@rebelh
Ne diyeyim abi dilediðine inan tabi, çeþitli paktlarda görev almýþ bir Rus subayý da Defencetalk'ta mesaj gönderiyor.Vaktin olduðunda incele, ben onlarýn yorumlarýný da okudum, baþka kaynaklardan da faydalandým, o yüzden Wikipedia'yý kaynak göstermekte beis görmedim, benim bahsettiðim kýsýmlarý(hepsini incelemedim) kesinlikle doðru bilgiler, diðerleriyle karþýlaþtýrýnca.Bu gün uydudan bile görüntü alýnabilen bir memlekette bir ülkenin içinde görüntü alabilen bir þey olmasýna gerek yok, istihbarat elbet alýnýr bir þekilde, bizim bilmediðimiz neler biliniyordur devletlerce.Gsmh'nin belirleyici olmadýðý tamamen ideolojik görüþle alakalý.Bana göre ülke içindeki paranýn yurttaþlara bölünmesi bir kýstas, kapitalist de deðilim, sosyalist de, ama ortadaki kabul edilmiþ doðrularý yansýttým.Yoksa detayýna inersek Gsmh'nin daðýlýmýnda eþitlik vs konunun içinden çýkamayýz.Ýkili tartýþmaya gerek yok, ben eldeki her veriyi birleþtirip bir sonuca ulaþmaya çalýþýyorum, sen verilerin güvenilirliðine inanmýyorsun, baþtan bir sýkýntý var abi.Bu durumda ne ben sana laf anlatabilirim, ne de sen bir bilgi getirip önüme koyabilirsin, kýsýr döngü, tartýþmak yersiz.