araç kiralayın. toplu taşıma tramvay açısından kaliteli ve temiz ama yemek yenilecek ve gezilecek bi çok yer eski gaziantep çarşıları içerisinde ve tramvay yok. toplu taşıma da biraz karmaşık.
Printable View
Bu arada şahsi görüşüm tatlı konusunda Antep'in en iyisinin Çelebioğulları olduğu yönünde. Koçak imam çağdaş vs. tamamında tatlı yedim. @997TT Murat Engin abi de hemfikir bu konuda benimle :)
Hocam ben maraşlıyım zaten gördüyseniz. Mado olması ne değiştirir bilmem. Kervan , Akdo ve Ferah var. Kervanın dondurması da fena değil. Diğer ikisi beş kuruş etmez. Fiyatlarda kazık değil olması gerektiği gibi. Dondurması da tatlısı da güzeldir. Sahiplerini ben de sevmem ama önemli olan benim damak zevkim. :)
Kayseri' de kesinlikle "kaşıkla" ya gitmeyin eski havasından eser yok, her tarafta olan steak house seviyesinde "hacı" var, paranın karşılığını verir.
pastırma sucuk için kesinlikle "fikret" çarşı içinde, sanayi çıkışında mesut var aman ha acayip kazık, sanayi ye gireriz o çileyi çekeriz diyorsanız ağaçaltı var orası fena değil, köşk döner var (şahin yuvası mustafa şimşekte olan),
sevgiler.
Bu konuda 1000 sayfa konuşsak antep konuşmayla bitmez. Tüm mesajlarımı okuyun yönelttim iyi şekilde dediğim yerleri deneyin pişman olmazsınız .
Antep e 1-2 gun ayirmak lazim. Yiyip vc yiyip vc ye gidicen genede doyulmaz sanirim:)
Beyler cuma akşamı cumartesi pazar pazartesi öğlene kadar Antep de olup sizlerin yerine de ne var ne yoksa yiyeceğim tekrar teşekkür ederim
Bir senedir aklımda bir türlü fırsat bulamadım şu konuyu gördükçede kahroluyorum.
Antep tatlı dışında bizi aşırı hayal kırıklığına uğrattı 3. Gün Adana ya geçmek zorunda kaldık
antepte yemek yedikten sonra bir daha asla başka yerde tatmin olmayacaksınız
Arkadaş tek kalmış gibi görünmesin, aynı düşüncedeyim ben de :) yemekler için bilinen yerlere gitmeye çalıştım ama çok iyiymiş, antep'de olduğumu anladım diyerek çıkmadım mekanlardan. Fazla baharat kullanıyorlar bana göre. Daha iyi kıyas yapabilmek için adana kebabını denemek istedim ve bol baharatlı köfte yemişim gibi hissettim. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı. Tatlıları ise fıstıklı yapmıyorlar direkt fıstıktan tatlı yapıyorlar :)
Baharat tüm türkiyeye antepden gidiyor zaten orjinali. Büyük emeklerle yapılıyorki. Baharatsız isteme şansında var gittiğin mekanları bilmiyorum onun için birşey diyemiyorum. Diğer yedikleriniz tam orjinal değil bunları tattıktan sonra farklı gelebilir bizde diğer şehirlerde tatlı sulu yemek kebap yedikten sonra şaşırıyoruz bunu tatlı vs. diyemi yiyorlar diye :)
Valla ben tek gün geçirebildim, o da yetmedi açıkçası. Cennet ya cennet.
Baharat veya baharatları kötüdür demedim yanlış anlaşılmasın. Baharat severim ama baskın olmasın, etin önüne geçmesin isterim mesela. Yeşil lahmacun yemiştim imam çağdaşta. :) belki başka çeşidi de vardır. Dediğim gibi damak zevki. Tatlı işi zaten üst düzey. Ben öyle fıstık görmedim.
Bakın birdaha yazıyorum buraya gezmeye gelenler yemek yemeye gelenler imam çağdaşa gitmeyin demiyorum ama mesala bizler antepin yerlisiyiz imam çağdaşa yemeğe nadirdir gittiğimiz hani derlerya adı çıkmış artık mesela gidip hiç tatlı aldığımı hatırlamam.
Yazıyorum buraya geldiğiniz zaman buralara gidin.
Küşlemeci mehmet usta / kızılay kan merkezi karşısı
Kebapcı halil usta / Karşıyaka
Kasap halil usta / Emek
Metanet sadece beyran yemek için / Çarşı
Ciğerci haydar usta / Tabakhane
Hem kebap hem et olmaz birazda yöreselel sulu yemek takılın bunun içinde
MSM , Mutfak sanatları müzesi veya Orkide ibrahimli
Baklava için : Koçak , Çelebioğulları , Ayıntab
Tost erol iyidir veya kendisinin ustası eyüp abiye gidin
Salaş mekanlar var merak eden olursa onlarıda yazarım mekan çok liste çok uzar 1.2 günlük gelenler buralara gitse ölmeden önce cenneti yaşar zaten :)
Hediyelik bakır eşya antika süslük eşyalar almak isteyen ne bilim antepden baharat acı biber salça götürmek isteyen yazsın arkadaşlarıma yönlendiririm yabancı diye fazla fiyata almayın .
cumba cumba cumbaa :D
Arkadaşlar, hafta sonu adana,hatay ve antepe gidicem. rota şu şekilde; cuma akşam 9 da adanaya inip cuma adanada kalıp, c.tesi öğlen iskenderuna geçip konaklamak, pazar sabah antepe geçip akşam üstü antepten adanaya dönmek.
bu sürede nerede ne yiyebilirim, nereleri gezebilirim. 4 kişi gidiceğiz. araç olacak.
Koçak baklava varken imam çağdaş yersiz olur zira :D
Çoşunca netten sipariş veriyorum 1 günde geliyor :D
Kocak Baklava
listeye bir iki ek yapalım istanbuldan gitmiş birisi olarak.
Beyran için metanet bitmiş lezzetsiz ve etlerde koku vardı 2 kez gittik hüsran.
Beyran için karşıyakada dukat var ciddi iyi ne zaman gitsek iyi düzgün beyran içtik.
Tostcu EROL zaman kaybı kesınlıkle gitmeyin gidilecekse sosyal medyada goy goy ıcın gıdılır ama lezzet namına bişey yok.
MSM her dönem farklı seyler yapıyormuş bizim gittimiz zaman yavan ve lezzetsiz şeyler vardı. görseli iyi ortam ama lezzet yok.
Ciğer için kalenın alt tarafnda LÖKÜS cigeride tavsiye ederim Rıdvan'ın dediği yer ters kalırsa .
tatlı için Elmacı pazarındaki Güllüoğlu'da iyidir istanbuldakilerle kıyaslamayın.
sıcak havada bunların hepsi yenir mi bide o handikap var :)
@XoR
fıstık ezmesi-fıstık dolama-kare ezme-şöbiyet-baklava-havuç-bülbül mülbül hiiiç farketmez :D hepsini yerim :D
Selamlar damatlığa giremezsem sebebi Xort beydir.
@XoR
@fthdrn baklavaya vereceğimiz parayla viski alırız dedi.