Manevi desteğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. İyi ki varsınız. Bu zor zamanların üstesinden geleceğime inanıyorum.
Printable View
Manevi desteğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. İyi ki varsınız. Bu zor zamanların üstesinden geleceğime inanıyorum.
Cok gecmis olsun. Umutsuzluga kapilip kendinizi birakmaktansa ailenizin yaninizda olsugunu gorup birseyleri tekrardan basarabil ek icin yola koyulmak en iyisi. Sizde de bu inanc var anlasilan. Umarim en yakin zamanda eskisinden daha iyi bir konuma gelirsiniz
Çok geçmiş olsun, işin içine maddiyat girince Aile ve yakınlardan beklenmeyen farklı tepkiler olabiliyor, kasım 2016 da benzer durum başıma geldi ve inanın sizinle aynı şekilde düşünüp aynı tepkileri verdim "şükür Ailem benimle ve birlikteyiz dedim", fakat bir süre sonra araya maddiyat girdiği için düşündüğüm veya hayal ettiğim gibi olmadı Aile açısından, işlerim bozulduğunda evliydim şuan maalesef bekarım diyim çok detaya girmeden, şu mübarek günde umarım böyle bir durum can düşmanımın bile başına gelmez, inanın hiçbir şey değilde 4 yaşında bir kızım var ve onu göremiyorum en zor olan bu.
Ne acı bir kelimedir o,belki iki dudağının arasından çıkan sadece 2 kelime olabilecek kadar kısadır.Söylemesi ne kadar zor olsada sadece çeken bilir acısını.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Seni de işveren tarafında görmek isteriz tez zamanda inşallah.
Bir işi ne kadar çok kişi yapabilirse, değeri o kadar düşer.
1400 TL devletin belirlediği zaman, bedduanı onlara etmelisin...... Ayrıca işverene maliyeti 2100-2200 TL civarı işverene, yemek-yol hariç.
Meziyetlerin artarsa ücretin de artacaktır.......
Senin yaklaşım "bende yoksa kimsede de olmasın" ama olması gereken "onlarda varsa ben ne yapmalıyım ki o seviyeye çıkayım" olmalı......
Araba konusunda birşey diyemiyorum, "otomobillerimiz" kısmında araç tanıtan arkadaşlar dilerse cevap verirler.....
Allah yar ve yardımcınız olsun. şükür edecek çok şey var hayatta. yeterki inanın , başaracaksınız.
Çok geçmiş olsun.Ne çektiğini ve hissettiğini anlıyorum bende zamanında damdan düştüm
Umarım kısa sürede toparlarsın işlerini yeniden.Yapabileceğimiz bir şey varmı?
abi ALLAH yardımcın olsun
geçmiş olsun hocam.
kim yapıyorsa bedduam ona, yukarda arkadaş yazmış daha çok çalış büyük iş yap çok kazan diyede hadi ben o büyük işi yaptım.
ama asgari ücret demek karın tokluğu mu demek?
konuyu açan arkadaşa karşı demedim bunu zaten ilk mesajımda da yazdım.
bu arada konuyu açan arkadaşım Allah yardımcın olsun dürüstsen Allah bir kapı daha açar merak etme :)
Allah sabır versin evladından uzak kalmak ne demek çok iyi biliyorum. O yüzden den abi'nin durumuna allah size bağışlasın dedim.
Maalesef ben de kızımı 14 günde 2 gün ancak görüyorum. Ne para ne pul hiç bir şeyin önemi kalmıyor.
Mübarek gün rabbim derdi olanlara deva, borçu olanlara eda, sağlık sorunu olanlara şifa, kalbi temiz olanlara da ne dileği varsa nasip eylesin.
Hayat gerçekten çok zor rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.
Öncelikle geçmiş olsun, inancını kaybetme Allah herkesin yardımcısıdır.
Ben ilk iflas ettiğimde 18 yaşındaydım, o kadar borç yapmıştım ki Taksim de kendimi saydam ödeyemez durumdaydim , o yıllarda bir çevirebilmek için bankacılık çok kısıtlıydı. Bugün geriye dönüp baktığımda Allah öyle bir yardım etmişki benim odeyemeyecegim rakamları işleri karşıma çıkarmış. Eminim ki Allah her iyi kalpli insanın yardımcısıdır. Korkma çekinme cesur ve çalışkan ol, çalışmaktan başka caremiz yok
Asgari ücret tanımı:
http://www.ito.org.tr/Mevzuat_Bilgilendirme/SSK.pdf
Asgari Ücretin Tanımı: Asgari Ücret Yönetmeliği’nin 4. Maddesinin (d) bendinde; “İşçilere
normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür
gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek
ücreti” olarak tanımlanmaktadır.
Görüldüğü üzere asgari ücret aslında tek kişi için belirlenmiş. Aile geçindirme falan katılmamış malesef.........
çok geçmiş olsun.. moral olucaksa çevremde borca harca girmiş dükkanını açık tutan insanlar var..
bir arkadaşım bankadan kredi çekdi yetmedi abisinden borç aldı yetmedi dükkan kirasını ödiyemeyince kiranında yarısını falan vermeye başladı hala zararda ancak gününü kurtarıyor gırtlağa kadar borçda hani mucize olsa işleri iyi gitse kendini toparlayıp borçlarını temizlemesi bir yılını alır.. o kadar zor durumda ama dükkanı inatla açık tutuyor..
zeki insanlar yol yakınken daha fazla içeri girmiyim diye kapatıyor..
Allah yardımcınız olsun, her şeyin başı sağlık.
Dertler, sorunlar paylaştıkça azalır. En iyisini yapmışsınız.
İflas etmenize rağmen başarmaya inancınız ise takdire değer.
Bundan sonraki süreçte yolunuz açık olsun.
Çok geçmiş olsun.Benim babam da şarküteri işletir.Tavuk yumurta vs.Kuş gribi kuş gribi diye ortalığı ayağa kaldırdıkları zaman çok zorlandık.Bir süre insanlar kanserojen madde satıyoruz gibi yaklaştı.Sonrasında ise biri çıkıp yalanladı vs. olay unutuldu.Şimdi medya yine sallar birşeyler.Bu ara organik tavuk mu değil mi tartışması var.Hepimiz zorlanıyoruz.Umutsuzluğa kapılmamanız gerçekten çok güzel.Sağlık var aile varsa iş bitmiştir.Tencerede yemek pişer,kapağında da yenir.Olay bitmiştir.
Bu arada işverenlere kaydıran arkadaşlar da gördüm.Bende şu an işverenim.Şöyle bir açıklama getireyim.İşçilerimize 30 gün sigorta+350 lira yemek ücreti+pazar günü de çalışırsa 65 lira pazar yevmiyesi veriyoruz.
1300+350+260=1910 lira en ucuz çalışan elemanımız hiç tatil yapmazsa kazanabiliyor.
Ancak her işveren işçiye asgari ücret veriyor diye kıyaslamamak lazım.Bu şirket yeri geliyor 3 ay zarar ediyor.3-4 ay da sıfıra sıfır çıkıyor.Yani şirketin büyüklüğüne göre,yapılan işe göre her şey değişiyor.Biz bu dükkanda çalışan adamlardan bir süre boyunca daha düşük maaş da aldık.Böyle şeyler de oluyor.
Şu an ülkede bir çok esnaf aynı durumda sadece iflas ettim diyemedikleri için ayakta görünüyorlar. Allah beterinden korusun sıkmayın canınızı, sağlık ve sizdeki bu inanç oldukça üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir şey olmaz. Sizin için dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey olursa elimizden geleni yaparız.
Çok geçmiş olsun , Allah yardımcınız olsun .
Allah yardımcın olsun.
Allah yardımcınız , hepimzin yardımısı olsun. Çok büyük geçmiş olsun.
allah yardımcınız olsun, salığınız yerinde ,inşallah en kısa zamanda toparlarsınız.
Allah yardımcınız olsun, benim yaşım 21, daha iş hayatına atılamadım, kaç aydır iş arıyorum, herkes biz size döneriz diyip geçiştiriyor, vatanımı seven bi insanım, bazen kendimi bu ülkede doğduğum için çok şanssız hissediyorum ne bileyim.
Allah razı olsun arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Allah akıl sağlığı versin, çok geçmiş olsun.. Nasıl kaybolduysa geri de gelir..
Bazen bizim şer diye gördüğümüz şeylerde hayırlar gizlidir. Daha iyi motive olup daha tecrübe edinmiş daha güçlü şekilde başarılı olacağınıza inanıyorum. Allah ailenize ve size sağlık versin, gerisi teferruat. Allah yar ve yardımcınız olsun.
bazen mesajlarını seviyorum ama sende bilmem nereye bilmem ne kaçırıyorsun. konu emperyalist patronlar konusu değil. adam iflas olmuş. destek olacağına adamın konusunda söver gibi mesaj atıyorsun. tamam çok var oç patron ama iyi patronlarda bir bir batıyor bahsettiğin 1400 den fazlasını verdikleri için. başka zaman başka konuda şu mesajı atsan basardım double like ı.
çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede her şey düzene girer, eskisinden çok daha iyi durumlara gelirsiniz.
bu arada sektör neydi?
Allah yardımcın olsun abi,sağlık problemi olmasın . geri kalanını bu inancınla,gücünle halledersin inşallah
Konu sahibi kusura bakmasin ustteki post ile ilgili.
Çok gecmis olsun,piyasa kötü durumda, iyi diyeni görmedim. Sonumuz hayrolsun.Allah yardımcınız olsun
gelmiş geçmiş olsun abi inan çok üzüldüm inşallah her şey zamanla rayını oturur.
Geçmiş olsun. Ticarette batmalar çıkmalar olur derler hep. Bulunduğumuz dönemde *****. Yaşımdan dolayı direk sizin düşüncelerinizi anlayamam ama babamın da iflas ettiği dönemi hatırlıyorum, bir kapı kapanıyorsa başka bir kapı illa ki açılıyor bunu biliyorum. Bu zararın size maddi ve ya manevi yönde illa ki bir yararı da olacaktır emin olun. Umarım her şey daha da güzel olur.
Geçmiş olsun.Allah yardımcın olsun..
Hocam herşey insanlar için sıkma canını. Allah sağlık verdiği sürece herşey düzelir. Bu ülkede kimler ne bataklardan çıktı sen mi çıkamayacaksın :)
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer ticaret hayatında işler bazen kontrol dışına çıkıyor hele ülke Türkiye ise.
Allah yardımcınız olsun. Düşmez kalkmaz bir Allah. 2011 yılında babam 40yıllık birikimini kaybetti üstüne o kadar borçlu kaldı. Ama çok şeyin farkına vardı/vardık. Rızkı veren Allah, hiç ummadığın anlarda hiç ummadığın yerlerden kapı açabiliyor. İnşaAllah eskisinden daha iyi bir duruma kavuşursunuz.