User Tag List

Sayfa 2/8 İlkİlk 1234 ... SonSon
136 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Avustralya'da yaşam hakkında...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eşimin abisi orada yaşıyor senelerdir.
    Kendi inşaat / mimarlık şirketini kurdu. Orada evlendi, çocuğu oldu
    Elbette Türkiye gibi değil oradaki yaşam.. Bombalar patlamıyor, yobazlar günden güne azıtmıyor, it / köpek adamdan sayolmıyor ancak hayat pek de toz pembe değil.
    Para kazanmak zor, insanlar kaprisli.. Kiralar, ürünler çok pahalı
    Bro sanki burada para kazanmak çok kolay. Orada iyiki sınav yapıyorlar yoksa emin ol her önüne gelen oraya giderdi. Bence bir takım şeyler için burada da sınav yapılmalı. Gerçi şimdi özellikle inşaat işçileri için yetkinlik belgesi diye birşey çıkardılar ama eminim sorular sana bana yok artık dedirtecek seviyede komik gelecektir.
    Vaktiyle aynı haltı Almanya'da yapacaktı. Özellikle Berlin'e Türklerin yoğun olduğu bölgeye mahlleye..vs'ye git gör, yüzdesini bilemem ama hatırı sayılır kısmı yaşını almıştır ama halen Almanca'dan bir haberdir.
    Bazen kendi kendime diyorum, burada yüksek lisans yapmak yerine mezun olur olmaz evlenip Aachen'da hem okuyup hem çalışmak vardı, çocuğun da özellikle eğitim bakımından hayatı kurtulurdu.

Konu neydi, Avustralya'mı, konu sahibi arkadaş, gidebiliyorsan git. Bari mutsuz ve diken üstünde yaşamazsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2015'te araştırma yapılmış, insani gelişmişlik açısından Avustralya 2.sırada. (1.sırayı tahmin edin, evet Norveç.) Heryerde ruh hastası...vs var ama Avustralya'da gidip gözünü çıkartıp o denyoları bulmazsan sıkıntı yok.
    En güzeli yeşillikler içinde Norveç'te yaşamak var. Yaşlanmanın bile keyfini çıkartırım.

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2015'te araştırma yapılmış, insani gelişmişlik açısından Avustralya 2.sırada. (1.sırayı tahmin edin, evet Norveç.) Heryerde ruh hastası...vs var ama Avustralya'da gidip gözünü çıkartıp o denyoları bulmazsan sıkıntı yok.
    En güzeli yeşillikler içinde Norveç'te yaşamak var. Yaşlanmanın bile keyfini çıkartırım.
    Aussie de wog denen bir kitle var içerisine bizde giriyoruz hah işte sevilmeyenler onlar ama ön yargıları kırmak çok kolay. Bakıyorlar nasıl birisin memleketindeki öküzlükleri yapmazsan kimse sana wog gözüyle bakmıyor. 10-15 akrabam var aussie de bende gittim hattakalıcı oalrak gitmeyi güncel düşünmekteyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aussie de wog denen bir kitle var içerisine bizde giriyoruz hah işte sevilmeyenler onlar ama ön yargıları kırmak çok kolay. Bakıyorlar nasıl birisin memleketindeki öküzlükleri yapmazsan kimse sana wog gözüyle bakmıyor. 10-15 akrabam var aussie de bende gittim hattakalıcı oalrak gitmeyi güncel düşünmekteyim.
    Oğlumun eğitim hayatı açısından benimde kafamda bir takım planlar var. Zaten kendimi burada gurbette hissediyorum ve hergün mutsuz uyanıyorum. Beni çok severler, beleş otomobilde yıkarım, evlere temizliğe de giderim

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim teyzemler 10 yıldan fazladır ordalardı. İlk önce zelandaya gittiler vatandaşlık aldılar daha sonrada avustralyaya geçtiler. 10 yıl boyunca yaşadılar ve geçen sene tekrar zelanda ya geçtiler. Zelanda da yaşamak hem daha kolay hemde iş konusunda daha cömert olduğunuz düşünüyorlar(Sydney kadar gelişmediği ve gelişime açık olduğu için.)

2002 krizi döneminde gittiler. Kesinlikle göründüğü kadar kolay değil ama herşeyi zamanla yoluna koydular. Şimdi mutlular ve iyiki gitmişiz diyorlar. En azından emeğinin karşılığını alma ihtimalin Türkiye ye göre daha yüksek. Onuda geçtim aynı parayı kazansan bile yolda patlıcam mı diye düşünmezsin. Etrafında ki yobaz insan sayısı her gün katlanmaz.

Kötü yanı biletler ciddi pahalı. Her kafana estiğinde gidip gelmek zor. Eğer türkiyede bırakıcağın kişiler olmadan yaşamak zor gelirse daha yakın bir ülke bakmanı tavsiye ederim.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bro sanki burada para kazanmak çok kolay. Orada iyiki sınav yapıyorlar yoksa emin ol her önüne gelen oraya giderdi. Bence bir takım şeyler için burada da sınav yapılmalı. Gerçi şimdi özellikle inşaat işçileri için yetkinlik belgesi diye birşey çıkardılar ama eminim sorular sana bana yok artık dedirtecek seviyede komik gelecektir.
    Vaktiyle aynı haltı Almanya'da yapacaktı. Özellikle Berlin'e Türklerin yoğun olduğu bölgeye mahlleye..vs'ye git gör, yüzdesini bilemem ama hatırı sayılır kısmı yaşını almıştır ama halen Almanca'dan bir haberdir.
    Bazen kendi kendime diyorum, burada yüksek lisans yapmak yerine mezun olur olmaz evlenip Aachen'da hem okuyup hem çalışmak vardı, çocuğun da özellikle eğitim bakımından hayatı kurtulurdu.

Konu neydi, Avustralya'mı, konu sahibi arkadaş, gidebiliyorsan git. Bari mutsuz ve diken üstünde yaşamazsın.
    Kesinlikle haklısın, burada da kolay değil.. Orası toz pembe değil ama burası gibi simsiyah da değil
    Bence de gitsin imkanı varsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oğlumun eğitim hayatı açısından benimde kafamda bir takım planlar var. Zaten kendimi burada gurbette hissediyorum ve hergün mutsuz uyanıyorum. Beni çok severler, beleş otomobilde yıkarım, evlere temizliğe de giderim
    Mesleki olarak ta zihnende vasıflı birisin gözü kapalı kabul ederler diye düşünüyorum hiç durma dene Perth ve Darwin kafası sakin adam için çok iyi. Melbourne ve sydney wog city, Brisbane ve Gold Coast biraz daha az cosmopolit Ortası Adelaide gibi tercih senin keza hertürlü burdan iyidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Mesleki olarak ta zihnende vasıflı birisin gözü kapalı kabul ederler diye düşünüyorum hiç durma dene Perth ve Darwin kafası sakin adam için çok iyi. Melbourne ve sydney wog city, Brisbane ve Gold Coast biraz daha az cosmopolit Ortası Adelaide gibi tercih senin keza hertürlü burdan iyidir.
    İltifat için çok teşekkür ederim, öyle gözüküyorsam ne mutlu bana, ben o zaman Perth diyorum. (Eşimi o kadar uzaklara ikna edemem ama yakındır o da yemişim uzağını diyecek.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidiş, geliş masraflı ve çok uzun saatler sürüyor. Vallahi çok sıkıntılı aktarması sigara derdi falan derken bazen 3 -4 saat aktarma beklendiği oluyor zaten uçak parasıda ciddi masraf git gel öyle kolay değil 20 saat tek gidiş Gerçi bu sorun olmasa orasıda Kölne dönerdi bence

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016 eylülde Melbourne gittim.
    Geldikten sonra en çok dikkatimi çeken hepimizin farkında olmadan çok büyük paranoyalar sahibi olduğu ve hiçbirimizin buradaki kalitesiz yaşamı haketmediği...

İmkanın varsa durma buralarda kardeşim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir çok kişinin kafasında var galiba artık bu
    sanırım bu referandum karar belirleyici olacak
    beni az çok bilen bilir milliyetçilik terimlerine karşı bir insanım milliyetçiliğin insanlara sonradan ve bir şekilde bilinçli olarak empoze edildiğini düşünüyorum
    o yüzden "tohumuna para mı saydım" mantığındayım
    1 buçuk aylık bebeğimiz var doğduğu gün vodafone arena patladı sonrası bildiğiniz gibi
    geçen martta eşimin iş yerine 200 metre ötede patlama oldu onlarca sivil öldü
    ben gideceğim dedikten sonra kimse bu vebalin altına girip kal diyemez diye düşünüyorum(ailemden bahsediyorum)
    ufak ufak planlara başladım burada da yardımcı olan arkadaşlar oldu benim planım ankara anlaşmasını kullanarak londraya yerleşmek
    burada memurum "salla başı al maaşı" her ay maaşım yatıyor keyfine baksana diyebilirsiniz ama öyle olmuyor işte
    geçen hafta bir imamı başımıza müdür olarak atadılar hiç işe gelmedi bugün genel müdürlüğe daire başkanı olarak atandığı yazısı geldi
    sen oku çalış sınava gir kazan ama senin mücadele ettiğin şeyleri başkalarına altın tepside sunsunlar
    ben ne bu ülke için çalışmak ne de bu ülkeden para kazanmak istiyorum artık gidip garsonluk yapmayı göze aldım en azından çocuğum iyi bir eğitim almış olur diyorum
    çok zorlanıcam muhtemelen bazı bazı kaçak çalışıcam ama denicem
    başaramazsam kaldığım mutsuzluktan devam ederim
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gidiş, geliş masraflı ve çok uzun saatler sürüyor. Vallahi çok sıkıntılı aktarması sigara derdi falan derken bazen 3 -4 saat aktarma beklendiği oluyor zaten uçak parasıda ciddi masraf git gel öyle kolay değil 20 saat tek gidiş Gerçi bu sorun olmasa orasıda Kölne dönerdi bence
    Tokyo 11 saat mi ne sürmüştü, Osaka'dan dönüş ise 13 saat sürmüştü. Pasaport kontrolüne kadar kendimi halen Japonya'da sanıyordum, duty free'den itibaren ne kadar öküz var ise hepsi ile karşılaşınca hah tamam uçak doğru yere getirmiş yanlış yere gitmemişiz demiştim.
    Tokyo'ya gidene kadar hiç uyumamıştım; jetlag falanda bana uğramamıştı, hatta o turdaki en uykusuz ben olmama rağmen en dinç bendim
    13-14 saat gıkımı çıkarmam ama 20 saat fazlaymış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir çok kişinin kafasında var galiba artık bu
    sanırım bu referandum karar belirleyici olacak
    beni az çok bilen bilir milliyetçilik terimlerine karşı bir insanım milliyetçiliğin insanlara sonradan ve bir şekilde bilinçli olarak empoze edildiğini düşünüyorum
    o yüzden "tohumuna para mı saydım" mantığındayım
    1 buçuk aylık bebeğimiz var doğduğu gün vodafone arena patladı sonrası bildiğiniz gibi
    geçen martta eşimin iş yerine 200 metre ötede patlama oldu onlarca sivil öldü
    ben gideceğim dedikten sonra kimse bu vebalin altına girip kal diyemez diye düşünüyorum(ailemden bahsediyorum)
    ufak ufak planlara başladım burada da yardımcı olan arkadaşlar oldu benim planım ankara anlaşmasını kullanarak londraya yerleşmek
    burada memurum "salla başı al maaşı" her ay maaşım yatıyor keyfine baksana diyebilirsiniz ama öyle olmuyor işte
    geçen hafta bir imamı başımıza müdür olarak atadılar hiç işe gelmedi bugün genel müdürlüğe daire başkanı olarak atandığı yazısı geldi
    sen oku çalış sınava gir kazan ama senin mücadele ettiğin şeyleri başkalarına altın tepside sunsunlar
    ben ne bu ülke için çalışmak ne de bu ülkeden para kazanmak istiyorum artık gidip garsonluk yapmayı göze aldım en azından çocuğum iyi bir eğitim almış olur diyorum
    çok zorlanıcam muhtemelen bazı bazı kaçak çalışıcam ama denicem
    başaramazsam kaldığım mutsuzluktan devam ederim
    Muhtemelen bu topraklarda son kez oy kullanacağım, o da vicdanımın rahat etmesi için olacak. Kendimi değil, oğlumun geleceğini düşündüğümden ve huzurlu hayat geçirmesini istediğimden dedim ya bende birşeyler planlıyorum.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde aklımda olan ve giderek güçlenen bir seçenek Avustralya. bir sene önce baya araştırmıştım ama burada süregelen yaşantım, cesaret edemeyişim derken erteledik ister istemez. Evet adaptasyonu zor olabilir ama alışınca (alışmak kişiye bağlı) insan gibi yaşamanın ne olduğunu anlayacağımız, yaşam şartları en iyi olan yerlerden bir tanesi. Bir arkadaşım Kanadaya gitti 6 aylığına ama 3. ayında geri döndü. Başka bir tanıdığım gitti ve gayet memnun yaşamından kısacası genel bir kural yok kişiye bağlı durumlar bunlar ama unutmaki imkanın varken değerlendirmediğin şeyler ilerdeki pişmanlıklarımıza sebep olur. Hele ki dediğin gibi Türkiye'nin gidişatına bakarsak..
    Detaylı bilgi sahibi olmak için giden birisiyle iletişime geçebilirsin oraya gidip hayatını anlatan Türklerin bloglarını takip edip videolarını izleyebilirsin. Gidecekseniz kesinlikle bu tür durumlara aracılık yapan firmaların yönlendirmeleri işinizi kolaylaştıracaktır. Hangi şartlarda oturma izni veriyor, dil okulumu mesleki bir yollamı bunlarda yardımcı olurlar. Mesela bizdeki gibi parasını verip istediğin evi kiralayamıyorsun, ev sahibi başvuranlardan birisini seçiyor gibi farklı kuralları var

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiyenin en güzel ili ve ilçelerinden birinde yaşıyorum. Çevremde benim gibi çok fazla insan var. Evimiz, araba, düzenli gelir vb Allaha şükür çok iyi şartlarda yaşıyoruz ama yine de çok huzursuz ve kaygılıyım. Ara ara çok ciddi gitme planları yapıyorum. Bir avantajım ablam USA vatandaşı, eniştem de usa lı. Babalar anneler vefat etti. Tası tarağı satıp gidebiliriz ve 5 yıl yanlarında kaçak kalıp oturma hakkı elde edebiliriz. Ama işte memleketi bırakıp her türlü güzel şartları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Yaşanan olaylar, patlamalara vb iki fikir arasında gidip geliyorum...

Buralarda çok fazla bir bağlayan yoksa, yaşın da genç ise git arkadaşım.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tokyo 11 saat mi ne sürmüştü, Osaka'dan dönüş ise 13 saat sürmüştü. Pasaport kontrolüne kadar kendimi halen Japonya'da sanıyordum, duty free'den itibaren ne kadar öküz var ise hepsi ile karşılaşınca hah tamam uçak doğru yere getirmiş yanlış yere gitmemişiz demiştim.
    Tokyo'ya gidene kadar hiç uyumamıştım; jetlag falanda bana uğramamıştı, hatta o turdaki en uykusuz ben olmama rağmen en dinç bendim
    13-14 saat gıkımı çıkarmam ama 20 saat fazlaymış.
    20 saat iyimser bir sure genelde 23-24 saati bulunuyor toplami hele yanlislikla uzun aktarmaya denk gelirsen vay haline Sahsen beni hic urkutmuyor, belki sigara kullanmadigim icindir sigara kullananlar genelde 4-5 saatlik ucusa bile ocu olarak bakiyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İltifat için çok teşekkür ederim, öyle gözüküyorsam ne mutlu bana, ben o zaman Perth diyorum. (Eşimi o kadar uzaklara ikna edemem ama yakındır o da yemişim uzağını diyecek.)
    Git git, benim de yakındır tepemin atması
    Yaparız arabaları orda, bineriz temiz temiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Git git, benim de yakındır tepemin atması
    Yaparız arabaları orda, bineriz temiz temiz
    Ohooo, bro halen tepen atmadı mı, benim atalı çok oluyor da ikna kabiliyetim yetersiz kalmıştı; eşimde artık tamam demeye başladı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ohooo, bro halen tepen atmadı mı, benim atalı çok oluyor da ikna kabiliyetim yetersiz kalmıştı; eşimde artık tamam demeye başladı.
    Anne - baba beni tutan en büyük etken, ama çocuktan sonra muhtemelen onu da düşünmicem. biraz da birikim yaptım, onu da arttırdım mı; mis..
    Giyeriz pijama - terlikleri, çekirdek çitlerken izleriz burayı :P

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler