abi ironi mi yaptın tam anlayamadım ama yazdığım veriler odd den (otomotiv distribütörleri derneği) alınma.
http://odd.org.tr/folders/2837/categ...'2017.xlsx
http://odd.org.tr/folders/2837/categ...art%202017.pdf
6ncı ay sonunda bakmak gerek duruma. 6 ayda belli eder bu yıl çok düşecek mi düşmeyecek mi. Mutlaka düşüş olacağından eminim ama çok mu az mı bilmiyorum ancak artık düşmeli. Yükseldikçe kitlerler yoksa. aslında toplu sabır edilebilinse satışlar kayda değer düşebilse indirim olurdu yoksa hep bindirecekler.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
satışları yükseltmek için tekrar hurda indirim söylentileri geliyor hayırlısı bakalım
ben işin esprisindeyim ama düşmez artık şahsi satışlar satış rakamlarında önemli bir yer kaplamıyor.. filo işi ön planda.. şahıslar bile belli bir geliri olan insanlar araba almıyor direk kiralıyor.. gündelik kiralar tanıdık varsa 60 tl lere kadar düşmüş durumda yabancı olsanız 80 tl oda günlük masaya oturup yıllık anlaşsanız dahada çekersiniz rakamı aşağı..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
biliyorum düşmeyeceğini yinede araç satışlarının düşmesini isterdim. yok yani kimse ses etmiyor baksana, ben burda 3bin euroya full paket ikinci el arabaya biniyorum. türkiye gelince aynı arabaya 35bin tl ye biniyorum. insanın zoruna gidiyor.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Valla satışlarda bence düşüş var.Geçen ay servis gitmiştim showroom'da bir sürü leon fr vardı.Bundan 1-2 sene önce sıraya girilirdi almak için şimdi hepsi ellerinde kalmış.Bütün almak isteyip'de yok dedikleri müşterileri arıyorlardı elimizde araç var hazır almak istermisiniz falan diye hep red cevabı geliyormuş.
(Vergi indirimi gelmez)
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Otomobil firmalari baski yapsa belki vergi indirimi gelir. Yoksa ben gidip araba alamiyorum desem takmaz kimse
bizim evin orda açık otopark var rent a car firması orayı tuttu komple araçlarını oraya indiriyor.. daha geçen gün 5-6 tır geldi birinde passat birinde jetta birinde mercedes c kasa birinde bmw 3 kasa 5 kasa .. adamlar çekmiş filoyu indiriyorlardı..
ben bunları gördükçe bana düşer gibi gelmiyor. bu araçları bunlar alıyorsa birileride kiralıyor demek ki .. yani demek ki millette para var.. keyifler gıcır.. bize bir şey olmaz dolar 4 tl olsada bize bir şey olmaz..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Bence belirgin sekilde duserse gelir , cunku 3 tane arabayi 15 tl den satmak yerine ayni arabayi 15 tl den 5 tane satmak benzin, vergi , sigorta gibi seylerden kazanc getirir , bilmiyorum benim dusuncem yanlis dusunuyo olabilirim...
ben dizel otomatik polo 100-150 bandına falan gelsin, 1.6tdi passat 200-250 bandına gelsin ya da ne bileyim c200d ler falan şöyle temiz 300üstü görsün istiyorum. Alan var nasıl olsa anasını satiyim. Madem memnun fiyattan alanlar demek ki. Ben vergi indirimi vs olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Ne yapsan daha çok isteriz diyen bir millet var. Padişah köprü hikayesine dönmüş bence olay artık..
Seve seve gelecek. Bugün olmazsa önümüzdeki sene başında illa ki bekliyorum ben indirim. En kötü ihtimalle eskiye dönüş (zam öncesi oranlar) olabilir.
Alan alıyor, 2016 fr takasa verip 2017 modele geçen müşteriler var, satışlarda biraz düşüş var ama devletin el atıp hareketlendireceği kadar değil daha, ocak ayında 2016 modeller sayesinde pazar bir önceki yılın ocak ayına göre yükselmişti, şubat ayında düşüş var, insanlarda alım isteği devam ediyor hala sadece yeni rakamlara alışmaları gerekiyor.
zam öncesi yada indirim dediğinizde bir nevi bindirimdir..
adam 150 ye satıyor misal zam öncesi önce 170 yapar sonra 180 yapar o fiyatı insanlara alıştırır sonra 159 a düşürüp (160 yapmazlar psikolojik telkindir 159 dedinmi 150 çağırıştırır) damping zam öncesi fiyatlar diye gene satarlar gene temiz zam öncesi rakamlara oranla 10 bin karları olur.. gene millet kapış kapış alır.. milletde para var huzur var..
yapar yapar derken belli bir firmayı kast etmiyorum esnaf iş genelde böyledir..
2. el satış yok diyen varsa yalan konuşuyordur. Herkes son 3-4 senedir aldığının üstüne 1K Tl-2K Tl koya koya şişirdi piyasayı, 10 liralık mala 15 istersen tabii satamazsın koy bakalım olur fiyatına satılıyor mu satılmıyor mu...
ikinci el piyasası cok iyi şuanda.
Sıfırı bilmem ama, indirim falan gelmez diye düşünüyorum.
#KGdetanirlar
Zam gelir zam satış azsa fiyat arttırırlar bizim millette daha fazla fiyatlar artmasın diye gider zamdan sonra alır. Sıfır megane 4 alır full paket, sonra aynı fiyattaki 2012 model bmw 316ed sahibi beyefendi ikinci el piyasasını kötüler. Bu böyle devam eder...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)