Sene içinde çok nadir hesap yaparım , muhasebenin bereketi kaçırdınığına inanırım. Sene sonu olması müsebibi ile aldım biraları , açtım bilgisayardan müziği , kaptım hesap makinesini hesap defterimi , sene sonu hesabına oturdum. Allaha şükür bir tane kalemde bile zarar yok. Koyduğum ana para neredeyse yarısı (%40) kar etmişim. Ama sonuca yani eldeki varlığa bakınca geçim masrafları , ıvır zıvır kendi harcadığım para (öyle savurgan bir tipte değilim , en büyük masrafım alkol ve spa

) düşülünce geçen senenin anca %15-20 üzerine koyabilmişim. Türkiye şartlarında bunu bile başarı görüyorum ben.
Sonuçta tefeci , gayri meşru koşturan dayılarımız yok bir anda tezgaha 100 lük arabalar çekelim. (ki mersin otocenterde 2 tane lise arkadaşım var arabanın ''a''sından anlamazlardı bir anda galerici oldular) Haa olmasında , hayatta istemem. Emek ile helal yoldan anca bu kadar oluyor. Dışarıdan kolay gözüküyor belki ama arabayı bulması bir dert , buldun arızası sıkıntısı ayrı bir dert (her araba için geçerli olmamakla birlikte) arızayı giderdin satması ayrı bir dert. Örneğin 2011 65 bin km'de erayı 9 ayda 27.500 e zor sattım. 1000 km yollara git gel araba dedikleri gibi çıkmasın zamanın gitsin paran gitsin. Neler neler.
Çok şükür bugüne kadar 2 senedir 50 nin üzerinde araba satmışım sadece bir arabada zarar etmişim oda 91 model doğan l , hararet yaptırdığımdan dolayı
Kolay ekmek var mı ? Yok. Ama bu işin en sevdiğim yanı adımını sağlam attığın sürece riski yok. En ekstrem örnek olarak örneğin bugün tezgahında 400 bin liralık araba var satarıda 440 bin lira. Bugün işi bırakıyorum desen arabaları esnafa versen 370 e verirsin geçer gider. Zararın ne ? 30 bin lira. 400 bin lira bağlayıpta hangi işte 30 lira zarar ile sıyırabilirsin ? İmkansız.
Benim bu işe başlama sebebim BRV 99 bravo'dur. Yalan yok onuda binmem için babam almıştı , allah razı olsun. Öylesine internete atıp bravotr'den bir arkadaşa satmıştım. 6000 tl kar edip , yerinede bir jetta koyup onuda 1 haftada satınca oğlum İbo dedim bu işte ekmek var , zaten anlıyorsun arabadan ticaretinide sağolsun sitil'de öğrendim. Sadece 1 arabadan bu konuma geldiğime de bin şükür. O araba olmasaydı baba 50 lira benzin parası , baba bira parası diye , hayalperest olarak gezecektim ve bir asalak olarak yaşayacaktım. Velhasıl kelam araba işi iyidir. Babam artık piştiğime inanarak bir daire satıp tezgah kuracakmış bana 1 aydır evde oturunca kafasına dank etti herhalde

3 arabada bende var , oradan yürür gideriz Allahın izniyle , yapanlar benden iyi mi ?
Sonuç olarak kar ile zarar kardeştir , önemli olan insanın sağlığı huzuru yerinde olsun. Canı sağ olsun. Mal - mülk hepsi yerine konur. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Düşmez kalkmaz bir allah.