Bu mevzu ile eilgili son durum nedir...? ben şimdi zevkine bu yıl 3.aracımı satıp 4.aracımı alıcam. herhangi bir vergi vs. durumu varmıdır.?
Bu mevzu ile eilgili son durum nedir...? ben şimdi zevkine bu yıl 3.aracımı satıp 4.aracımı alıcam. herhangi bir vergi vs. durumu varmıdır.?
tunceR´isimli üyeden Alıntı
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
Abi tesadüf işi maliye yakalarsa vergi alır eğer bu işi abartırsan ve yine tesadüfen yakalanırsan sıkıntı olur baya para kopartırlar... Yani sen her ihtimale karşı dikkatli ol başkasının üzerine al...
Herkes ektigini Biçer bu hayatta...
benım en son duydugum tabi net bir bilgim yok ama aynı soy adı taşıyan yanı aile içi yılda 3 ten fazla alım satımda vergilendirme geliyordu. siz bilgilendirme yapmazsanız olurda herhangi bir takipte yakalanırsanız hem ceza ödersinız hemde sattıgınız araçların vergilerini ödersiniz. tabi net bir bilgim yok benımde duyumlardan ibaret.
tabi buna etken olan seyse noterdeki satış tutarları bunlar yüksek meblalarsa fark edilmek daha kolay olur
MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ
kendi adınıza 3 adet anneniz babanız vs. diğer akrabalarınız adına 3 er adet alıp satabilirsiniz yoksa vergi ödemek zorundasınız.
Bi yakınım al sat yapıyodu ufaktan, aynı durum başına geldi ceza ve vergi çıktı. Sattığı araçlara yaptığı masrafa ait fatura temin ederek vergi dairesine sundu ne vergi ödedi ne de ceza. Bunu bi araştırın bence.
bende posta yoluyla bildrildiğini duydum bir arkadaştan ...beklenmedik ilerki zamanlarda cezayla geliyormuş birde.
vergi ve ceza geldi diyelim-ne kadar gelir kaç lıra?
Bana 578 tl vergi ciktigini soylemisti sigortaci arkadasim ama gidipte ilgilenmedim bakicam vergi dairesine gidip gercektende varmi vergim..
ben mesela 2012 aralığın 13 ünde bi aracımı sattım. yılbaşından önce bi araç aldım onuda nisanda sattım şimdi bitane daha aldım 3 oldumu yoksa sene atladı diye 2 mi oldu ?![]()
AutoMiss oto yıkama kuaföR
ÇağLAR
Siz isterseniz 15 tane alıp satın, eğer bu alım-satımlardan karınız yoksa ve bunu ispatlayabiliyorsanız sizle ilgili bir sorun yok demektir.Siz değiştirdiğiniz 3 araçtanda kar elde ettiyseniz orda sıkıntı var demektir.
Kısacası işi ticarete dökenleri,kar peşinde koşanları hedef alıyor..
aynı soyadına yapmaları yanlış çünki tek vergi no olması gerekiyor mantığıma yatmadı yanibende tek kişi üzerinden olduğunu duymuştum
yani sonuç olarak kimsenin birşey bildiği yokyanlış anlaşılmasın yorumlar için teşekkür ederim...ama kesin bir bilgi elde edemedik...
tunceR´isimli üyeden Alıntı
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
aynı durumla bende karşı karşıyayım, takipteyim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)