Bundan sonra bende böyle konuşmayı planlıyorum. Beyefendi takılıyorsun ipleyen olmuyor bari böyle Urfa'lı ağzıyla konuşayım da arkamda aşiret falan var zannetsinler.
Printable View
Benim en gıcık aldığım nefret ettiğim başlık ...
"İSTEYENE SATARIZ "
Ulan istemeyene nasıl satıcan veya zorla ne kadar saçma arkadaş uyuz oluyorum
Öyle kalp kırarım bilmem ne yaparım diyenlerle alışveriş yapmam pazarlık dinimizce sünnettir de bu olayı çok abartan kendini kurnaz zannedenler bezdiriyor. 3 yıl önce 206 vardı satıyorum ne mesajlar ne mesajlar elemanın birisi abartısız 15 gün gün boyunca mesaj atmıştır o araba o parayı etmez yok şöyle yok böyle o zamanda izmir de oturuyorum yeni evlendim abi altın bozdurcam demeler falan bezdirdi beni en son 17 yazmışım arabaya 12 mi 13 mü ne diye diretiyor dedim tamam gel altınlarımı bozdurup geliyorum noterde buluşalım dedi. 3 saat sonra aradı abi geldim dediğim yere diye aradı hoşgeldin ama ben satmaktan vazgeçtim dedim hiçte pişman değilim herşeyi hakediyor böyle tipler.
dostum ben aracımı satılaga cıkardım adam ınek dana ıle takas etmek ıstıyor la ben ıstanbuldayım ne edeyım ınegı danayı. bırde cek senet var yarısı pesın yarısı cek. arabanın en olusu 30 bın dıyelım dallamanın bırı cıkıp ısrarla en son 25 olur vs derse artık kalk kırmak kalıyor. veya takas yok dıyorsun adı sanı duyulmamaıs bır aracı takasa gonderıyor. bu cahıllık degıl temkınlık bence satıcı kısaca dıyorkı kardesım mal bu arayıpta benle laga luga yapma bu ıslere vaktım yok demek ıstıyor bende genelde yazarım bu sozu durup dururken kalk kırmayalım derım. pekı sımdı ben cahılmıyım.
ya suna ne diyeceksiniz 50 liralık arabasını 60 yazıp takas gonderenler ve 70 liralık arabaya 75 lik kendi aracımı yollayıp uste para ısteyenler hangi kafayı yasıyorlar acaba (kendi fiyatımı abartma yok piyasayı arastırıp yazdıgım fiyattır kendi fiyatımda abestlik durum yok yani)
Abi arayan kişiye "kusura bakmayın sadece nakit satmayı düşünüyorum istediğim son rakamda XX.XXX iyi günler " deyip konuyu kapat hocam bizde bugüne kadar birşeyler sattık bize de teklif eden oldu böyle şeyler teşekkür ederim iyi günler deyip konuyu kapattık.Bu benim şahsi fikrim elbette.
Ben şahsen kalp kırmam. Yıllar önce 65 lira ilan açtığım aracıma 50 bin teklif eden olmuştu. Mesaj yolu ile satamazsın 45 vereyim yazan da olmuştu hatta :) Hepsine verdiğim cevap fix . ""İlginize teşekkür ederim , o rakama satmayı düşünmüyorum, iyi alışverişler dilerim."" Bitti gitti , işte bu kadar.
KEYFEKEDER SATILIK!!! var bir de.
Bu cumle kurulmadan once genelde fiyat şişirilir.Bana gore 2 Anlami vardir.
"Alirsan ekime kadar,almazsan s...me kadar.
"Aracimi iteleyecegim zengin bir enayi ariyorum..."
Bu nedenle almayi dusundugum bir aracta boyle bir cumle varsa uzak duruyorum o ilandan da aracin sahibinden de.
3 liraya aldığı arabayı 5e satmaya çalışan yurdum uyanığı 4 çekerlerse kalp kırar kafa kırar ama kendi almaya gelincede abi ekmek yiyemeyiz der mercedes bakar.. İllettir anında kapatılması gereken ilan tipidir..
Valllah bu tabirlere hak veriyorum. E90 nı satmak için ilan koymuştum çileden çıkardılar beni abi arabanızın hayranıyım hayalimdeki araba şu fiyata verin gelim diye 2 saat yalvardı gel dedim adam bir daha telefona çıkmadı :D sattığım gün eve gidiyorum adamın teki aradı dedim satıldı niye ilanda o zaman diye hesap soruyordu. Benmi çekiyorum yoksa gerçekten insanlarmı değişik bilmiyorum.
Bide mesajcılar var. Örneğin ; 60 yazdığım arabaya adam 54 olur mu diye mesaj atıyor. Olur yazıyorum. Derin bi sessizlik ne arıyor ne soruyor o arkadaş. :D defalarca yaşadım bu örneği.
Bide şöyle bi ilan gördüm. 2 sene önce sattığım motorun ilanını gördüm ben sattığımda km si 38000 olan motor 22000 de orjinal km diye yazıp saçma sapan teklifte bulunanların kalbini kırarım diye not düşmüş. Hemen mesaj yazdım sayın sahtekar bey sizin motorun km si gerimi sayıyor acaba ben sattığımda 38.... Hayırdır yazınca adam ilanı kaldırdı.böylelerinin kalbini kıracaksın asıl :d
Atarlı giderli ergen kafasıyla ilan verenlerden nefret ediyorum.
- Şunu derseniz kalbinizi kırarım bunu sorarsanız kalbinizi kırarım. Adam soracak kimse kusura bakmasın para ağaçtan toplanmıyor. Çoğu kişi tek sermayesini gömüyor arabaya isteyen istediğini sorar.
- ''İsteyene satarız''. Becerebiliyorsan istemeyene sat bakalım :)
- ''Keyfe keder satılık'' Alırsan ekime almazsan kasıma demek istiyor kendince :)
Açıklamada bu tabirlere yer veren insan müsvettelerinin ilanları, hayalimdeki araba bile olsa direk kapatırım...
Önceden araba değiştireceğimiz zaman ilana koyar, alıcısını buldummu verir yenisine giderdik ama 110 binlik arabaya 65 verenler, 50+çek diyenler, 80'e bugün devir alırım diyenler. 70 binlik soğutuculu kasalı araç için arayıp içi bana yaramaz sök diyeninden tut bir sürü saçma sapan alakasız takas teklif edenler...
En son zaten kardeşimin 207'sini satarken çok garip modeller arayınca bende artık değiştireceğimiz araçları bayiye takasa veriyorum, belki kendim satsam 1-2 lira fark eder ama ne uğraşıcam.
Ayrıca absürt teklif edenlere yemişim kalbini, küfür edip kapattığım bile oldu...
o kadar çok saçma mesaj atan var ki bi yerden sonra aynı şekilde cevap vermeye başlıyorsun. Eski aracımı satarken başıma gelmişti. Hemde forumdan birisi
Daha sonra telefonla görüştük bu muhabbetin nerelere gittiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Ben seni forumda da biliyorum sen hep artis artis yazıyorsun gelirim arabanı da parçalarım seninde kafanı gözünü kırarım bla bla muhabbetler :D
25.750 yazmıştım.
https://scontent.fsaw1-4.fna.fbcdn.n...ee&oe=597A5CF1https://scontent.fsaw1-4.fna.fbcdn.n...2e&oe=59890B6F
pazarlık sünnettir ama pazarlık yaparsanız kalp kırarım.. hayırlı cumalar..
İnternette 16.500 yazan aracıma 13.000 eder.
Afedersiniz aynen şu şekilde konuşuyor : La Başgan Piyasada çilekeş dolmuş. Biz şu şu .. plakayı 13 kağıda aldık. Oraya gelirsem dediğin haricinde bir şey çıkarsa. Gavga ederiz.
Şimdi ben bu yukarıdaki yabiğe nasıl cevap vereyim. Git hesabına uyanı al diyorum, bana atar yapma diyor.
Ben kalbini kırarım yazanlara tamamıyla hak veriyorum.
ben eski aracımı satarkan ilana:
pazarlık yok son fiyattır ve buna rağmen telefonda olsun araba başında olsun pazarlık
mevzusuna gireceksiniz her teklifinizde ilandaki fiyatın üzerine + 250 tl eklenecektir yazdım.
arayanların biri bile şu kadar param var,şu olur mu,şunu sök öyle alayım vs... muhabbetine bile girmedi.
yani pazarlık yaparım diye fiyatını 2000-3000-5000 herneyse fazla yazmam.
fiyat neyse odur bütçesi uygun olan alır gider.
ha kendim bakarken de ilanı okurum pazarlık yok falan diyorsa hiç konusunu bile açmam.
beğendiysem gider baktırır alırım.
Bi tanıdığın rubicon'u benim ilanımda 225 bin TL den satılıyor. Gelen mesajları görseniz...
160bin vereyim hemen geleyim
180bine olur mu?
gibi birsürü teklif. İnsanlar yoklayabiliyor ne dicem onlara ? Malesef olmaz diye cevap yazıyorsuz sadece. Ama birkeresinde iphone 7 ilanı açtım 2800den 18 ay garantili telefon bu (şuan 3800). Neyse bigün biri 2000 vereyim dedi ona bitane anası ağlamış 16gb 6s ilanı attım sen bunu al dedim. Bence iyi yaptım :D
ben istedigim fiyatı vermeyenlere sen sıkısma 15 ver diyorum :)
İlk arabamı satacağım sene 2010 yada 11 deneyimsizim bu konularda. İstediğim fiyat 6500tl idi ilan başlığına ve açıklama kısmına pazarlıksız son fiyatımdır lütfen pazarlık için aramayın dememe rağmen o kadar çok kişi pazarlık sünnettir pazarlıksız mal alınmaz 7000 yazsaydın 6500'de anlaşırdık ama şimdi 6000'e vermek zorundasın gibi saçma sapan kişilerle o kadar çok uğraştım ki 7250 yazdım 6750'ye 3. günü galericiye verdim. :D
valla yalan demiyeyim ben 50 yazan amerikanlara 25 teklif ediyorum , aramızdan birine denk geldiysem fazla sövmesin :)
Şuan kendi aracım hem forumdan hemde galeriden ilanda , mesajlara zaten bakmıyorum . Telefonda da 585 ilan fiyatı olan aracıma 450 hazır diyen oluyor , elimden geldiğince polemiğe girmeden başımdan atmaya çalışıyorum çünkü hadi gel a.mk 400'e veriyim desen de alamayacak boş adamlar . Ha ama yalanı yok samimi olup sürekli oturup kalktığım galerici arkadaşlarım var yüzyüze iken piyasası sedan ve hızlı el değiştiren araçlara göre yavaş olan 250 ilan fiyatlı 4.20d'yi 210'a almıştım bu durumlarda da direk muhattap olmak ciddiyete bağlı yararlı olabiliyor .
walla kalp kırmak ne ki
itin götüne sokmaya çalışıyorum
efendi adama efendi gibi ama ite it gibi davranıyorum
şu olur mu bu olur mu diyenlerle dalga geçip sonra engelliyorum
iyice pislik bir millet olduk araba satmak acayip dert ortalık soytarı dolu
beni irite eden 'kalbini kırarım!' değil, 'KAPORASI ALINDI!'... ulen madem kaporasını aldın aracı neden satıştan çekmiyorsun? daha yüksen veren olsa vereceksin yani kısaca ben 'şerefsizim!' diyorsun, ya da aleni olarak yalan söyleyip hepimizi keriz yerine koyuyorsun!
şöyle de olabiliyor ama abi
ilanlar ***** artık genelde ücretli kaporayı alıyorsun ama ya bi sıkıntı çıkarsa bide adamdan ilan parası falan keseceksin
gerçi kaporanın hepsini kesmen lazım ama ben girmiyorum o işlere uğraşmamak için hepsini yolluyorum
keşke 2-3 gün ilanı görünmez yapabilesek böyle durumlar için
Yeni trend bu sanirim favori ilanlarimin çoğu kaporasi alindiya dönmüş ama halen duruyor ? :soru:
şimdi bpiyasası 55 60 tl lik bir arabaya adam tutup 40 bin teklif ederse bu adama sövmemeyi nasıl başarırsınız? soruyorum size.. bende yazıyorum kalbini kırarım diye.. mantıklı bir biçimde pazarlık ypaılır ama buda yapılmaz...
Ben genellikle piyasa altında fiyat çekenlere... Son fiyatımdır teşekkürler diyorum kapatıyorum. Millet de haklı çünkü 50 binliralık arabaya 70 yazıyor 50 teklif edince ölücü oluyorsun
fazlasını hakeden insanlar varda site izin vermiyo yazmaya
bari özel mesaj göndermeme izin ver
Aynen bu şekilde al sat yapan bir tanıdıgım oldu. Bu şekilde yapmasının sebebini " alıcı olur da vazgeçerse tekrar ilan açıp para bayılmamak adına yaptığını, ayrıca araç kısa sürede satılırsa ilanın açık kalabileceği günlerin yanmaması adına ilanı komple değiştirip güncelleyip, diğer aracı ilana veriyorum" olarak açıklamıştı.