ filtresi işçilikle 700 tl.
Bunlarda benim bmw tecrübelerim o yüzden 3 silindir gürültülü tüketimi fazla içi dar otomatik vites seçeneği olmayan 1 serisi benim için doğru tercih olmaz.ben alsam ortadan ikiyi bölünür oda :D
Enes ne çekiyorsun sen de yahu :)
Çekme olayını hunter mahmut abi çözmesi lazımdı, lastiklere rotasyon yaparak eninde sonunda çözüme ulaşırsınız.Her lastik sök takta hepsinin yerini işaretlmememe rağmen çekme oluyor bende bıktım, elimi bırakmıyorum direksiyondan.. Gaza oturunca kafayı sola veriyor istemsiz bir şekilde, eliniz direksiyonda iken bildiğini güç uyguladığını hissediyorsunuz, aldığım her lastikte oldu, her söktak da oldu artık bende böyle biniyorum..
İkame araç yok mu dediler size? Diş gösterirseniz bir yerlerden ikame araç bulup getirirler.
Adam yanlız değilki, lanet olası F10 bizde de var. Aşağı yukarı aynı saçmalıklar bizde de oldu ve olmaya da devam ediyor. Servistekilere bu sorunlar başka F10'larda da oluyor mu dediğimizde klasik yalanlarını söylüyorlar, ilk defa sizde gördük.
Elimize yapıştı, alan eden yok, neyse zaten yakında kendi kendini imha eder bizde kurtuluruz bir daha da Bmw almayız.
Söylediklerinizde haklılık payı var sabah zor çalışması ve 1.000'in birazcık üstünde olması ama birazcık fazla eleştiri yapmışsınız bana göre benim aracım 27.000 1.5 sene oldu alınalı aldıktan sonra yan taraftan cızırtı tarzı ses geliyordu çözdüler (maslak doğuş) şuan arabadan kaynaklanan tek sorunum direksiyonu çevirdiğimde tur döndüğü zaman çıt diye ses çıkarması yakında bakıma sokunca umarım o da çözülür :)
@Enes-x kankam çare gusülde :hehe:
Bir solukta soluksuz okudum soluğum kesildi
Ne desem bilemedim Enes benden beterleri de varmış dedim kendi kendime :)
Çok geçmiş olsun umarım çözülür sorunların
Mahmut usta bile çözemedi.Sorun bence çok büyük ihtimal direksiyon kutusunda sattık kurtulduk f10u.
Abi satarken bile dert açtı satışı verdik kredisi gelmedi alıcının akşam 9 a kadar dolandırıldık mı stresiyle para bekledik :D neyse ki kurtulduk.
Kanka günde 3 kere aldım 3 günde bir aldım olmuyor olmuyor :D
Dahasıda var abi :D
evde 2 tane renault 12 var, babam seviyor alıp alıp bi köşeye atıyor.biri 72 model diğeri 75.Hatta 75 i yeni aldı 1350 km yol yaptı hataydan geze geze getirdi.audi servisteyken bari onu kullanıyım dedim 40.km de yağ ışığı yaktı.Pompa uçmuş benzinciye gidene kadar darmaduman oldu motor içi hatta şu an ogedlerin serviste toplanıyor.Geriye 72 kaldı onun hakkını yemiyim bi 150 km filan yaptım. bi akşam çalıştırdım çıktım yola ,ışıklarda kırmızı yanıyo frene bastım kimse yok zar zor şansa yavaşladı vurmadan durdum ,bi yerden patlamıştır fren hortumları ama nerden kimbilir.bari onla uğraşmıyım dedim eve çektirdim yatıyo.Hadi bunlar eski araba olası şeyler ama diğerleri cidden can sıkıcı.
Sağol abi umarım çözülcek mücadelemi sürdürcem :)
@Enes-x İyi siz satıp kurtulmuşsunuz. Çok premium ve prim yapıyor ya, biz 1 senedir satıyoruz. Neyse, uzatmayayım da konun seyri değişmesin.
Merakla senin şu Audi'nin problemini ve çözümünü bekliyoruz. Şu iş Subaru'da olsaydı sana tek bir usta söylerdim, nokta atış işi çözerdi böyle afedersin paranla rezillik yaşamazdın. Ta birde iş uzarsa sana illaki ikame araçta verirlerdi.
arabayı yakalım dicem benzinde pahalı :D
zamanında bende megane rs i servisler tanımamasından çok çekmiştim. hep kendim çözdüm her sorunu.
allah var subaru için bilgili adam bulmakta hiç zorlanmadım. istanbulda en az 5 tane profesyonel subaru ustaları bilirim. en çözülemez sorunları 2 dkda çözüyorlardı bir bakışta.
3 silindirin manueli yok :), ve 4 silindir olandan sessiz, tdidan da sessiz, bende benzinlisi var ondan da sessiz :) saka gibi. Ici dar evet, tuketimi de kesinlikle tdi dan az, bu iste bi yanlislik var :) , araclar sans isi, japonlara sardim ben bozulmuyor diye , onlar da eskisi gibi degil heralde..
Enes İstanbulda tarihi çok güzel hamamlar var :D
Enes abi bir tanışmışlığımız, konuşmuşluğumuz da yok yanlış anlama ama bence sen araba kullanma abi :) özel şoför tut yada toplu taşıma kullan, dağ keçisini bile indirdiysen audi normal diyecek birşey bulamıyorum
Verdi arızayı yine servise gidiyorum.
5217 kere yazılan hortumu değiştirdiler mi ?
Aynı arızadan dolayı sürekli servistesin ve maddi ve manevi külfeti olmuyor mu bu işin size ?
Her gün işe gider gibi servise gitmek nasıl bir durum üzüldüm açıkçası.
Aracın garantisi devam ediyorsa tüketici haklarına başvuru imkanınız var hatırlatmak isterim.
Aşağıdaki link ten ayıplı mal kavramı detaylı yazılmış kanun maddesi olarak. Garanti bitmeden bu hakkınızı kullanın derim.
Ayrıca ispat açısından mutlaka arızayı kayıt edin (log yada video olarak) servisteki onarımaları / iş emirlerini de saklayın.
Davalık olursanız size çok faydası olur.
Geçmiş olsun.
Ba
Type R duraymis iyiymis.
Saka bir yana gercekten sinir bozucu. Bu yapilan mudahelelerin faturalarinla beraber bence audi genel merkeze mail atarsan donus daha saglikli olacaktir.
Hortumu bugün 3. Kez söyledim dur şu arızayı okuyalım konuşuruz dediler.
Aracın garantisi geçtiğimiz mayısta bitti.
İkame araçları yok koskoca servisin bugün 4. Kez istedim aynı cevabı aldım.
Yapılan işlemlerin hiçbir faturası yok.2 kere imza attım bi kağıda sadece.
Her sabah video çekiyorum.
Şimdi araba kalsın inceleyelim diyecekler ben yine araçsız karda kışta taksiye para akıtacam.
Bu yanılmıyorsam 5. Gelişim servise 2 haftada.
İkame araç verdiler şimdi , arızanın ne olduğunu öğrenip çıkıcam.1 saat oldu arabayı vereli çoktan arızayı söylemeleri lazımdı ne yapacaklarına karar vermeye çalışıyorlar heralde.Müdürede söyledim destek ekip filan yok mu çözülsün şu iş artık diye.Var gerekeni yapcaz dedi.
Arkadaş ne saçmalıktır ya böle servis olmaz olsun.