User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
70 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Yılda 1000 km yapıcak araç tavsiyesi

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen 50.000 i direk bana atesle ben yilda 1000 km icin valideyi bir gun bmw birgun merso birgun jeep birgun spor araba ile aldirir istedigi yere birakir market alisverisinde de yardimci olurum. Unv okuyan genclerimizede ekmek kapisi yapmis oluruz

2 yil dedigin nedir ki adi var sadece sayili gun geliiirr gecer

Ama dersenki yok abi ben illede araba alicam ne alirsan al 2 yil yilda 1000 km kullanilacak araba sorun cikartmaz
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i10 otomatikleri inceleyin derim ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1000 km site içi gezilicek bir araç için niye ekonomi düşünüyorsunuzki valideye 5.7 V8 vette versek 1000 km de bir şey yakmaz gene )
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yatan araba daha çok sorun çıkartır bence. dükkanın önünde yatan arabalardan biliyorum
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

vtechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bi hot hatch alın sıfır. 6 yıl sonra teyzeden diye aldığın rakama hatta karlı bile satabilirsin.
    Kutay AYHAN
    PASSWORD:JDM

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Micra kasa değiştirecek o yüzden ben micra almazdım.
    düşük km de i10 1.2 otomatik bakardım.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksi konusunda haklısın.. Site içinde oradan oraya götür beni diye taksi çağrılmaz.
    Ben olsam satın almam, kiralarım 40-50bin lirayı bağlamam o işe.
    Aylık 1000 TL altında sanırım Micra, Fiesta, i20 sınıfındaki otomobiller.
    Vergisi ile bakımı ile sigortası ile de uğraşmazsın.
    Otomobili satın alırım, satarken büyük kar ederim diye düşünüyorsun da; otomobil, o elde edeceğin karı eritecek.. Bakım masrafı ile eritecek, sigortası ile eritecek. Kar ederim diye düşünme yani.
    Kiralama daha mantıklı.
    Elektrikli olayına girme derim. Arabayı sen kullanmayacaksın. Arabanın şarjı var mı yok mu vs diye düşünmez annen. Binip gidecek binip gelecek. Arabaya kablo çek, fişi arabaya tak vsvs bi sürü iş yükleme durduk yere annene..
    Hybrid olabilir belki ama kiralık hybrid var mıdır bilmiyorum.
    Önerim, A ya da B sınıfı bir otomobil kiralaman. 1 yıl 2 yıl neyse.. Sıfır araba veriyorlar zaten.. Servis bakım ücreti, kasko sigorta, lastik, vs herşeyi firma üzerine yüklersin ilave bir bütçe de ayırman gerekmez o işe.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiralama ayda 1 lira desek 12 lira yapar yılda. Sıfır araç alsan 1 senede o kadar gideri olmaz aracın. 1 sene sonra aldığın fiyata yakın satıp yaptığın masrafıda bindiğine sayarsın. Ama kiralarsan yılda 12 lira arabaya harcamış olursun. Sene sonunda da elinde araban olmaz. Kiraladığın arabayı kapıda yatırmak istemezsin ama kendi araban yatsa da olur.

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksi konusunda haklısın.. Site içinde oradan oraya götür beni diye taksi çağrılmaz.
    Ben olsam satın almam, kiralarım 40-50bin lirayı bağlamam o işe.
    Aylık 1000 TL altında sanırım Micra, Fiesta, i20 sınıfındaki otomobiller.
    Vergisi ile bakımı ile sigortası ile de uğraşmazsın.
    Otomobili satın alırım, satarken büyük kar ederim diye düşünüyorsun da; otomobil, o elde edeceğin karı eritecek.. Bakım masrafı ile eritecek, sigortası ile eritecek. Kar ederim diye düşünme yani.
    Kiralama daha mantıklı.
    Elektrikli olayına girme derim. Arabayı sen kullanmayacaksın. Arabanın şarjı var mı yok mu vs diye düşünmez annen. Binip gidecek binip gelecek. Arabaya kablo çek, fişi arabaya tak vsvs bi sürü iş yükleme durduk yere annene..
    Hybrid olabilir belki ama kiralık hybrid var mıdır bilmiyorum.
    Önerim, A ya da B sınıfı bir otomobil kiralaman. 1 yıl 2 yıl neyse.. Sıfır araba veriyorlar zaten.. Servis bakım ücreti, kasko sigorta, lastik, vs herşeyi firma üzerine yüklersin ilave bir bütçe de ayırman gerekmez o işe.
    Konudaki en mantıklı post olarak gördüm, benim de sanırım tercihim bu yönde olurdu, uzun dönem kiralamalarda hele de düşük km taahhütü verilirse güzel rakamlara araçlar bulunabiliyor. Algısı, vergisi, kaskosu, sigortası, bakım masrafları, değişeni oldu, boyası oldu, değeri düştü gibi detaylara takılmadan rahat rahat binilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kiralama ayda 1 lira desek 12 lira yapar yılda. Sıfır araç alsan 1 senede o kadar gideri olmaz aracın. 1 sene sonra aldığın fiyata yakın satıp yaptığın masrafıda bindiğine sayarsın. Ama kiralarsan yılda 12 lira arabaya harcamış olursun. Sene sonunda da elinde araban olmaz. Kiraladığın arabayı kapıda yatırmak istemezsin ama kendi araban yatsa da olur.
    50 bin TL yi de arabaya bağlamış olursun.. Ama 1 yıl boyunca o 50bin TL yi çalıştırabilirsin.. Yapabilirsen tabi.. Takip ediyorsan piyasayı..
    Kaza vs durumunda kendi aracın değil başkasının aracı kaza yapar, değer kaybı yaşamazsın..
    Hatta varsa bir şirket, kurumsal olarak kiralayabilir vergiden de düşebilirsin.

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam yılda 1000km için araba almam araba kiralarım.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam teyzeye verin 50 lira al sat yapsın ya da çinden telefon kılıfı getirsin instagramda satsın. Abi çok profesyonel düşünüyorsunuz ya araba alıp arabayı kiralama şirketine bağlayacağım oradan gelen parayla da kiralık araba alacağım. Ben bunların hepsini kontrol etmeye üşenirim. Herkes kendi arabasına sahip olmak ister. Yılda 1000 km diyoruz kapıda kiralık arabanın durmasının kimseye bir faydası olmaz. Yılda 1500 km desek günde 4 km anca yapıyor. hadi 2000 km diyelim malu m araba var insan gezmek ister 5 km yapıyor. Günde 5 km için araba kiralanır mı
    Bende şirketimde kurumsal bir firma ile kiralık arabalar temin ediyordum. 5 adet fluence geliyordu ve sürekli şehirleri gezdiğimiz için km bakım yıpranma derken kiralama daha mantıklıydı. Ama burada günde 5-6 kmden bahsediyoruz. Yılda 10 lira en az kiralama parası tutar. Sıfır bir arabanın 1 sene içerisinde günde 5-6 km yaparak ne lastiği aşınır ne de yıl sonu satmak istediğinde vergisini bakımını çıktığın zaman 10 lira zarar etmezsin.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam teyzeye verin 50 lira al sat yapsın ya da çinden telefon kılıfı getirsin instagramda satsın. Abi çok profesyonel düşünüyorsunuz ya araba alıp arabayı kiralama şirketine bağlayacağım oradan gelen parayla da kiralık araba alacağım. Ben bunların hepsini kontrol etmeye üşenirim. Herkes kendi arabasına sahip olmak ister. Yılda 1000 km diyoruz kapıda kiralık arabanın durmasının kimseye bir faydası olmaz. Yılda 1500 km desek günde 4 km anca yapıyor. hadi 2000 km diyelim malu m araba var insan gezmek ister 5 km yapıyor. Günde 5 km için araba kiralanır mı
    Bende şirketimde kurumsal bir firma ile kiralık arabalar temin ediyordum. 5 adet fluence geliyordu ve sürekli şehirleri gezdiğimiz için km bakım yıpranma derken kiralama daha mantıklıydı. Ama burada günde 5-6 kmden bahsediyoruz. Yılda 10 lira en az kiralama parası tutar. Sıfır bir arabanın 1 sene içerisinde günde 5-6 km yaparak ne lastiği aşınır ne de yıl sonu satmak istediğinde vergisini bakımını çıktığın zaman 10 lira zarar etmezsin.
    aynen katılıyorum

rent işi bu konuya mantıksız bir öneri

ama araç almak dahada mantıksız bir konu

günde 4 km için taşıt alınmaz

para çoksa konu zaten daha da saçma oluyor
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nissan Micra kesinlikle
    ALLAH VAR GAM YOK..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ayrıca kısa mesafeye ağız yayan, indiren, yok sofor degiscem alamam, kıldı yündü sahte paraydı kakalamaydı, uzun yolda dolasmasıydı gibi türlü örneklere sahip yavşak taksicilere muhtaç olacağıma gider durumda müsaitse araç arayan arkadaşınki gibi 30 40 50 bütçe herneyse verir paşalar gibi alır annenin rahatca gezmesini vs sağlarsınız.

Ve son olarak kısa mesafenin 8.75 oldğunu ve 10 lira üstününe yine çoğu taksicinin vermeyi tenezzül dahi etmeyecegini düşünürsek 15gün sağa sola gitse bile*20=300 lira eder. Herhangibir a veya b sınıfına annemiz emin olun 300 liralık benzini muhtemelen 1 ay hergün kullansa bile harcayamacaktır.
    1881 - 193

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo 1.2 tdi
    inanılmaz az yakıyor

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    mtv 500tl

sıgorta 500tl

bakım 500tl

kasko 1500tl

50.000tl'yı araca bağladığınız ıçın yıllık 5000tl olan banka faız'ını de alamadınız

yıllık gıderınız 8000tl oldu..

50.000tl ye aldığınız aracı 46.000tl'ye satsanız (kazası boyası olmazsa tabı) 4000tl'de buradan zarardasınız

toplam masrafınız 12.000tl oldu, kıralama ıle aynı yola çıktı + kıralamada hıç bır dert ıle uğraşmıyorsunuz sadece yakıtını koyup bınıyorsunuz..

yanlış mı duşunuyorum beyler..?
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler