User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
136 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Avustralya'da yaşam hakkında...

  1. #96
    Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    türkiye
    Mesaj
    9.057
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 kere okudum, anlamadım, "O ney lannn" diye Google a baktım hemen..
    Çok tehlikeli adamlarsınız yahu..
    Karşımdakileri anlayabilmek için son zamanlarda boyuna beyin ve zihin ile ilgili kitaplar alıp okuyorum. Netice, olay beyinle alakalı olmasada yazdığını tek seferde okudum

  2. #97

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    48
    Şehir
    34
    Mesaj
    4.652
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karşımdakileri anlayabilmek için son zamanlarda boyuna beyin ve zihin ile ilgili kitaplar alıp okuyorum. Netice, olay beyinle alakalı olmasada yazdığını tek seferde okudum
    İyi de "acil bilmemne" nin anlamını bilmiyordum ki ben o yüzden öyle oldu..

  3. #98
    serkanokan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2010
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    2.279
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en temizi 1 sene orada yaşayabilecek nakitle gitmek ve bu nakiti kaybetmeyi göze almak
    ben bu şekilde bi plan yapıp hemen vasıfsız bir iş bulmayı planlıyorum londra için
    Ankara anlaşması ile gittiğinizde bir denetim olmuyor mu o işi yapıp yapmadığınıza dair?

  4. #99
    semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2012
    Yaş
    43
    Şehir
    USA-Houston
    Mesaj
    1.643
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten derdimiz çocuklar... Onlar için deneyeceğim ben... Yoksa burada ki konumumu orada 3-5 sene de yakalayabileceğimi sanmıyorum.

    Avustralya ile birlikte, Yeni Zelanda'da ilgimi çekiyordu benim... Bir arkadaş doktora için gitti, ailesini de götürdü, çok mutlu...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

  5. #100
    vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    46
    Şehir
    Türkiye/Ankara
    Mesaj
    1.969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avusturya da çok para kazanabilirsin ama çok da harcamak zorunda kalırsın, düşün bir paket sigara 40 dolar. Dil kursuna gidip orada eğitim alabilirsin. Kuzenim öyle yaptı, kursa gitti orada evlendi ve hala yaşıyor, buraları özlüyor gelmek istiyor ama ben durduruyorum. Eşimin halası ve kuzenleri de Avusturya vatandaşı. Orada, Melborne, Sdney , Gold Coast gibi kuzey bölgelerinde yaşanır. Ormanlık ve iç kesimlerde bir çok vahşi hayvan yaşar. Ben tırsarım o civarlara gitmeyi.
    Aşağıdaki linkte nitelikli göçmen başvuru şartları var, eğer sana uygunsa buna göre başvuru yap, bir de benim bildiğim bu başvurular sadece Londra da yapılıyor.
    Turkiye Cumhuriyeti Melburn Başkonsolosluğu
    1 Paket sigara 40 usd ise Türkiye'den Avusturya'ya kaçak sigara işi yapılır iyi kar bırakır
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

  6. #101
    Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    38
    Şehir
    Orlando
    Mesaj
    7.301
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt disinda yasam oyle TV'den gozuktugu gibi degildir . Ve bir cok etkene baglidir .

    Nasil bir sehire gidiceksin ?
    Nasil calisacaksin ? Kacak mi ? Yasal olarak mi ? bu 2 sart o kadar etkendir ki bambaska hayatin olur .Herseyin ana temasidda budur.
    Kalma derdi ? Vize mi ? Vize ne zaman bitecek ? Ne zaman uzatma yapican ? butun bunlar is , ev komple hayatini etkiler .
    Tanidik var mi ? Hic bir tanidik yoksa herseyi kendim yapicam diyorsan onunde uzun bir yol var .Yardimci olan biri olursa cok daha cabuk adepte olursun .

    31 yasima giricem 22 sinde ABD ye tek basina yerlesmis , tek basima tutunmus bir olarak yaziyorum .

    Tum bunlara dil seviyeni ekle oda senin basamakari hizli cikmani sagliyacak .Kisacasi onunde zor bir yol var umarim istedigin hedeflere ulasirsin.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

  7. #102
    Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    38
    Şehir
    Orlando
    Mesaj
    7.301
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kisac demek istedigim bir kisi icin superken bir kisi icin husran olabilir cok etken var o yuzden hayat nasil sorusu cok basit kaciyor , kisaca sen sartlari sor ne kadarini yapabilirsin ona gore yol al.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

  8. #103
    excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2013
    Yaş
    33
    Şehir
    viyana
    Mesaj
    256
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1dk dusunmem giderim yerinizde olsam. 5 yildir avusturyada yasiyorum ilk baslarda zor geldi ama alistim artik. ki avusturya irkcilik konusunda almanyadan bile kat kat fazladir. avustralyada sorun olacagini hic dusunmuyorum. gidersen de mumkün mertebe türklerden uzak durmaya calis.

    su su ulkelerde irkcilik var deyip isin icinden siyrilmak dogru degil bence. bu adamlar kafatasina bakmiyor sonucta. tecrübe. 30-40 sene önce burdan avrupaya giden iscilere karsi irkcilik var miydi? kimle konustuysam, ilk geldigimizde cok iyiydi sonra irkcilik basladi diyorlar.

    son 1 aydir araba ariyorum 10 a yakin arabaya gidip bakmisimdir. 2-3 tanesi türktü ilanla hic alakasi olmuyor arabalarin. herkes millete cakma derdinde. daha bugun -8 derecede dagin basina araba bakmaya gittim. 90bin km de tertemiz göya gitmeden önce yarim saat konustum adamla(almanca) söyle temiz böyle temiz, hatasiz 90bin de anlatip duruyordu. fiyati da harbi harbi 90bin km fiyati. neyse gittim yarim saat bekletti, türk cikti tabiki. üstüne araba 260bin cikti. neymis 90bin km önce motor yaptirmis döver misin sabaha mi birakirsin. anasi aglamis arabanin. 2-3 kazasi var yaptirmamis bile. fotolarda gözükmüyor tabi. avusturyali biri ilan koyunca bastan asagiya yaziyor ne var ne yok. sag kapida 5cm cizik var onu bile yaziyor adam. ogrenci evinde kaliyorduk ev sahibi türk. hava parasi depozito aliyor, kiraciyi illallah ettiriyor veya kovuyor, senede bir kiraci degistiriyor. yeni hava parasi yeni depozito. sürekli ögrencilere kiraliyor ama. kiradan 500 aylik aliyorsa 300 de depositodan hava parasindan geliyodur kesin. geri cikarken de avcunu yaliyorsun tabiki. catering isi yaptim sabah 9 dan diger sabah 9 da kadar toplam 24 saat durmadan. 100 euro verecekti 50 euro verdi üstüne 10 saat fazla calistigimizla kaldik. uber taksileri var bilirsiniz. o isi yapan türkler var 20-30 tane aliyorlar leasingle. haftalik 400-500 den soforlere kiraliyorlar. sofor calisip kazandigi parayi alamiyor. zamaninda alamiyor tam alamiyor canin isterse anahtari birak git diyor araba sahibi daha neler neler. 3dk da aklima gelenler bunlar.

    bunlari avusturyali alman biriyle yasama olasiliginizi soyluyorum; yuzde sifir. ee simdi bu adamlar irkcilik yapmasin da biz mi yapalim? ahlak ve egitim konusunda gercekten sikintili milletiz.

    iklim cografi güzellikler plajlar falan türkiye gercekten mukemmel bi ulke. su topraklar almanlarda falan olsaydi amerikayi gecmislerdi coktan. ne diyelim bizi gurbet ellerde yasamaya zorlayanlar utansin. yoksa skmisim avusturyayi afedersin denizi yok biseyi yok hava sürekli kapali. avustralya iyidir ama. denizi var hic degilse. ögrenci olarak bi sekilde git gerisine bakarsin.

  9. #104
    Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2010
    Yaş
    38
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende AB vatandaşlığı mevcut. Şu an Avrupa da birliğe üye olan ülkelerde oturma hakkına sahibim. Fakat Bursa da yaşıyor ve maaşları 1 ay geciktiren bir firmada bedavaya çalışıyorum. Eşim de bu durumdan sıkıldı ikimizin de psikolojisi biraz bozuk. Üstüne memleketteki hal durum içler acısı. AB pasaportu sayesinde çok gezme fırsatı bulduk. İnanın şu kapıkuleden çıkıp bizden kat kat fakir olan Bulgaristan' a bile girince sakinliğin dibine vuruyoruz. İnsan olduğumuzu hatırlamaya başlıyoruz. Kurallar konusuna bir nebze alışığız. Velhasıl, ablam da Amerika/Florida/Daytona Beach de yaşıyor. Eniştem in işlettiği bir firma var. Evlenmeden önce çok gitmeyi istiyordum hatta tam gidecekken evlilik oldu vesaire sonra o işten biraz soğuduk daha doğrusu ona ayıracak zaman kalmadı. Geçen yıldan beri nerede yaşanır diye hep bir sürü bilgi sayfa blog vs okudum. Yeni Zelanda çok güzel geldi fikir olarak. Çünkü artık kafa kaldırmıyor olabildiğine sakin bir hayat istiyoruz. Oraya gidip yaşayanlar gayet açık şekilde yazmışlar tabiki ilk gidildiğinde hiç bir zaman herşey şıp diye hallolmaz. Ama sabır varsa içinizde bence başarırsınız. Türkiye de başarıyorsa bi insan nerede başarmaz. Tek sıkıntı o ülkenin kurallarına alışmak. Yeni zelanda da doktor açığı olduğu kanısına vardım ki geçen aylarda da bir haberde Doktor arayan bir muayenehane sahibinin haberi vardı. Yıllık TL karşılığı 800-900 bin TL lik bir maaştan bahsediyordu vs... bence belirli bir mesleğiniz varsa + puan olacaktır. Neyse mesafe ve annemden zılgıtı yememek için (çünkü ablam amerikada bende yeni zelandaya gidersem bıçakla kovalar beni) diyerekten yeni zelanda dan vaz geçtim.

    Amerika için green card başvurusunda bulundum. Çıkmasa da yılda birkaç ay gidip eniştemin dükkanında çalışıp (ki orada 6 ay çalışsam burada yaklaşık 2 yıllık maaşımı biriktiriyorum) birkaç sene avrupada açmak istediğim iş için sermaye biriktirmeyi planlıyorum (***** Dolar X 4 TL) imkan ve istek varsa bence deneyin. Sonra inanın çok geç olacak. Pişmanlık fayda etmiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun

  10. #105

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    48
    Şehir
    34
    Mesaj
    4.652
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 Paket sigara 40 usd ise Türkiye'den Avusturya'ya kaçak sigara işi yapılır iyi kar bırakır
    Adamı çükünden tavana asarlar

  11. #106
    tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    38
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    874
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende AB vatandaşlığı mevcut. Şu an Avrupa da birliğe üye olan ülkelerde oturma hakkına sahibim. Fakat Bursa da yaşıyor ve maaşları 1 ay geciktiren bir firmada bedavaya çalışıyorum. Eşim de bu durumdan sıkıldı ikimizin de psikolojisi biraz bozuk. Üstüne memleketteki hal durum içler acısı. AB pasaportu sayesinde çok gezme fırsatı bulduk. İnanın şu kapıkuleden çıkıp bizden kat kat fakir olan Bulgaristan' a bile girince sakinliğin dibine vuruyoruz. İnsan olduğumuzu hatırlamaya başlıyoruz. Kurallar konusuna bir nebze alışığız. Velhasıl, ablam da Amerika/Florida/Daytona Beach de yaşıyor. Eniştem in işlettiği bir firma var. Evlenmeden önce çok gitmeyi istiyordum hatta tam gidecekken evlilik oldu vesaire sonra o işten biraz soğuduk daha doğrusu ona ayıracak zaman kalmadı. Geçen yıldan beri nerede yaşanır diye hep bir sürü bilgi sayfa blog vs okudum. Yeni Zelanda çok güzel geldi fikir olarak. Çünkü artık kafa kaldırmıyor olabildiğine sakin bir hayat istiyoruz. Oraya gidip yaşayanlar gayet açık şekilde yazmışlar tabiki ilk gidildiğinde hiç bir zaman herşey şıp diye hallolmaz. Ama sabır varsa içinizde bence başarırsınız. Türkiye de başarıyorsa bi insan nerede başarmaz. Tek sıkıntı o ülkenin kurallarına alışmak. Yeni zelanda da doktor açığı olduğu kanısına vardım ki geçen aylarda da bir haberde Doktor arayan bir muayenehane sahibinin haberi vardı. Yıllık TL karşılığı 800-900 bin TL lik bir maaştan bahsediyordu vs... bence belirli bir mesleğiniz varsa + puan olacaktır. Neyse mesafe ve annemden zılgıtı yememek için (çünkü ablam amerikada bende yeni zelandaya gidersem bıçakla kovalar beni) diyerekten yeni zelanda dan vaz geçtim.

    Amerika için green card başvurusunda bulundum. Çıkmasa da yılda birkaç ay gidip eniştemin dükkanında çalışıp (ki orada 6 ay çalışsam burada yaklaşık 2 yıllık maaşımı biriktiriyorum) birkaç sene avrupada açmak istediğim iş için sermaye biriktirmeyi planlıyorum (***** Dolar X 4 TL) imkan ve istek varsa bence deneyin. Sonra inanın çok geç olacak. Pişmanlık fayda etmiyor. Hakkınızda hayırlısı olsun
    hocam bizi bırak sen git biz seni yavaşlatmayalım. Akraba da varsa geç olmadan fırsatları değerlendirmen lazım. Ben her şeyi sıfırdan kuracağım için inanılmaz stres ve tereddüt içerisindeyim. Sizinki farklı.

  12. #107
    semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2012
    Yaş
    43
    Şehir
    USA-Houston
    Mesaj
    1.643
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doların Rabia seviyesinde, Euronunda yavaş yavaş Rabiaya kardeş gelmiş seviyeye yükseliyor olması da şuan için Yurt dışında çalışıp kazanma ihtimalini cazip kılıyor. Tabi değneğin b.klu kısmı ise "taşıma su ile değirmen dönemez" bu kur farkı ile...

    Orada kazanmak şart... Hazırlıklı gitmekte fayda var...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

  13. #108

    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    36
    Şehir
    ...
    Mesaj
    7.233
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ankara anlaşması ile gittiğinizde bir denetim olmuyor mu o işi yapıp yapmadığınıza dair?
    oluyor ama çok sıkı değil ztn anladığım kadarıyla şirket kurup vergi ödemek önemli herhangi bir miktar yok 1 de olabilir 100de vergi verebilirsiniz ilk başta 1 sene oturum veriyorlar şirket devam ediyorsa 3 sene daha 4 sene dolunca süresiz veriyorlar 5. seneden sonra vatandaşlık için başvurulabiliyor
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

  14. #109
    Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    türkiye
    Mesaj
    9.057
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ya beyler kimse kolay demiyor ama affedersiniz de gidenlerin yaşayanların büyük çoğunluğunun ağzındaki tek lafta çok zor olmaktan öteye gitmiyor. Yahu anladık zor ama 36 yaşında evli barklı çocuklu adamada öğrenci vizesi gibi şeylerde önermeyin 2 tane üniversite bitirdik, 3.yü çekemeyeceğim.
    Kimse demiyorki, şu siteye bak, şöyle yap, varsa yoksa zor diyorsunuz. Demiyorsun ki, o mahalleden sakın ev bakma orası tinerci kaynıyor, o herifle sakın kontak kurma adam sana hiç yardımcı olmaz. İş kuracaksan şu zorluklar var...vs
    Zor zor zor, anladık zor sanki burada o istedikleri sonuç çıkınca hayat toz pembe olacak.

  15. #110

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    48
    Şehir
    34
    Mesaj
    4.652
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şair burada "zorsa zor, sen yaptıysan ben dünden yaparım, destek olun çomak sokmayın" demek istiyor.

    Bu bizim tipik Türk hastalıklarımızdan bir tanesidir. Genetik olarak nesilden nesile devam eder..

    "Kazın ayağı öyle değil ama" en ayar olduğum deyimlerden mesela.
    Kazın ayağı öyle değilse nasıl olduğunu söyle be adam. Ama yok, cıx, kazın ayağı öyle değil. Hay senin kazına da ördeğine de diyorum o anda.

  16. #111

    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    36
    Şehir
    ...
    Mesaj
    7.233
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bugün fizibilite için biletlerimi aldım
    2 yetişkin 1 bebek aktarmasız thy ile gidiş dönüş londra 960 lira
    şaka gibi thyde kampanya var galiba
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

  17. #112
    GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    41
    Şehir
    Antalya/Moscow
    Mesaj
    8.093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya beyler kimse kolay demiyor ama affedersiniz de gidenlerin yaşayanların büyük çoğunluğunun ağzındaki tek lafta çok zor olmaktan öteye gitmiyor. Yahu anladık zor ama 36 yaşında evli barklı çocuklu adamada öğrenci vizesi gibi şeylerde önermeyin 2 tane üniversite bitirdik, 3.yü çekemeyeceğim.
    Kimse demiyorki, şu siteye bak, şöyle yap, varsa yoksa zor diyorsunuz. Demiyorsun ki, o mahalleden sakın ev bakma orası tinerci kaynıyor, o herifle sakın kontak kurma adam sana hiç yardımcı olmaz. İş kuracaksan şu zorluklar var...vs
    Zor zor zor, anladık zor sanki burada o istedikleri sonuç çıkınca hayat toz pembe olacak.
    abi tek zorluğu cesaret yahu. bir adamda cesaret yoksa istanbuldan yalovaya gitmesin zaten. zorluğu ne spor gazetesi, gümrükte what is your purpose of visit sorusuna verilecek cevap mı?

    Cem Seymen bir gün demişti ki, küçüktüm öğrenciydim zar zor çalışa çalışa 1500 dolar biriktirmiştim. zaten yarısı Amerikaya gidiş uçak biletine gidiyordu, kalan parayla geri bile dönemiyordum. Ailem gitme dedi yalvardılar, herkes yapamazsın dedi, herkes oralarda ziyan olursun dedi. 1 Kişi bile git be ne olacak demedi. Ancak kafaya takmıştım ve gittim, gider gitmez daha ilk ay param bitti, birkaç kişiyle tanıştım işe girdim, hem para kazandım hem eğitim. Şimdi tanıdığınız Cem Seymen im demişti.

    O gün insanları dinleseydim, korkak olsaydım bu gün ben olamazdım, gidin gençler korkmayın, dünya keşfedilmeye değer. Bütün riskleri almaya değer.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

  18. #113
    GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    41
    Şehir
    Antalya/Moscow
    Mesaj
    8.093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben daha 18 20 sinde gitmediğim için çok pişmanım, yaş ilerleyip çoluk çocuk oldukça daha zorlaşıyor çünkü. Kafamı bipeyim diyorum. Çok şükür geçte olsa 20 civarı ülke gezdim. Avrupasından orta doğusuna çininden rusyasına dubaisinden katarına, balkanlarına kadar çok yer gördüm şükür
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

  19. #114
    Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    44
    Şehir
    türkiye
    Mesaj
    9.057
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şair burada "zorsa zor, sen yaptıysan ben dünden yaparım, destek olun çomak sokmayın" demek istiyor.

    Bu bizim tipik Türk hastalıklarımızdan bir tanesidir. Genetik olarak nesilden nesile devam eder..

    "Kazın ayağı öyle değil ama" en ayar olduğum deyimlerden mesela.
    Kazın ayağı öyle değilse nasıl olduğunu söyle be adam. Ama yok, cıx, kazın ayağı öyle değil. Hay senin kazına da ördeğine de diyorum o anda.
    Oralarda ne yapacaksın, onlarda seni bekliyordu...vs vs vs
    Sanki burada sandalyenin atomlarını keşfediyorum, yeni yeni elementler buluyorum, doğarken de zaten hemen altıma kırmızı halı çekmişlerdi, burada da nasıl beni bekliyorlarmış anlatamam. Varsa artıların kafayada taktıysan gider yaparsın. Ki ben artık takmış durumdayım. Avustralya'yı değilde başka yerleri araştırıyorum. Kısmet artık oldu oldu olmadı artık buradan çıkan sonuca göre yerin dibine konteyner falan gömer içinde yaşarım, görmeyeyim yani benimle aynı kafada olmayanları.
    Zaten gitmeyi başarırsamda kesinlikle Türk mahallelerine adım atmam, kendi yağımda kavrulurum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •