User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
81 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Neden Bu Fiyatlara Kimse Sesini Çıkaramıyor?

morgan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabamı aldım, az biraz birikmiş yaptım bi residence'dan 1+1 daire alayım dedim hem bekar evi hem de yatırım amaçlı bakmaz olaydım. Şehir merkezindeki residence'ler 300.000 Tl
    Yatırım amaçlı residence pek mantıklı gelmiyor sanki?Adamlar sıfırını reklamlarla kampanyalarla satamazken.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşey para değil. Türk Telekom gibi stratejik bir kurum asla ve asla satılmamalıydı. Bunun tartışması bile mantıksız.

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan 10 bilemedin 15 yil once dünyada kendi ürettiği tarim urunleri kendi vatandaslarina yeten bir ulkeyken şimdilerde kuru fasulyeyi bile ithal eder olduk. Tarimda calisan nufusu fazla olan ulkeye gelismemis,sanayide calisan nufusu fazla olan ulkeye gelismis derken bizde her ikiside yok. Turkiye yeni bi klasman olusturdu hayirli olsun.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sessiz konuşun beyler. anladınız siz
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

TurkishStig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herşey para değil. Türk Telekom gibi stratejik bir kurum asla ve asla satılmamalıydı. Bunun tartışması bile mantıksız.
    ama hocam kar etmiyormuş neden dursun ki diyorlar..resmen üzücü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşeye itiraz ettikte bir ötv kaldı şikayet edilmedik. neleri yuttuk, nelere sessiz kaldık ötv'ye ses çıkaracak halimiz mi kaldı. %250 ötv olsa yine ses çıkmaz, scooter'a 3 tekerli hint usülü araçlara bineriz napalım. herkes lüks içinde yaşamak zorunda değil ya, adapte oluyor insan bir şekilde.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abartmıyorum , namusum şerefim üzerine yemin ederim. tezgaha gelse şu arabaya 30 liranın 1 kuruş üstünde para verirsem adi şerefsizim. 30 lirayıda düşünerek veririm acaba satılır mı diye ? tavanı boyalı 2.0 fsi passatın fiyata bak.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

diğer 2.0 fsi lere bakayım dedimde piyasaya millet kafayı yemiş yahu. araba eskidikçe değer kazanıyor bu ülkede. 25-30 liraya kimse yüzüne bakmıyordu bunların.

2007 zıpkın gibi x-type sırf tavanı boyalı diye 27 liraya almadım ben yav geçen sene.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşlar kendi yolunuzu kendiniz çizersiniz .. her şey sizler için üretiliyor bu dünyada .. Her şey siz kullanın diye üretiliyor .. ve herkes hepiniz her şeyin en güzelinide hak ediyorsunuz.. ama siz başkaları için yaşarsanız hiç bir şeyden memnun kalmassınız.. başkasına şekil yapıcam başkalarından arabamla saygı görücem diye kasarsanız hayatta hep bir şeyler eksik kalır..

araba var elektrikli ısıtmalı hafızalı koltuklu ,sunrooflu ,digital klimalı v.b .. bu arabanın kabını kabuğunu yani kaportasını sökün atın.. kafanızda böyle kaportasız sadece koltukları öngöğsü olan çıplak bir araba canlandırın..

şimdi o araca mercedes kaportası giydirin 200 bin tl ... bmw kaportası giydirin oldu size 150 bin tl çıkartın vw kaportası giydirin oldu size 100 bin tl çıkartın renault kaportası giydirin oldu size 60 bin tl..

o 60 bin likde yeter temelde aynı donanım o 100 binlikde yeter aynı donanım ama insanlar 150-200 bin farkı markaya veriyor.. işte ötv nin başladığı noktada bu .. çünkü insanlar tüketiyor..

aslında bindiğiniz araçların motor temelleri bile bir çok markanın aynı yada ortak arge hatta birbirleriyle paylaşdıkları birbirlerine sattıkları motorlar..

zaten on yıldır motor teknolojisinde bir gelişme yok yakıt değerleri aynı .. siz hiç 2 litre 3 litre 4 litre yakan araç duydunuzmu 5-6 litre denilenlerin çoğu bile kağıt üstünde.. hacim küçültüp turbo yada tiribün çift turbo tarzı şeyler takıp tamamen satış stratejisi odaklı daha çok satabilmek için bu tür yollara gidiyor firmalar.. buda çok doğal ve normal firmalarda vergi sisteminin etrafından dolanıp çok satma derdinde.. bunlarda ötv yi tetikliyor çünkü tüketimi tetikliyor..

yani mavinin kırmızısı aynı şey.. 2.0 180 beygirlik atmosferik motora yıllık 2800 tl vermiyorsunuzda 1.4 çift tribünlü 180 beyigirlik turbo motora 1000 TL vergi veriyorsunuz.. Aynı şey tabiiki 2.0 ciğerli atmo bir motorun yerini hiç bir şey tutamaz bence ama neticede sonuç başarılı aynımı aynı..

neyse kısaca diyiceğim firmalarda tarafsız bir gözle gözlemlerseniz şu anda ilerlemiyorlar ne motor teknolojisinde ne temel konforda çünkü gelinebilicek son noktalar.. o yüzden otonom telknolojisine şu anda geçiliyor farkında değilsiniz belki ama ağır ağır bu teknolojiye geçiliyor ve büyük bir devrim var bu yönde insanları alıştıra alıştıra geçiricekler bu teknolojiye bir anda olmaz .. bir anda direksiyonu vitesi bütün kontrolü sürücünün elinden alırsan ters tepebilir insanlarda..

ağır ağır yıllardır alıştırılıyor insanlar.. ilk hatırlayın kendini park eden arabalar çıkdı bunlar aslında otonoma başlangıçdı sonra geçen bir iki yılda yol takip sistemleri ,kendi kendine fren yapan otonom sistemler, kendi kendine sollama yapan sistemler zaten vites ağır ağır kalkıyor yiğende cactus var misal vites yok.. mercedeslerde de dolu paketlerde vites yok direksiyonun orda vites kulağı var ordanda yakında komple kaldırırlar..

Kısaca arabalar iyicene playstationa dönmeye başladı bunada karşı değilim tam aksine taraftarım bu iyide oluyor teknolojinin önüne geçilmez bu tip teknolojiler trafiği azaltıcak yakıt tüketimini azaltıcak en önemlisi kazaları iyicene azaltıcak.. ilerde sürücü şöför faktörü komple kalkıcak arabalar kendi kendilerine gidip kendi kendilerine durup kendi kendilerine sollıycaklar .. siz aracın içinde gazetenizi okuycaksınız..

şimdi diyorsunuzki biz bunları görmeyiz boşuna devrim demiyorum 10 sene içinde herkes görücek üst segmentler artık tam otonoma geçicek az kaldı zaten üst segmentte alt segmentler de yarı otonoma geçicek ..
    bir zaman sonra bütün segmentler a sı b si c si d si full otonoma geçicek..

şimdi bunca şeyin ötv ile ne alakası var diyen arkadaşlar olabilir aslında tamda bunla alakası var bu yapılan her şey tüketimi tetikliyor insanlar bendede olsun alinin velinin aracında şu var benimkinde yok benimkindede olsun yarışında artık.. sizler olmayabilirsiniz ama böyle insanlar çokçana var.. devir tüketim çağı.. her kes sonunu görmeden tüketiyor..

genellemeye yazdımda kimse üstüne alınmasın..

ben kimseye şekil yapma derdinde değilim ama aracımda lüks konfor olsun isterim diyen insan için hala 10-15-20 bine bile araçlar var ben zaten onları kıskanma favorilerini paylaş konusundada bolcana paylaşıyorum..

bir arabanın hamurunda donanım lüks konfor olarak doluluk varsa misal elektirkli hafızalı ısıtmalı koltuklar sunroof deri digital klima v.b .. artık pek çok teknolojide sonradan araçlara eklenlenip entegre olabiliyor modüller halinde..

misal park sensörü,far sensörü,yağmur sensörü,follow me home hatta ısıtmalı koltuklar (çok yaptım ve arkadaşlarıma yaptırdık) soğutmalı koltuklar (arkadaşımın araca yaptırdık) elektro krom ayna kendi kendine kararan ..
    bir multimedia teyp taksan normal yada androidli falan arabanın donanım kaderi sıçrama yapıyor resmen araca bir sürü özellik geliyor.. ekran,bluetooth akıllı digital sistemler araç 98 sonrası üretimse obd soketide vardır oraya obd aparatı takdınmı teybinde androidse misal arabanın a dan z ye her tür verisini görebilirsin pek çok şık afilli uygulamalarda var v.b yeterki aracın hamurundada bir şeyler olsun üstüne ekledinmi 15-20 ye aldığın araç bildiğin 100-150 binlik araçların liginde at koşturur...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurkishStig Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama hocam kar etmiyormuş neden dursun ki diyorlar..resmen üzücü
    Bazı kurumlar devlet özelinde kalmalıdır işletme mantığıyla bakıp kar etmiyor diye özelleştiremezsin.

Hastaneleri de özelleştirelim o zaman ? Şöyle düşünelim telli hat bu ülkenin dört bir yanında var değil mi ?

Hastanesi ordusu emniyeti özel kurumları, kendi elinle adamlara al dinle demekten ne farkı var ?

Kar etmiyor diyenin açsın mey içkinin satışını incelesin. Kaça aldılar 1 sene sonra kaça sattılar. Arada fark ne kadar ?

Daha önce forumda bunları detaylı yazmıştım sanırım o konular uçtu. Özelleştirme gerekli buna inanıyorum ama her özelleştirme gerekli değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok değil araç kullanan tüm insanlar 3 gün benzin almasa diyeceğim ama bu millette o direniş nerede...
    Ya biz benzin zammını protesto etmek için konvoy yapan bi forumuz

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Telekom'u alan Lübnanlılar ilk bilmem kaç sene geri ödemesiz aldı. Bildiğim kadarı ile ilk ödemesi de kısa süre önce başlamıştı ve ödemediler. Kısaca yakında bombası patlar. Belki patlamıştır bile

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ses çıkarma konusunda ise , konuşmanın anlamı Yok açıkçası. Bazı yanlış giden şeyleri protesto için gezi olayları oldu bu ülkede. Benim bakış açımdan ülkenin sesi bu kadar çıktı. Referandum sonuçları belli. Demek ki çoğunluk halinden memnun, vergilerden , haktan hukuktan eğitimden sağlıktan güvenlikten terörden. Beklemekten başka çare Yok. Bunlar bence iyi günlerimiz.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şşşt susun bakıyım doğruları çok yazıp çiziyorsunuz,fazla konuşmayın .

Bir gece ansızın 83 münih 84 paris 85 moskova
    imzasız..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şşşt susun bakıyım doğruları çok yazıp çiziyorsunuz,fazla konuşmayın .

Bir gece ansızın 83 münih 84 paris 85 moskova

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeter olm rahmetlinin sözlerini paylaşıp durmayalım,en büyük suç bizim sahip çıkamadık. Bizden de bir cacık olmaz anca paylaşımlarını yapar dururuz.

@fthdrn kıyı kasabaları bizi bekler .
    imzasız..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen sessiz olundan kastım o. Kaç kişi evinde annesini babasını bu din tüccarlarından kurtarmak için kendini geliştirip donanımlı olarak akrabaları ile sohbet edip vazgeçirmeye çalışıyor?

Herkes aman aramız bozulmasın diye susuyor. Bu yüzden hak ediyoruz. Bu yüzden susmaya devam edin.

Ne zaman tartışma olsa bizim gibi düşünen ama sevmediğim bir tayfa var onlar hep akplilere koyun dedi makarnacı dedi, cahil cühela diye genelledi hepsini, medyada bunu kullandı, bakın vatan hainleri dindarlara koyun diyor cahil diyor küçümsüyor sizi dedi, din düşmanı bunlar dedi Vs dedi, insanlar sırf kin ve nefretten bile o tarafa geçti. Ayrıca CHP yaklaşık 8-10 yıldır akpye hizmet etti ama chpliler gıkını çıkarmadı bu duruma, akpye belediye başkanı bile seçilemeyen adamı başbakan yaptı diye kızan bizimkiler, belediye başkanlığını bile kazanamayan kılıçdaroğlu oğlunu unuttular, Başbakan kıluçtar diye slogan attılar.

Yeter artık akpli değilsek akpye laf edemeyiz, o yüzden susalım.

Daha kendi partimiz (eskidendi artık CHP ilede işim olmaz) için ses çıkaramıyorsak, kılıçtar gibi basiretsizi istifaya çağıramıyorsak yuh olsun bize, her zammı hak ediyoruz, adam resmen tayyipin ekmeğine yağ sürüyor ve biz susuyoruz. O zaman akpninde icraatlarına susun abi.

Yemin ediyorum şu nefret ettiğim din tüccarı kılıçtar kadar seçim kaybetse istifa ederdi.

Umarım ömür boyu rakibim kılıçtar olur dediği adamı genelbaşkan olarak tutuyorsak asıl bize yazıklar olsun. Birazda iğneyi kendimize batıralım. Resmen tayyipin atadığı genel başkanların partileri CHP ve MHP dir herşeyin suçlusu. AKP, akp oldu ise biz salakların yüzünden oldu. Ağır olduysa şimdiden özür dilerim
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeter olm rahmetlinin sözlerini paylaşıp durmayalım,en büyük suç bizim sahip çıkamadık. Bizden de bir cacık olmaz anca paylaşımlarını yapar dururuz.

@fthdrn kıyı kasabaları bizi bekler .
    Muğlada denize 5-6 km de 2 dönüm yer aldım dayıcım 1 dönümünü satim sana komşuluk yapalım. Sen chp ben mhp kimse giremez aramıza

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ÖTV'yi %50 yapınca sorunlar çözülücek mi? Yada sadece %18 KDV alsalar.

Araba fiyatları ucuzlayınca bankalar kredi yağdıracak ve alım gücü düşük olan insanlar krediler ile araba alıcak ve bireysel borçlanma artıcak.

Asla bu hükümeti savunmuyorum ama ÖTV artışının en büyük nedenlerinden birisi de gelir düzeyi iyi olanların bir nebze 0 araba alması ve alım gücü düşük olanların ikinci ele yönelmesi diye düşünüyorum.

Vergi sistemi değişmeden önce şu eski model arabaya binen fakir, yeni model arabaya binen zengin kavramından veya ihtiyacı olmadığı halde lüks araç alanların zihniyetini değiştirmek gerekiyor.

Bugün Almanya'da satılan Golf premium sınıf değilken burada zenginlik göstergesi oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muğlada denize 5-6 km de 2 dönüm yer aldım dayıcım 1 dönümünü satim sana komşuluk yapalım. Sen chp ben mhp kimse giremez aramıza
    Beni neden dışladınız sa as

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler