Komplex bir proje, tam maliyet için en azından çalışıcagınız kişi ile yüz yüze görüşmenizi isterim. İstediklerinize bakılırsa şuan proje maliyetinden çok sizin inşaat maliyetinizi ön planda tutmanız gerekebilir. Burdan fiyat vermek zor. Zaten ilk başta avanproje çizdirip beğenirseniz o mimarla çalışmanızı öneririm yani bizim çalışma prensibimiz o yönde en azından.
Yolladığınız diğer site render'ı için 75-100 bandı çok ama çok iyimser. Sizin kendi kafanızdaki proje için de üstüne çıkılması gerekebilir. Ben kendim her ne kadar inşaat mühendisi olsam da mimari proje başarılı olduğu müddetçe benim meslektaşlarımın yaptığı işin anlamı olur, proje anlamında. Mimari proje kötü olursa içini istediğiniz kadar lüks yapın, ne sonuç müteahhit olarak sizi tatmin eder, ne de o işten kar edersiniz.
Örnek olarak, tamamen aynı arsaya yapılan iki farklı mimari projede, nihai toplam metrekarede 300-400 metrekare oynadığına şahit oldum. Bahsi geçen proje 3 kat + çatı katı şeklinde, arsası da 1000 metrekare civarında.
öyle işte.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)