Kira kısmı sanırım, patron çalışanın kirasını ödemiş ve onu da alacak olarak ilgili kişinin hesabına yazmış. Böyleyse sıkıntı yok.
Konuşmada tehtid görünen bir şey yok. Aranızda anlaşıp alabilirseniz ne ala ama bu ihtimal yok gibi konuşma geneline bakınca.
Son olarak sen arkadaşı 1 gün sigortalı göstermişsin ama herhangi ay 2 gün çalıştığını (kamera - şahit) ispatlarsa sen sıkıntıya girersin.
Bundan daha ağır bir durumdan dolayı çalışanla mahkemelik olduk.
Telefonda aleni "hepinizin kafasına sıkıcam dedi" restleştik. Gittim önce şikayetçi oldum. Başıma bir iş gelirse sebebi budur diye.
Sonra da tehtid edenle randevulaştığımız yere gittim kim kimi yatırırsa artık ama gelmedi. Ya bana ya kendine iyilik etti bilmiyorum.
Sonra da yurt dışına kaçtı. 1. mahkemeye gelmedi bu sebepten. Sonra 2. mahkemeye gittim zorla getirilecek diye celp gitmiş korkusundan gelmiş mahkemeye.
Hakim sordu ne oldu diye ? dedim küfür etti tehtid etti. Kanıtın var mı dedi. Dedim ağzımdan çıkan harici bu tehtidi telefonda yaptı geçmişe dönük kayıtlara ulaşırsanız görürsünüz dedim. ( o ana kadar mahkemelerin insanların hakkını koruyan yerler olarak düşünüyordum)
Devletin işi yok senin telefonunla mı uğraşacak diye sert bir dille fırça yedim. Baktım sonu yok geri aldım şikayeti, karşı taraf ta aldı çıktık gittik.
O yüzden başımın gözümün sadakası demen iyi olur bence. Sinir stres olmazsın yok yere gerilip istenmeyen şeyler yaşanmaz.
Bazen 1 TL için insanlar olmadık şeyler yapabiliyorlar.