son olarak bu işin hakkı kaç günlük bir gezi programı ?
tren 24 saat sürüyor sanırım perşembe pazar yetiyor mu ?
son olarak bu işin hakkı kaç günlük bir gezi programı ?
tren 24 saat sürüyor sanırım perşembe pazar yetiyor mu ?
İşin hakı tam dediğin kadar.
Perşembe: Gündüz tren ile Ankara'ya geçiş. Gün içerisinde Ankara'da takılmaca (Ben Anıtkabir+Esat'ta Aspava yapıyorum) Saat:18:00'da Gar'dan hareket
Cuma: Tüm gün trende. Saat 19:20 Kars'a varış (Bazen 10-15 dk oynayabilir) Geceleme otelde
Cumartesi: Sabah erken saatte önce Ani Harabeleri, sonra Çıldır Gölü. Akşama yemek için merkezde Hanımeli Rest. (rez. mutlaka yaptırılmalı) Geceleme otelde
Pazar: Sabah kalvaltı sonrası otelden ayrılış . Bavulları otele emanet bırakıp kaşar vs. alış-veriş yapılır. Kars Kalesi ve İshakpaşa Sarayı görülür. Sonra Havalimanı
Pazar günü programı için dönüş uçağını saat 11:00'da Pegasus'tan değil 15:45'te Anadolu Jet'ten almalısınız. Yoksa en fazla sabah alış-veriş yapabilirsiniz.
şimdi ben detaylı baktım.
Kars-Ankara yapmak daha mantıklı gibi geldi. cumartesi uçakla git salı yada çarşamba dön gibi. 2-3 günde özgürce sarıkamışta kayak yaparız.
tek düşündüren yataklıda olsa dönüşün ertesi iş günü pert bi halde olacağız![]()
Süper. Biz de grup olarak 14 akşamı Kars’ta trenden inmiş olacağız.
Trende yemekli vagon var ancak yemek çeşidi çok kısıtlı ve lezzetsiz. Tedarikli binmemizde fayda var. Ben genelde z.yağlı yada konserve ile binin fikrini veriyorum.
Tren oldukça sıcak. Çocuk açısından içiniz rahat olsun. Sıcaklığı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ben t-shirt ile gezdim.![]()
Aşağıdaki malz. Leri yanınıza almanızı şiddetle tavsiye ederim.
Tüketiyorsanız alkol (2 yıl önce trende satışı kalktı)
Mum (gece karanlık içinde seyahat ederken komp. Işığı söndürüp romantizm yakalananilir
Wc kağıdı (trende görmedim hiç)
Islak mendil
Terlik (tren içinde belirli bir süreden sonra çok rahat ettirir)
Uzatma kablosu (aynı anda birden fazla tel vs. Şarj edebilmek ve kettle için
Minik kahve makinası (su kaynatıp dilediğiniz kalitede kahve içmek için)
Eğer 2 kişilik değil 4 mişilik lan örtülü kuşetliden aldıysanız extra olarak;
Sağlam poşet ve poşet sapına geçirebilecek bir sopa (ör: selfie çubuğu) komp. İçinde buzdolabı olmadığıdan içecekleri poşete koyup, poşet tutma yerine sopamızı geçiriyoruz. Poşeti camdan dışarı sarkıtıp camı kapatıyoruz. Poşet sapındaki sopa poşeti tutarken, poşet içindeki içecekler buzzz
Kars’ta Ani’ye günde 2 minibüs var ama çocukla zor. Çıldır’a ulaşım yok. Günlük taksi kiralama var. Sabah otelden alıp akşam otele teslim şeklinde tüm gün size eşlik edecek şekilde anlaşılıyor. Merkez-Ani-Çıldır-merkez rotası ortalama 260 km. İstenen fiyat ortalama 500.
Otellere oda kahvaltı kişibaşı 70-80den fazla vermeyin derim.
Havaalanı-merkez taksi geçen sene 30-35 yazıyordu. Bilginiz olsun
Kaç sabahtır bizde Ankara Kars kovalıyoruz ama sanki satışa satılmış şekilde açılıyor gibi bir türlü denk gelemedik. Dönüşü trenle yapma fikri açıkçası aklımıza pek gelmemişti onu da deneyelim bari artık![]()
Turizm şirketleri yoğun rağbetten dolayı önceden bütün biletleri kapatıp sonra tekrar satıyormuş diye bi haber okumuştum. 1300 liralara kadar çıkan biletler varmış o şekilde.
Bir de bir sorum olacak arkadaşlar, İstanbul'dan bu işi yapmak oldukça zor sanırım değil mi? Önce Ankara'ya 6 saat sonra tren falan. Biraz meşakatli duruyor :/
Önce vagon çıkıyor sanki hepsi satılmış gibi görünerek. Sonra satılmış gibi görünenler satışa çıkıyor. Bazen satışa çıkmıyor. Onlar ise önceden kiralanan vagonlar.
Doğru haber. Binlerce (abartı rakam değil) gezgin aynı anda Bimer’e tcdd taşımacılık’ı şikayet etti. Tur firmalarından dolayı yaşanan mağduriyeti bildirdi.
Sonuç:
Ulaştırma Bakan’ı TCDD yi bizzat arayıp talimat verdi.
Ticari faaliyet gösteren herkesin vagon kiralama talepleri iptal edildi
Özel grup kiralamalarında ücret ödeme süresi seyahat öncesi 20 günden 30 güne çıkartıldı.
Lokomotif’in kaldırabildiği kadar yataklı vagon eklemesi yapıldı. (Aslen 1 yataklı vagon olurdu)
Tüm kiralama işlemleri 1 müd. Yrd.’a teslim edildi. Kendisi hariç kimse özel grup kiralama talebi almıyor.
Biletler direk satışa çıkartılmaya başlandı. Diğer trenlerde olan rez. Sistemi iptal edildi
2-3 aydır işin peşinde ve yakın takipçisi olduğumdan
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)