İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Madencilikten çok bir şey kalmadı. Boşa yatırım olur artık. Anladığım kadarıyla bitcoin'in kendisini almak daha mantıklı artık. Zamanında 5 dolara almadık. Tabii o zamanlar yatırımdan da pek anlamıyorduk. Ben biraz baktım da sanırım bitcoin den öte birkaç para birimi biraz daha önü açık gibi. Bitcoin ebesinin nikahı oldu. Sanırım bir düzeltme yaptıktan sonra yine dikine bir uçuşa geçecek gibi.
Sanırım uluslararası en iyi site şu: Poloniex - Bitcoin/Cryptocurrency Exchange
Bizim türk siteleri de var ama güvenlik önemli bence henüz o güveni hissedemiyorum. Bir de bitcoin yerine etherium ve hatta şimdi hatırlamıyorum ama sanırım bir para birimi daha yukarıda dediğim gibi bu aralar gelecek vaadediyor gibi.
Ekran kartımla ne yapabilir abi ? Uyuşturucumu kazıcak. Cpu ve Hdd mi kullanmıyor bişey yapmıyor. Bu arada crossfire yapılmıyor mining de. Crossfire 2 ekran kartını 1 ekran kartı yapar gücünü birleştirir. Bizede ekran kartı lazım olduğu için birleştirmemek gerek ^^
GPU matrix işlemlerde çok hızlıdır. CPU dan çok daha hızlı işlem yapabilir. Bunun için paralel hesaplama yapmak lazım. Neyse...
Çok yüksek miktarlarda yatırım yapmak gerekiyor benim anladığım kadarıyla. Ama bu yatırım ölü yatırım olabilir. Harici alacağınız firmlerin bile elektrik parası zarar getirebilir size. Yine de siz bilirsiniz ama ben çok bilmemekle beraber yanlış algılamadıysam araştırdıklarımdan dig etmek çok mantıklı değil.
Madencilik ben yapıyorum Bitcoin değil ama şu sıralar etc,zcash,xmr veya eth üretiyoruz zorluk derecesine göre 2 güne 1 değişiyor ürettiğimiz sistem kabaca 1 anakar 2 psu 1 cpu ram ssd x7 rx480 ekran kartından oluşuyor... ETC yi baz alırsak günde 4 tane üretiyorum (2 sistem var) tanesi 17$ civarında... hesabını siz yapın mantıklımı değil mi![]()
Everyday I ** Çapulling!!!
Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka
Sizi şöyle alalım. Bu işin mantığı sadece hayal üzerinden borsa kurmaktır. Olmayan birşeyi borsada pazarlayarak para kazanıyorsunuz. Tamam doğru cümle bu değil ama anladınız siz beni![]()
Ben bitcoin için demiştim. Diğer paralar da dig edilebiliyorsa mantıklı tabii. Yani daha yeni para birimleri var. Durum böyle olunca şu an 17 dolar olan şey ilerde daha da artar. Ki bu durumda daha da mantıklı olur tabii. Allah bereket versin bu arada size de tüm uğraşanlara da.
Madenciliğe başlamak istiyorum, biraz araştırdım gerekli ekipmanlar için 3 aşağı 5 yukarı bilgi sahibi oldum ancak biraz daha detaylı bilgi sahibi olmak için forumdan yapan var mı acaba? Biraz kafa ütülemek istiyorum da. @facia üstat elinden geldiğince yardımcı oluyor sağolsun ayrıca çok teşekkür ederim ona daEn mantıklı yatırımı yapmak istiyorum kısacası.
Bende mining işine girdim. Ama pek tavsiye etmem Ortalıkta parça yok![]()
Araştırdığım kadarıyla mining olayında kazanmak için en az 3-4bin dolarlık 4 ya da 5 adet ekran kartlı bir gpu sistem kurmak gerekiyor. Kurulacak yerin sıcaklığı, nemi de önemli. Yani ben ethereum için araştırmıştım biraz. Yabancı sitelerdeki kaynaklarda kuracağınız sistemin üretim hızını ve bu hıza göre elektrik masrafını vs. çıkarak saatlik ne kadar kar bıraktığını görmek mevcut. Riskli bir iş, param olsa belki denerim. En kötü topladığın sistemi %10-15 zararla satarsın diye düşünüyorum.
DigiByte ın 9 Haziranda CityBank ın sponsorluğunda bir etkinlikte demosu olacak sonrasında olumlu geri dönüş olursa yükseliş bekleniyor. YTD
Renault Sport
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)