Çok yazık olmuş. Bu ara gencecik canların ölüm haberlerini duyar olduk. Allah rahmet eylesin çok üzüldüm ölenede kalanada...
Printable View
Çok yazık olmuş. Bu ara gencecik canların ölüm haberlerini duyar olduk. Allah rahmet eylesin çok üzüldüm ölenede kalanada...
hiçbir yere bişey yazamıyorum o kadar üzüldümki anlatamam, Allah rahmet eylesin mekanını cennet olsun.
kimse bilerek isteyerek bir kişinin ölümüne sebep olmak istemez ama hala aydınlanmayan konular var tez zamanda ortaya çıkar.
Gece eve donerken arabalara denk geldim, benzinligim karsisinda gruplar halinde yola 2. Arabanin yanina park eden degisik arabalar vardi, her sokakta 3-4 farkli grupta her cins araba vardi, karisiklik cikacagi hic gazlamamaya cikilmamasi gerektigi belliydi, hatta arada tanidik arabalar olmasina ragmen ortalik cok dolu diye durmadan devam ettim.
Fiber kapi her turlu sikinti zaten, Allah rahmet eylesin, cok uzucu bir durum.
Allah rahmet eylesin.
takdiri ilahi ecel gelmiş ne kemeri ne kapısı nede başka bişi allah rahmet eylesin ailesine sabır versin
Başımız sağ olsun Allah rahmet eylesin
bu yazilanlari okuyup ici ciz etmiyosa white typer sahibi ve ppr motorsport tayfasi topunuzun allah belasini versin bu cocuklarin hakkini odeyemeseiniz
Rabbim rahmetiyle muamele etsin, geridekilere sabır versin.
Ecel, kader, takdirat vs tartışması için yazıyorum; Allah'ın ilim sıfatına binaen ilminin sonsuz olduğu yani herşeyi önceden bildiği (zaten Kusursuz ilim bunu gerektirir ) ve buna mukabil ilmi ezelinde herşeyi yazmış. Yazmış olması bizim irademizi etkilemesi söz konusu değil. Çünki bize irade de vermiş. Ve bizi bu iradenin yaptıkları ile sorumlu tutmuş. He şu da var; zaten ilmi ezelde belirlenen ömür dediğimiz yaşam süremizde şaşmaz, çünki yine Rabbim'in ilminin sonsuz ve hatasız olması. Evet kemer taksa veya evinde oturup çocukları ile oynasa eceli gelmeyecek miydi yine gelecekti belki kalp krizi belki başka birşeyden, sebebi değişecekti. Ama kendi iradesi yani ihmali ile gerçekleşmeyecekti. Dolayısıyla sonuçtan sorumlu olmayacaktı. Aksini diyen Rabbim ilmi ezelinde şaşırmış demiş olabilir. Yazdıklarım içinde çelişki var gibi gözükebilir, çok ince bir nokta. Yazı dilinde ancak böyle anlatabildim. Tartışma açmak değil amacım...
Sıkıntıdan Sırtından ter aktığı zaman, ayağının taşa çarpıp acı çektiğin zaman günahlarının affolunacağını bildirilen bir dine mensubuz, Rabbim kul hakkı ile gelmeyin herşeyi affederim diyor. Resmen affetmeye bahane arıyor. Enis abimiz inşaAllah ölüm anında çektiği acı günahlarına kefaret olur. Ruhuna hediye göndermeyi ihmal etmeyelim. Yapabileceğimiz tek iyilik bu artık. Ailesine tekrar Rabbim sabır versin.
topragı bol olsun rabbim ailesine sabır versin.
çok üzüldüm mekanı cennet olsun evli 2 tane çocuk ve bir eş insan gaza basarken bile bunları göz önüne getirmeli çocukların fotolarını facebookta gördüm hala içim acıyor :(
Konuyu ecele bağlayanlara:
Diyanet’ten bir skandal fetva daha! – Sozcu Gazetesi
“Ankara saldırısı olmasaydı 28 kişi aynı anda eceliyle ölmüş mü olacaktı?” sorusunu gündeme getirdi.
aynı hatayı bir çoğumuz yapıyoruz bu tenekelere güvenip ,birini daha aldı bu tutku..Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin olayın oldu gün facete sayfasına bakmıştım..geride kalanlara Allah sabır versin.
Allah rahmet eylesin ailesine yakınlarına sabır versin
Kontağı çevirmeden Emniyet kemerini takın, araçtaki herkese de taktırın arkadaşlar
Su testisi su yolunda kırılırmış.. Bile bile lades denmiş..
Allah geride kalanların yardımcısı olsun..