araçların model yılıyla beraber vergileride düşüyorya bi basamaktan sonra tekrar yükselmesi hem ekonomiyi canlandırır hemde devlete ek gelir getiririr. =))
Printable View
araçların model yılıyla beraber vergileride düşüyorya bi basamaktan sonra tekrar yükselmesi hem ekonomiyi canlandırır hemde devlete ek gelir getiririr. =))
İyide neden güney afrika sadece? neyin ambargosu bu ? yoksa bişeylermi yapıldı anlaşma filan? oradan gelen araç mı olacak ? markalara bakarsak tamam binek araçlar ama ana menşeinden geliyor araçların çoğu türkiyeye !
yakında evlere dükkanlara yani elinde taşınmaz tapusu olanlara MTV bağlarlarsa şaşırmayın... 6 ayda 1 :D
Var mı öyle bedava yanlamak.M serilerine de ek vergi isteriz..
Alenen Mercedes c200d'nin vergisini artırıyoruz diyemiyorlar, diyemezler de gümrük birliği vb. anlaşmalardan ötürü. Ama böyle dolambaçlı yollardan kitleyebilirler. Geçmişte yanılmıyorsam Meksika üretimi Jetta için benzer bir hamlede bulunmuşlardı, yasalaştı mı hatırlamıyorum.
Bu arada bu aptal verginin bir müsebbibi de ben sayılırım. Geçen otobanda ilerliyoruz. Art arda 3 tane c200d solladı. Babam aracı beğendiğini söyledi. Vergiden ötürü çok satıyor, f30'dan daha fazla tercih ediliyor kiralamada dedim. Demez olaydım :)
Allah, bu kararları alanların oturdukları makamlardan gidişlerini bize göstersin inşallah.
Bıktırdılar.
zaten almanyada üretilen araçların çoğu iç piyasa yada birlik içindeki ülkelere satılıyor.. dünyanın diğer ülkelerine çoğunukla afrika brezilya türkiye çin gibi pazarlardan araçlar yollanıyor.. ucuz işçilik hammaddeye ulaşımın daha kolay kestirme olması maliyet değerlerinin düşmesi v.b ..
yazıldımı bilmiyorum vw ninde güney afrikada üretimi var golf ve polo yu orda üretiyorlar bazı ülkelere..
Ben hep 50 tl lik alıyorum.
Pardon yanlış konu olmuş
Ömrümüz geldi geçiyor. Şu ülkede adam gibi araba almayı, binmeyi insanlara fazla gördüler. Zehir ettiler.
hayır yani toki vergisi ne ? beyler biz sizden vergi alacağız ama ismi yok deseler sanki itiraz edeceğiz de :D
Ülkenin içine sıçtılar,sıvama kısmına geçiyorlar .
2009 Senesinde Corolla almıştım Güney Afrika üretimiydi.. Emeklilik yaşıda 70 Küsür oluyor.. Hehe
burda istediğinizi yazın gene insanlar koşa koşa alırlar.. yarın öbürgün haberlerde gene izleriz araba satışlarında patlama tarihi rekor falan filan.. kandırmayalım kendimizi..
Ben hep arabayı Tuğraya yapıştırılmış Doblo, benzini de 50 tl alıyorum. Beyin bedava...
Yakında az yakan taşıt vergisi bekliyorum.
Milletin sanki neyden ne vergisi alındığından haberi var da... Faturayı bakmadan ödeyen, hâlâ telefondan dolandırılan, gerçekten yerli uçak yerli araba yapıldığına inanan, pc oyun videolarından devşirme terörist haberlerine kanan bir millet var... Jetta 200 bin olsun yine alırlar...
Robin hood reis iş başında zenginden alıp fakire ev yapacak.harika !