Deveyi diken, insanı ...ken..
Türk insanı alışıktır kalbinin kırılmasına. İlkokul 5. sınıftan başlar bu kırılma, oto alımında da devam eder...
Printable View
Deveyi diken, insanı ...ken..
Türk insanı alışıktır kalbinin kırılmasına. İlkokul 5. sınıftan başlar bu kırılma, oto alımında da devam eder...
gerçekten laf olsun diye msj atanlar, arayanlar, olursa diye ölü fiyat verenler olabiliyor ancak ilanlarda yazdığı gibi sözüm ona klavye delikanlılığı o kadar da kolay olmasa gerek. küfrederim, söverim, kalp kırarım diye düşünen ilan sahipleri, telefonda değil yapabiliyorsa yüz yüzeyken yaparsa o zaman lafım yok. bazen telefonda yanlış anlamalar, mimiksiz söylemler yüzünden tavır almalar da olabiliyor. en güzeli ciddi alıcıysan yüzyüze pazarlık yapmak diye düşünüyorum ...
Bu ticaret fiyat yatmazsa kafana olmaz kardeş der kaparsın . O kalp kırarım yazanlar kuru sıkı . Telefonda kolay tabi kalp kırmalar .
Kimse kimin ne olduğunu bilemez fazla uçmamak lazım
Benim düşüncem bu
Valla bence bu kalp kırarımcılar birikim yüzünden böyle olmuşlar. İlanı açarken biliyorlar saçma salak sorular teklifler filan geleceğini. Yalnız bilmedikleri şey "kalp kırarım" yazısı bu tip insanları tahrik ediyor ve kalp kırılması yaşamak isteyenler daha çok telefona yükleniyorlar :D Efendi ve makul insanlar bu tarz yazı görürse direk kapatıyor ilanı. Ters etki yapıyor yani. Ha adamlar haklı mı? Bence haklılar. Benim bir jawa motor var. Geçen ilan açtım. İlan açıklaması çok basit ve kısa. "Geçen yaz tamamen özenle topladık. Çalışmayan aksamı yok. 16 şubat 2017 de muayenesi yapıldı." 10 kadar telefon geldi. Sorulan sorular : Çalışmayan aksamı var mı? (Motorda sinyal korna fren lambası km. ve devir sayacından başka aksam yok bu arada) Ve en son muayenesi ne zaman yapıldı :D Ha en son olarak ta 1500 olursa geleyim alayım. Uzun yoldan geleceğim bla bla bla. Zorla gel benim kalbimi kır diyor. Birisinin kalbini kırdım sonra da ilanı kaldırdım. Sözün özü : Kalp kırmadan ilan açılmıyor :D
36,5 yazdım. 32,5 tan olursa konusalım dıyor :)
satıcı kalp kırarım moduna girdiyse genelde malı bozuktur bence, malı düzgün kişinin ilanı hemen belli oluyor zaten.
27 bin yazdığım w124 300e mercedesime adamın biri arayıp etmez o para 16 vereyim dedi. Bende tamam olur dedim adam edirneden çorluya geldi. Baktı arabaya , para muhabbetine gelince ben 26 anlamıştım sen 16 mı demiştin hee yoook olmaz o şekil 26 olur oda buraya kadar gelmişsin diye diyip edirneye geri yollamıştım. O benim kalbimi kıramadı ama ben onun moralini kırdım.
Hayırlısı olsun
Ahahaha bu sözün tüm alfacıları gücendirdi :D
Fiyat düşürmek isteyenlere diyeceğim bir şey yok. Piyasayı vs bilmiyorum. Ama ilanın yarı fiyatını teklif edip uygun bi şekilde reddedilen dallamanın sonrasında arabayı boklaması apayrı bir olay. Tamamen şahsi tavrımdan, saçma sapan hakaret davaları ile uğraşmaktan sıkıldığım için hakettiğini söylemeyip engelledim ama kötü bi zamanda denk gelirse gülüp geçmeden cevap verebilirim.
Boş adam çok. Hangi biriyle uğraşıcan diyor sonra insan.
Çok normal yazmaları :D Öyle teklifler geliyor ki mesajı okumak için harcadığınız zamana üzülüyorsunuz. 50 yazdığınıza 28 olursa diyen var. Birde akıl verirler piyasası bu diye. Madem pipyasası o git başka araç bak diyince de sizin aracı beğendim ama ya dönüyor.
Yakın zaman da megane 4 aracımı sattım. Türkiye genelinde pert kaydı olmayan kazasız boyasız en ucuz araçtı. Halen gelip 80 bin 77 bin teklifler sunuyorlardı. İşin ilginci pazarlığı bitmiş, el sıkıştığımız aracın başında bunun ekranı ufakmış yav deyip ikinci kez fiyat kırmamı isteyen de oldu. Gelen saçma takas teklifleri vs cabası. Birde al-satçıların genel sözü bizde ekmek yiyeceğiz, eleman ekmek yiyecek diye milletin malını mundar etmeye çalışıyorlar..
Araba satıyorum ev arsa teklifi geliyor
Adama 58.500 son fiyatım pazarlık için yazmayın diyorum sabah 8de arayıp abi 56 olur mu diyor. Olmaz diyorum bak ereğliden arıyorum memleketline de mi olmaz diyor?
Sövmedim.
Araç alıp satıp bu konuda sıkıntı yaşamayan pek yok gördüğüm kadarıyla.
Kendi adıma satıcıyı darlamadan alışveriş yapmayı severim. Bana has bir durum sanırım ama satan kişinin tarzı beni uzaklaştırabiliyor.
Konu daki kalp kırma muhabbeti mesela. Paylaştığım czt iyi beğendim, aracım satılmış olsa gidip bakacağım araç ama gel gelelim altın olsa kıymeti yok gözümde.
Samsuna araba sattım dedim bak kardeşim araba pert kayıtlı komple de boyalı uzak yoldan geleceksin varsa eşin dostun gönder önden baksın , yanlış olmasın adama 100+ foto attım. Geldi aldı gitti.
Ben bunun doğru olduğuna inanıyorum çok şükür alıp sattığım arabalarda büyük problemlerde yaşamadım.
Sadece bir galerici de yedek anahtar kaldı, 500 eksik ödemiştim anahtar gelir parayı veririm diye. Anahtar gelmedi parasını da alamadı.
Ölücüler harici konuşuyorum insanlarda haklı. arabanın piyasası 30 diyelim adam bakıyor diğerleri 35 yazmış benimki mal değilmi diyor 37 yazıyor öbürü görüyor 38 yazıyor.. sıfırını aldığı rakamın üstüne 5 lira koyup ilan açan var ... sahibindendeki fiyatların çoğu giydirme şuan satılık araçların %80 ine 3 4 lira eksiğini teklif edin ilk başta yok mok diyor 1 hafta sonra mesaj atıyor araç arıyorsanız hala görüşelim diye herkes malının ederini biliyor aslında ama havadan gelen para tatlı..
Araba satarken kar etmek gerektiğini düşünen bir olgu oluştu son 7-8 sene içerisinde. eskiden 12 liraya aldığın bir 206 yı 1-2 sene bindikten sonra yine 11-12 li rakamlara satardın. Şimdi adam 20 liraya aldığı arabayı hemen 2-3 ay sonra 24 liraya ilana koyuyor belki 3-4 lira ekmek yeriz düşüncesi ile. Bunun tek sebebi var bence sahibinden.com çünkü araba satmak çok kolay oldu. Eskiden bu kadar popülerliği yokken araç fiyatları ederinde satılıyordu. Şimdi adam oturduğu yerden 20 liralık aracına 24 lira değer biçip avını bekliyor. Önceden pazar günü aracını oto pazarına götüceceksin yıkayıp sileceksin giriş parası verip sıcağın, soğuğun altında bekleyeceksin. Çok zahmetli işti kimse ederinden fazlasını istemezdi çünkü satılmazsa uğraştığı ile kalacaktı. Şimdi pc den fotoğrafları yükle entere bas bekle :)
Piyasa öyle bir hale geldi ki herkes al-satçı oldu özellikle araç konusunda. Aslında ilginç bir milletiz iş araca gelince her tarafını inceleriz 15yıllık araçta aaa bu boyalıymış deriz , 300-500binlik daire almaya gelince kimse sormaz boyası,sıvası,laminantın,tuğlanın vs. hangi marka olduğunu. Araç al-sat işini bireysel yapan birkaç kişi ile konuştum sermayesi 100 bin lira yoktur. Ayda ortalama 2 araç alıp satıyorum diyor ki bu dönemde. Söylediğine göre maaşlı çalışan gibi kazanç sağlıyorlar zaten gelir kaynakları da bu. İşin ilginç olan tarafı ülke bu haldeyken bu araçları elinden çıkartabilmesi. Galericiler hariç araç almayı ve satmayı tamamen ticaret olarak benimsemiş bir kitle olduğu sürece; bizde de ayranım yok içmeye faytonla giderim ***** kültürünü benimsediğimiz sürece ilanlar böyle devam eder, ticaret ahlakı diye de birşey kalmaz.
eskiden 12'ye aldığın arabayı 11-12'ye satamazdın, eskiden milyardı tabii, 10 milyarlık bir araba, her yıl minimum 1 milyar değer kaybederdi, yani araç bedelinin %10'u kadar yıllık minimum değer kaybı olurdu,
daha fazla kayıplarda, kazaya, değişene, boyaya, motor durumuna, iç kondisyona vs.. göre olurdu,
ama o zamanlar şimdiki gibi her yıl ytv ye zaman, ztv ye zaman, ona zam buna zam olmazdı,
birde döviz etkisi var tabii, nerdeyse 2 yıl olmadan dolar 2 tl'den 3 tl'ye yükseldi, %50 artış çok büyük bir fark
Yani rakamlar farazi ama 206 almıştık 14 e tertemizdi yine aynı şekilde 2 sene sonra 13 e satmıştık bu dediğim sene 2007 ya da 2008. Ama dediğin gibi geçmiş dönemde arabalar pahalanmaz değeri düşerdi kullanımdan dolayı şimdi her sene araçlar yıpransa da fiyatları artıyor. Bunun sebebi de herkesin araçlara ticari gözle bakması.
58.750'ye araba satıyorum, adam bana 51.000 olur mu diye mesaj atıyor. Hayır diyorum, son kaç diyor. 57.000 olur diyorum. Bu sefer aradaki 7bin liraya bi araba daha alınır çok uzağız diye geri mesaj atıyor. Bende senin mantığınla 51.000 liranla 7 tane araba al o zaman diyorum cevap yok. Bazı alıcılar sahiden taştaş geçme kafasındalar o yüzden hakediyolar
Kimse çek senet teklif edenlerden dert yanmamış:)
Bir tek bana mı denk geliyor her seferinde 2 ay sonra ödemeli 2 çekim var diye mesajlar.
Şu ana kadar ki tüm araçlarımı ***** siteden sattım. En komik, en sinir bozucu diyalogları 1.7 dizeli satarken yaşadım. Aracına göre değişiyor bu tipler, 1.7 dizeli arayanlar hep bitirim, mahalle ağzı, abicilik oynayan daha ehliyetini yeni almış toylardı. Artık bağışıklık kazanmıştım gülüp geçiyodum. Ne bitirim mesajlar geliyodu saklasam arşiv olurdu :) Her ne kadar itici gelsede ben ona o lafı yazdıranda, dedirtende bizim nadide insanımız olduğu düşüncesindeyim.
https://www.youtube.com/watch?v=wAAXJrLn7WI
Böyle biri aradı beni, bırakın kalp kırmayı gülmekten bişey bile diyemedim, tutuldum :D
araba alacak adam ilanı sonuna kadar okur öyle arar. Mesajla araba alınmaz. Mesaj en fazla teklif edeceği meblayı içerir gerisi boş muhabbet. O tekliflere de sinirleniyorsanız kapatın mesaj sekmesini olsun bitsin.
Beni de öyle arayan çok oluyor telefondan girdim okuyamadım diyor , bende okuyun öyle arayın diyip kapatıyorum.
Kalp kırarım ifadesi bana da çok komik geliyor açıkçası.
beni de biri aramıştı o noterde bekliyorumculardan. çok komik oluyorlar. abi param hazır 25e veriyorsan noterde bekliyorum dedi adam :D arabanın fiyatı 30. ayrıca expertizde yapmıcak gel sat :D
dolandırıcı oldukları ne kadarda belli oluyor.
.
Hurdaya yakın araba bul ölü fiyatına düşür, alınca km düşür, jant+çıkma lastik tak, yayları kes, film yap, pasta cila, bebekler bebeği amcanın gözünün nuru diye sosyal medyada arabayı gazlıycak 3 5 arkadaşını bul, 15 yaş grubundan hayranlar topla, hatta arkadaş çevresi olarak aynı model arabaların hepsini toplayıp bu şekilde +20bin koyarak piyasayı yükselt. yeni mesleğiniz hayırlı olsun :D
Kolayı var telefon numarası yazmazsınız kimse aramaz ciddi alıcısı mesaj atar ve görüşmek ister.
Nasıl amca dede arabası ciğerli araba ayaklarıyla iki roll koyup hemen ardından +10-20 bin lira ile ilan koyan tayfa olduğu gibi bu tayfada fiyatı öldürmekle meşgul. Hani atar yapılıyor ya mal benim malım istediğim fiyata satarım diye, o da istediği fiyatı teklif eder.
120 yazdıgım arabaya 80 de tekif ettiler ama kimsenin "kalbini kırmadım". Toplum şiddet yanlısı olunca böyle durumlar normal.
Yazana da arayıp saçma tekliflerde bulunana da çok takılmamak lazım. Numaranızı kamuya açık hale getirdikten sonra her türlü şeyin başa geleceğini düşünmek lazım. Ticaret sabır istiyor ne yazıkki :)
yerine göre hak ediyor bazı insanlar, 2012-2013 yıllarında 1 yıl satısta kalan bir aracın sahibi olarak karsılastıgım tipleri tarif etsem kıcınızla gulersınız.
200 hp arabayı 8 lira istiyorum 4-5 lira teklif ediyorlar hadi neyse onlar, arayıp abi tüp takılır mı abi kac bastın en fazla kac kisiye sana gelmez bu araba kapat arama beni bidaha dediğimi ben hatırlamıyorum.
bitanesi hala yazıyor facebook profil bilgilerimi bulmus gecen hafta arac duruyor mu diye mesaj atmıs bu herife sovmuslugum vardı net hatırlıyorum yuzsuz lugun bini bir para.
bu kalp kıranlar bır yerde de haklı. aracım su an ılanda 105 bın ıstıyorum. "70 bınımız var oluyosa gelelım" dıye mesaj geldı. gelde kalp kırma. daha bu sadece bır ornek o kadar sacma telefonlar ve mesajlar gelıyor kı
kel başa şimşir tarak, adamla adam gibi teklifte bulunmuyor ki üstüne para verecek satıcı. iyice zıvanadan çıkmış herkes.
bi emmi var tanıdık, panelvanı vardı binemiyor yaşlılıktan. Ben açtım ilanı haliyle. Araba bitik piyasası 10 bin 5500 fiyat yazdım. İlan başlığı "İHTİYAÇTAN SATILIK". Adam bana 2010 a4 (pert) le takas olur mu diyo.
Arabayla ilgili değil ama dün başıma gelen bi olayı anlatayım , evden çıktım 1+1 , 2+1 satılık ev arıyorum yolda yürürken inşaat firmasından satılık 1+1 2+1 daireler diye tabela asmışlar gördüm aradım hemen fiyat öğrenip ona göre bakmaya giderim diye neyse adam açtı telefonu sesinden 55-60 yaşından büyük biri olduğunu farkettim selamun aleyküm abi tabelayı gördüm daireler için aramıştım var mı hala satılık diye sordum , adam da 1 tane kaldı 1+1 dedi , buralardaki çoğu yerde iskan yok o yüzden ilk olarak iskan var mı diye sordum var dedi ardından ben de fiyatı nedir dedim adam direk bağıra bağıra hebele hübele bişeyler demeye başladı ama ne dediğini anlamadım ve yanında birilerine bağırıyor falan diye düşündüm sonra başladı evi görmedin fiyat soruyorsun yok sana satılık ev satmıcam kapat telefonu falan dedi ilk baş kitlendim kaldım bana dediğini anladım ben de senden almıyorum ev diyip kapattım telefonu.
Şimdi sorum şu telefonda görmediğim evin fiyatını öğrenmek suç mudur? Herkesin işi gücü var ben adamı çağırsam evi göreyim diye fiyatını bilmeden , ben kalkıp gidicem adam kalkıp gelicek bana evi göstermeye daha sonra fiyatı belki bana fazla gelicek vazgeçicem , hem parana göre ev araba bak diyorlar hem de fiyatı öğrenmeye çalışınca suçlu oluyoruz :D şimdi yaklaşık 10-15 arkadaşa tek tek aratıp sıra sıra evi görmek isteyip , evi gördükten sonra da pahalı diyip adamı uğraştırmayı düşünüyorum :D
araç iyi olunca ilana gerek kalmadan zaten alıcısı gelip buluyor.
satıcı satma niyeti olmasa dahi iyi rakam gelince satıyor.
ancak ***** sitede ilan yayınlamak gerçekten can sıkıcı özellikle bazı marka modellerin alıcıları incelenmesi gereken birer psikolojik vaka.
ahiret soruları soranlar
yeni başlayan al satçılar
alakasız saatlerde arayanlar
düşük model yada klasik araçta boya soranlar
ilan çıkar çıkmaz sanki tetikte bekler gibi anında arayanlar
ilginç takas teklifleri
en az 1000 kişiye gönderilen copy paste mesajlar
doğru düzgün türkçe konuşmaktan aciz iki cümle kuramayıp 200-300 binlik araç soranlarla uğraşmamak için artık ilan kullanmıyoruz.