User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
43 sonuçtan 39 ile 43 arası

Konu: İnşaatçılar, müteahhitler, bir şey danışacağım.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3-5 bine de proje yapan var, 75-100 bine de. Aradaki fark da size bitmiş inşaatta metrekare olarak geri döner. Ankara'daysa yapımı düşünülen yapı yardımcı olmaya çalışırım.
    Kesinlikle şuan için işin içinde değilim ama mantıken kafamdaki çizimleri yapan mimarlar yanlarında ortalama 10-15 kişi çalıştırıyor ve bi proje için 1 ay calışıyor.75-100 gibi rakamlar benim için çok iyimser

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle şuan için işin içinde değilim ama mantıken kafamdaki çizimleri yapan mimarlar yanlarında ortalama 10-15 kişi çalıştırıyor ve bi proje için 1 ay calışıyor.75-100 gibi rakamlar benim için çok iyimser
    Projesine planına göre değişiyor işte, biz m2 üzerine iş yapıyoruz çalıştığımız bölgelerde belli olduğu için ruhsat vs aşamasıda rahat oluyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende farklı bişeyler düşündüğüm için maliyetlendirme aşamasındayım..Fakat piyasada çok uçuk rakamlar duyuyorum projeler için..
    Metrekare olarak inşaat alanın 12800 metrekare toplam oturma alanı olarak düşünebiliriz.85 daire x150 metrekare olarak görünüyor.4+1

Proje içerisinde kapalı yüzme havuzu,açık kapalı otopark,çocuk parkı, basket sahası belki tenis kortu,kamelya.. düşünebiliriz.
    Komplex bir proje, tam maliyet için en azından çalışıcagınız kişi ile yüz yüze görüşmenizi isterim. İstediklerinize bakılırsa şuan proje maliyetinden çok sizin inşaat maliyetinizi ön planda tutmanız gerekebilir. Burdan fiyat vermek zor. Zaten ilk başta avanproje çizdirip beğenirseniz o mimarla çalışmanızı öneririm yani bizim çalışma prensibimiz o yönde en azından.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesaj alınmıştır.Teşekkür ederim cevap veren herkeze

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yolladığınız diğer site render'ı için 75-100 bandı çok ama çok iyimser. Sizin kendi kafanızdaki proje için de üstüne çıkılması gerekebilir. Ben kendim her ne kadar inşaat mühendisi olsam da mimari proje başarılı olduğu müddetçe benim meslektaşlarımın yaptığı işin anlamı olur, proje anlamında. Mimari proje kötü olursa içini istediğiniz kadar lüks yapın, ne sonuç müteahhit olarak sizi tatmin eder, ne de o işten kar edersiniz.

Örnek olarak, tamamen aynı arsaya yapılan iki farklı mimari projede, nihai toplam metrekarede 300-400 metrekare oynadığına şahit oldum. Bahsi geçen proje 3 kat + çatı katı şeklinde, arsası da 1000 metrekare civarında.
    öyle işte.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler