Ataşehir deki EFT ile bende problem yaşadım zamanında uzak durulması gereken bir firma bence..
Ataşehir deki EFT ile bende problem yaşadım zamanında uzak durulması gereken bir firma bence..
Konu ef186 tarafından (15-02-2017 Saat 00:05 ) değiştirilmiştir.
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Araç zaten 260 da limitöre girmiş
Ve limitörde kendini kasarak arka tarafın oturmasıyla lastikler davlumbazlara sürtmüş
Zaten dynoda ısınan lastik sürtünmeyle hepten ısınmış ve tek tek patlamış
Dyno ekranında 350 km yi nasıl göstermiş ya ayarlarını yanlış girmiş yada dynoda bir kıllık vardı
Exper firmasında işin ehli bir adam yoktu zaten
Boya makinası lifti ve dyno koyan experci direk ya o bakımdan![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Hiç sorun olmaz, bilen anlatsın ki öğreneyimNormalinde tekerleğin dönüş hızına göre serbest dönüyor dyno üzerindeki tekerleğe karşılık gelen yerler. Ancak ekspertiz yapılan yerlerde işin çakallığı olsun diye o bölümlerin belirli bir hızda döndürülebildiğini, buna göre araç şöyle böyle yorum yapıldığını okumuştum. Bu sebeple öyle yazdım.
zaten orada ki dynonun kalibrasyonu yokki 90hp polo sattım 100hp cıktı 125lik golf 150hp cıkıyo alıcıda seviniyo motor cok iyi diye göz boyama yani dyno varmı VAR.
Valla ben aracı alırken expertize götürdüm. Dynoya soktu 144 km hıza kadar bastılar arabayla. 110 hp araba 90 küsür beygir çıktı. 81 binde araç
Grafik eğrisine baktık düzgündü çizgiler. Hp de 110dan az çıkınca tamam dedim iyidir motor.Hp fazla çıksa belki de almazdım aracı.
![]()
şanzıman o hıza nasıl izin verdi
bence o arabada sadece kaporta dış jant vs. gibi görünen zararlardan ziyade daha büyük sorunlar var artık
aynı olay bursa dynamoss da olsaydı (hıc bır sekılde halat baglanmadan dynoya sokuyorlar) yolun karsı tarafından alırdınız heralde aracı.
Arabanın kendini kasması filan hikaye
Dynoyu az çok tanıyan herkes bilirki uzun süre hatta bunun gibi aşırı sürat lastiği paramparça eder
Dinamonun üzerinedeki tırtıklar patinaj çekmesin diye anca lastiğin canını alır aşırı ısındırır
Hatta çoğu dyno kazasıda bu yüzden olur
Neyseki çamurlukları patlatmamış
Mustang EXPLODES Tire on Dyno at 150MPH! - YouTube
Merhaba arkadaşlar,
***** aracın alıcı tarafıyız. Yiğit bey foruma koyduğunu belirtince girelim yorumlara bakalım dedik çünkü milyonda bir olacak bir olay geldi başımıza
Olay yiğit beyin dediği gibi gerçekleşti, abi-kardeş aracın başında sohbet ediyorduk, ailemizde ortak kullandığımız bir s3 var 2016 model, bu araç hızlanmada geçer mi geçmezmi sohbeti yaparken, ( o sırada araç dyno üzerindeydi ) yanımızdan geçen eft personeline bu araç 300 basar mı diye sorduk lakin latife etmiştik. İçgüzar herif dynodaki personeli indirip kendi direksiyon başına geçiyor ve arabayla son viteste limitöre girene kadar gazı köklüyor. Biz aracı aldıktan sonra gittik 2 saatlik bir toplantı yaptık eft haramiderenin sahibiyle, yani tamamen aracı kullanan adamın sorumsuzluğu, yanındaki personel eliyle işaret etmesine dur demesine ve onu patlamadan önce ikaz etmesine rağmen adam durmuyor. Bunu zaten dynoda yanında oturan personelde söylüyor. Kimse kalkıpta adama çık şunun üstünde 300 dene bakalım demedi, adamda zaten normal test yapıyordum ne olduğunu anlamadım diyor ama hiç öyle normal bir test değildi yani. Ha ayağını mı test ediyodu ne kadar gaza basarım diye orası ayrı bir muamma.
Şimdi araçta böyle bir hasar vuku buldu, abi-kardeş kendi aramızda istişare ettik çünkü aracı bu ekpertize biz getirdik, bir ikincisi firmayla yiğit beyi yüzgöz etmek istemedik çünkü personele biz daha çok sinirlendik ve nitekim gerekli yaptırımı sağladık. araçta belki 15-20 bin tl lik bir hasar var, belki 5-6 bin tl değer kaybı olacak kim bilir ama 5 bin liralık değer kaybı için orada yiğit beyi mağdur durumda bırakmak olmazdı insaniyet namına. Sonuçta eft her türlü oluşacak problemi karşılamanın tahahhütünü aldık.
Şimdi imütasyon jant olayına sığınmaya çalışıyorlar lakin araç dynoda sendeledikten sonra jantlar patladı, yani orjinal jantta olsa imütasyonda olsa sonuçta ikiside alüminyum alaşımlı jant. Orjinalide patlayabilir imütasyonuda orjinali patlamaz diye bir kaide yok. Yani neresinden tutsalar ellerinde kalırdı, kaldı.
Açıkçası abim aracı kullanmak için almıştı, ben çok sinirlendim. Abim daha sakin yaklaştı ben aracı eft ye satma teklifinde dahi bulundum sahibine. Alsın ne yapıyorsa yapsın diye. Nitekim uzun görüşmeler sonucu aracı yaptırıp vermeleri kararına bağladık olayı.
@celikelengin
valla bravo harbi delikanlı adammışsınız. O durumda kaşla göz arasında o mekandan ışınlanacak bi ton insan var piyasada.
Imitasyon janta bel baglamak bence bosa kurek cekmek olur eft icin lakin replika jantlarin bildigim kadariyla geneli TSE onayli oluyor.
- AOS-
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)