Kuzey korelilere üzülüyorum amerikayla savaþa gircekler internetleri yok haberleri yok bayburttaki adam bile olayla ilgili tweet attý amk
twitterdan :D
Printable View
Kuzey korelilere üzülüyorum amerikayla savaþa gircekler internetleri yok haberleri yok bayburttaki adam bile olayla ilgili tweet attý amk
twitterdan :D
Eleman kaç yaþýna geldi hala milli olmadý ne bekliyordunuz :D
En büyüðü 170mm olan ve Fi tarihinden kalma obüs kullanan, halen daha envanterinde T-34-85 tank bulunduran bir memleketten bahsediyoruz.Lazer stabilizasyonunu geçtim periskop sistemleri bile av dürbünlerinden hallice bu tanklarda.
Dilerseniz envanterleri burada detaylýca var, Wiki sizi tatmin etmezse askeri forumlardan bilgi de koyarým.
Korean People's Army Ground Force - Wikipedia
Savaþ uçaklarý çok eski.Jdam, lazer güdümlü bomba atacak kapasitenin yanýndan bile geçmiyorlar.Hepsi eski aviyoniklerle donatýlmýþ, hiç modernizasyon yapýlmamýþ.Gsmh 1900 dolar.1900 dolarý 12 aya bölünce aylýk ne kadar para kalýyor elde kiþi baþýna?
Sscb üretim araçlarýný tek elde toplayarak, bunlarý halkýn yönetimine sundu.Özel mülkiyete karþýydýlar.Bu gün iktisat dersinde bile, piyasa ekonomisinin, rekabetin olmadýðý ortamda, tekelin, her þeyi kendi baþýna üretmenin fayda saðlamayacaðý söylenegelir.
"Gains from trade" ilkesine göre, bir ülke, en iyi yaptýðýný üretir, diðerlerine ticaretle ulaþýr.Siz bir üründe, birim baþýna daha fazla verim alabileceðiniz bir þeyi üretip yüksek verimlilik saðlamak yerine, her þeyi üretmeye çalýþýrsanýz zarar edersiniz, veya marka olduðunuz bir dalda köklenmek daha mantýklýdýr.Örnek vermek gerekirse Almanya sanayi ürünü üretir, ama ülkesinde ananas, kivi gibi ürünleri üretmek için çabalamaz ithal eder.Sizin x ürünü avantajdan faydalanýp 1 birime mal etmenizle, sizin için yetiþtirilmesi zor bir y ürününü 2 fiyatýna ithal etmek yerine 2,5-3 gibi fiyatlara kendiniz üretmeye çalýþmanýz yine bu duruma örnek teþkil eder.
Bu, Amazon Ormanlarý'nda fýndýk yetiþtirmek veya Konya'da ananas yetiþtirmeye çalýþmak gibi bir þey.Kuzey Kore dýþa kapalý bir ülke.Öyle ki, vatandaþlarý dünya kupasýný kazandýðýný bile düþünebiliyor, dünyadan bihaberler.
Kuzey Kore Halkı Dunya Kupası'nı Kazandıklarını Zannediyor
Ýhracat-ithalat rakamlarýna göre 4.7 milyar dolar ihracat yapmýþlar, 4 milyar dolar ithalat, sadece enerji için alým yapýyorlar.Bunlar çok komik rakamlar, ama temel sebebi belli.Kuzey Kore siyasi olarak yalnýz.Sscb en yakýn iþbirlikçileriydi zamanýnda, ayný siyasi, ekonomik manevralarý hala yapýyorlar.Rusya bu iþin böyle olmayacaðýný gördü, sistemin yürümeyeceði belliydi.Ayrýca ekonomisi nispeten dýþa kapalý olduðu için, tek baþýna her þeyi yapmaya çalýþýyor, fakat her üretim kalemini tek baþýna bir ülke üretemez, en azýndan 10 milyon ve üstünde nüfusa sahip bir ülkede bunun baþarýsýz olacaðý yazýyor bizim kitapta.Sscb ile kaderinin ayný olacaðýný düþünmemin sebebi bu, ayný çizgideler, Sscb eski ortaklarý ve o çöktüðünden beri siyasi bir yalnýzlýk içerisinde.
Kuzey Kore - Vikipedi
Ekonomi kýsmýnda da en önemli ticari ortaklarýnýn zaten Sscb olduðu yazýyor.
Kuzey Kore hakkýnda bilgi yeterince var fakat hangi alan için konuþtuðumuza baðlý.Eðer füze teknolojisi, balistik teknolojileri hakkýnda konuþuyor isek, bizlerin bu konuda bilgi sahibi olmasý namümkün.Füzeleri ne kadar baþarýlý oldu, menzili nedir, nerede ne kadar ve ne baþlýðý taþýyan füze var bilmiyoruz.Ýsabet oranlarý nedir bilmiyoruz.
Ekonomi ile ilgili baþka kaynaklar var ama birazdan ders olduðu için bulabildiðim ilk baðlantýlarý koyup özet olarak açýkladým.Siz bilgi sahibi olmayabilirsiniz ama ben yakýndan takip ederim, zira ilginç bir ülke ve yöneticisi de ilginç, yukarýda da bu bildiklerime dayanarak bir yorum yaptým.Hala Sscb çizgisini koruyor, ama bu þekilde devam etmek çok zordur, zaten tarihte yýkýlan devletlerin örnekleri bolca var.Bilgi sahibi olmak kolay, yabancý kaynaklarý bir saat tarayýn, tonlarca þeye ulaþýrsýnýz.
Trump geçtiðimiz günlerde Çin'e sert bir mesaj verdi;
"North Korea is looking for trouble. If China decides to help, that would be great. If not, we will solve the problem without them! U.S.A." dedi bunun arkasýndan da Çin, K.Kore hakkýnda gerekeni yapacaðýz dedi.
Savaþlar planlanýrken artýk ticareti geri planda tutmak imkansýz. Çin, ABD'nin ambargo korkusuyla bu mevzuda ABD'nin yanýnda yer aldý. Bunun üstüne de Çin ve K.Kore arasýnda gerginlik baþladý.
K.Kore diktatörünün ruh hastasý olduðu zaten belli bir þey, savaþ çýkarsa da þaþýrmam ancak K.Kore'nin gerek yalnýzlýðý gerek nüfusu gerek gücü ne ABD'ye ne de Çin'e yeter.
Çin'in de ABD'nin de K.Kore'yi yer yüzünden silmesi 1 ay bile almaz.
Bir þeyler kopacaðý kesin, Trump da baþrolde olacak ancak izleyelim görelim...
https://pbs.twimg.com/media/C9PaRLSWsAAcEBE.jpg
Ulan sokakta kavga etseler gülmekten aralarýna giremeyeceðin tipler þimdi 3. Dünya Savaþý çýkartacaklar KADERE BAK.
Bazý kaynaklara göre Çin sýnýra askeri yýðýlma yapmýþ.
Kuzey Kore kendini halkýna nasýl güçlü gösteriyorsa Dünya'ya da öyle göstermeye çalýþýyor.
Sadece ciddi bir kývýlcýma bakar, belirli kaynaklara göre ayda 1-2 dolar iþçi maaþýndan bahsediliyor.
Kardeþ ülke Güney Kore'yi bayramdan bayrama görmeleri bile yeter liderlerini satmalarý için bence.
Hiçbirþey olmaaaaz bak buraya yazdý dersiniz, bu mevzudan ne 3. dünya savaþý çýkar nede bir savaþ çýkar belirlenen noktalara bir miktar roket atýlýr k.koreye o kadar neden bu kadar eminim çünki k.korede petrol yok sömürülecek bir yer altý yada yerüstü kaynaklarý yok.!!! Para eden birþey yok !!!
CEHAPE'ye baðlanacak mý mevzu, merak ediyorum.
Google da küçük bir araþtýrma.. Stratejik Madenlerin yataklarý var burada.. Ekonomi böyle dönüyor zaten bu ülkede.. Alayýný da Çine satýyorlar..
Afganistanda da biþey yoktu güya, oraya neden girdi Sam Amca? Madenleri olabilir mi?Alýntý:
Kuzey Kore dünyanýn en þanslý ülkelerinden birisi. Ülkedeki nadir elementlerin – Rare earth metals- toplam rezerv deðeri, Güney Kore tarafýndan yaklaþýk 6 trilyon dolar olarak tahmin edilmekte. Rare Earth Metaller füzelerden, bilgisayar teknolojisine ve iphonelar’a kadar hemen hemen her alanda kullanýlan çok deðerli madenler grubunu teþkil ediyor ve dünyada en büyük yataklarý Kuzey Kore’ye kadar sadece Çin’de var biliniyordu. Nadir metallerin su ana kadar dünyada %95’i Çin tarafýndan üretilmekte.
Yahu sen kalkmýþ neyden bahsediyon ben neyden... :) Gelmiþ burada ekonomik sistemlerden, yönetim biçimlerinden dem vuruyorsun falan filan. Ýma yok diyorsun adam atarým diyor daha ne diyecek? :D Bu Rus uçaðýný düþürdükten sonra asarým keserim muhabbeti yaptý ya Türkiye'ye. :D
Sanki Obama haklýydý demiþiz yaptýðý doðruydu demiþiz. :)
Senin içini dökeceðin varmýþ gibi geldi bana... :) Haydi selametle ben televizyona gidiyorum... ABD'nin de K.Kore'nin de bizimde Rusya'nýn da birbirinden farký yok öncelikle bunu görebilmek gerek... :)
ek olarak Futbolda Dünya Kupasýný kazandýklarýný biliyorlar.
Kuzey Kore Halkı Dunya Kupası'nı Kazandıklarını Zannediyor
wikipediadan bilgi alýyorsun
iktisat derslerini örnek gösteriyorsun
fake videolara inanýyorsun
kapitalist terimleri komünist bir ülkeye yorumluyorsun
ve kuzey korenin bu dediðin sistemle yaklaþýk 60 yýldýr ayakta kaldýðýnýn farkýnda deðilsin
hemde bütün dünyada ki anti propangandaya raðmen
evet kardeþim sen bilgili bir kardeþimizsin
2014te elemeleri geçemeyen kuzey kore milli takýmýnýn;
bir mizansen hazýrlanarak dünya kupasýna gittiðini ve turnuvada sona kadar ilerleyip kupayý aldýðý haberlerinin yapýldýðýna ve bütün halkýn buna çýlgýnlar gibi sevindiði yalanýna yukarýda paylaþtýðýnýz 2 paragraflýk yazý mý sizi ikna ediyor?
söylediðim þey çok basit;
kuzey kore hakkýnda ne biliyorsunuz ve bunu nereden öðreniyorsunuz?
google? wikipedia? nytimes? hollywood?
medya gerçekten çok ciddi bir propaganda aracý
Burada saçma sapan iðneleyici cümleler kurana kadar siz de en azýndan bir Wikipedia kaynaðý koysanýz ya önümüze, iþkembe-i kübradan sallamak kolay.
Okuldayým þuan o yüzden öyle çok detaylý kaynak taramasý yapýp yollayacak vaziyette deðilim, söyledim, tembellik yapmak yerine keþke girip araþtýrsanýz.Wiki 3. kiþilere açýk bir oluþum olmasý nedeniyle deðiþime açýk ve genellikle gelip birleri bir þeyleri eklediði, düzelttiði için doðru oluyor.Kendi okuduðum, bildiklerimden yola çýkarak doðru olan kýsýmlarýný yazdým buraya.Ben araþtýrmadan hiç bir þeye inanmam siz merak etmeyin.
Bu gün sosyalist, komünist ülkeleri, üretim araçlarýnýn devlet tekelinde olduðu memleketleri görüyoruz sefalet içerisindeler.Bangladeþ, Hindistan, geçmiþte Sscb, Suriye böyleydi.Rekabetin olmadýðý yerde geliþme beklemek yersiz, ayrýca bir insan yemek yaparken, ayný anda koþamaz, bir devlet de her üretim kalemine yetiþemez.Kuzey Kore'nin ekonomik zayýflýðý Gsmh'lerinde görülüyor.Yine ayný þekilde ordu giderlerinin ne kadar kýsýtlý olduðu( ki askeriyeyle kafayý bozmuþlar) altýn rezervlerinin yetersizliði gayet net.Alýn bu sefer farklý bir baðlantý koyuyorum, defencetalk gibi oluþumlarý da vaktiniz varsa kendiniz incelersiniz.
North Korea Military Strength
Rakamlarýn yanýnda söylediðim gibi çoðu eski, hiç modernize görmemiþ zýrhlýlar, savaþ araç-gereçleri.Defencetalk'ta, Türkçe kaynak olarak Trmilitary'de keþif yapabilirsiniz.Ýki forumda da, emekli subaylar vs var.Amatör yorumlar içermezler, zaten yazýlsa da taþlanýrlar, anlarsýnýz.Size bir kýstas olarak bizim ülkenin ayný sayfadaki altýn rezervi, savunma sanayii giderleri vs rakamlarýný da atayým.
Turkey Military Strength
Ýktisat dersleri bir bilim haline gelmiþ ki üniversitelerde okutuyor.Bilim deðiþime açýktýr, ama bu gün, kabul edilmiþ gerçek bu ve deney-gözlem sonucunda iþe yaradýðý, tekrarlanan sonuçlara sebep olduðu kanýtlandýðý için kitaplarda yer almýþ, yoksa ne hukuk ne kimya ne de bilim var olurdu, o yüzden iktisat dersine dayanarak yazdýklarýmý geçersiz bulmanýza da ben anlam veremedim.
Tutumunuz devam ederse daha yazmam, merak ettiðiniz, olur ya kaynak bulamadýðýnýz bir durumda seve seve yardýmcý olurum.
mevzu ney savasa mý gidiyoruz :soru::soru:
benim "iþkembe-i kübra"dan salladýðým bir þey yok
benim kuzey kore ile ilgili bilgilerim yukarýda yazdýklarým ile sýnýrlý
ama internetin olmadýðý, içine herhangi bir kamera ya da teknolojik cihazla girmenin özel izne tabi olduðu izole bir devletle ilgili "wikipedia" dan kaynak koymamý mý istiyorsun?
yoksa komünist bir ülkeyi gsmh ile yargýlamamý mý bekliyorsun?
yok en iyisi googledan emekli subaylarýn forumlarýný kurcalayýp kuzey kore ordusunun envanterini çýkarayým
aa evet kuzey kore çok güçsüz çünkü tek bir insan var ve o hem yemek yaparken hem koþamýyor çünkü birisi yemek yaparken koþabilecek baþka bir insan yok bütün ülkeyi kim jong doyuruyor
muhabbet "kardeþ komünizmde herkes ayný ayakkabýyý giyiyor öyle þey mi olur la" ya gelmeden býrakalým bence
ne komünizm sana anlattýklarý kadar fakirlik ve güçsüzlük içeriyor ne de kapitalist rekabet senin sandýðýn gibi insanca bir yaþam ve mutluluk içeriyor
k.kore hakkýnda ancak "ben gittim gördüm aslýnda böyle" diyecek birinin bilgilerini sorgularým yoksa 2 paragraflýk yazýyý referans alýp milyonlarca insanýn dünya þampiyonu olduklarýna inandýrýldýðýna inanan birini deðil
bu arada bu tutumum devam edecek tabiki de yazmayabilirsin