serıt ızgısı motorlar ıcın en tehlıkleı yerdır hıc bılgın yokmj? bır cok kısı serıt cızgısınde dusuyor
Printable View
Yeri gelmişken ben de söyleyim. Motorcu arkadaşlardan rica ediyorum. Gece gündüz "Uzun farlarınızı" açmayın. En az arka sis farını açmış kadar küfür yiyorsunuz.. Kısa far ile de fark edilirsiniz.
Kurallara göre motor normal bir araç değil mi? Muayeneye giriyor, sigortası yapılıyor, plakası ruhsatı var ve ehliyet gerektiriyor. Dolayısıyla otomobilden farkı varmıdır? Kanun önünde yoktur. Yani otomobilin girmesinin yasak olduğu yere motorun da girmesi yasaktır.
Sorunun cevabına gelince : Otomobil nereden gidiyorsa, motor da oradan gidecek. Emniyete girmeyecek, dar alana girmeyecek, kaldırımda sürülmeyecek vs.vs. Ha motora yaklaşan diğer araçlar da önünde otomobil varmış gibi hareket edecek. Sollamak için adamı sağa itmek yerine diğer şeritlerin müsait olmasını bekleyecek. Ben motor sürerken şerit çizgisinin yaklaşık yarım metre filan sağında gidiyorum.
Ha küçük araç diye, bir çok yere sığıyor diye, hiç bir kanun motosiklete extrem hareketler yapma hakkı vermiyor.
Taksicinin yaptığı adam öldürmeye kasıt suçuna girmeli altını çize çize belirtmek gerekir de bu ayna kırma olayının olağan görülmesi çok saçma.
Köprü yolunda gidiyorum arabalar yavaş gidiyor sinyal verip sola gireceğim önümdekini geçmek için, sinyal verir vermez sol arkamda kalan kaskçı tayfa mensubu gazı köklüyor.
Selektör atıp yol istiyorsun sağ geçip yol verebilecek durumu varken yol vermemeyi tercih ediyor, kendim sağ şeride geçince gene gaza basıyor yol vermemek için ki önleri boş olmasına rağmen.
Kavacıktan Ankara yönüne bağlanırken bağlantı yolundan yan yola gireceğim, kenarda arabalar beklemekte üstelik, arkamda dönüş boyunca sabit hızla takip eden şahsına münhasır kaskçı mensubu gaza basıp soluma atlıyor. Ben niye kendimi tehlikeye atayım onun aptallığı yüzünden ya da dip gaz verip bariyere mi yanaştırayım?
Benim düşünceme göre kimse cik cik bahane bulmasın. Hiçbir touring, sport touring kullanıcısının bu şekilde kullandığını görmedim duymadım. Enduro, 125 250 cc kullanıcılarında bu durum fazlasıyla mevcut.
dostum 41 yaşındayım ne atraksyonu,ne extremi. evden işe, işten eve...125cc scooterım var.e-5 e mecbur kalmadıkça çıkmam.
ist.trafiginde motor kullandınızmı bilmiyorum.ama bence kullanmadıgınız anlaşılıyor.normal araba gibi önünüzde scooterımla 50-60 ile gitsem,benim üzerimden atlarsınız.bunu sizde bizde biliyoruz.arabamızla önündeki 1 aracı sollamak için neler yapıyoruz bu trafikte herkez biliyor.motora neler yapılır siz düşünün.ben arkamdan gelen arabaya,münibüse,kamyona güvenmiyorum ki.nasıl normal araç gibi seyretmemi istersiniz.motorsikletin durma mesafeside,4 tekerli bir araçtan uzundur.öndeki araç ani frende motor arkada sümük olur.
yani araya girmeye mecburuz.
93ten beri B,2004ten beride A2 ehliyetim var.tecrübelerimi ve kaybettiğim dostlarımı buraya yazmama gerek yok :)
Taksicinin yaptığı yanlış hiç bir doğru tutulur yanı yok yok ta motorcuya ayna kırma hakkını kim veriyor? Benimde başıma geldi istemeden sıkıştırdığım kör noktada kalan vs motorcular oldu pardon dedik eyvallah dedi devam ettik yolumuza daha bugüne kadar aynama sataşan olmadı ha olursa da ağzının payını alır net bi şekilde.
hocam senin bu yazdıgın türkiyede geçerli.. Amerika ve birçok avrupa ülkesinde motorlara şerit arası serbesttir.Kanun vardır.Buna lane sptillting denir.Ayrıca motorsikletler için bir aracın arkasında veya önünde gitmekten daha güvenlidir.Şurdan bilgi alabilirsin
Lane splitting - Wikipedia
Kurallar ülkesi Türkiye :D
Motorcu sizin aynanızı kırsın
Sizde motorcuya çarpın
Motorcuda bi ölsün bakalım
Ondan sonra izleyin bakalım beton demir volta koğuş nedir öğretirler bir ömür boyu
O zaman gel bir de istanbulda kullan motoru beni ancak öyle anlarsın ;)
Motorcu arabalar gibi seridinde gidecek he ? Siz cok biliyosunuz niye mi ?
Kisin aralik ocak subat aylarinda sen arabanin icinde kaloriferi acmis sicacik yolculuk yaparken bizim gotumuz elimiz ayagimiz donuyor. Arada tost olmayi gectim guvenligi kenara at mal miyim o sogukta 30-40 la bile gidemeyen arabalarin arkasindan gideyim pardon ?
Yada yazin sicaginda sen arabanda pufur pufur klimani acmisken ben 30-40 la akan yada akmayan trafikte senin arkandan gidersem motor hataret yapmadada ben o kaskin icinde hararet yapip tansiyonum dusup bayilabilirim (basina gelen arkadaslarim var kirik kol bacak sonucu.
Ya pardonda siz baya kolay saniyorsunuz heralde istanbul trafiginde motor surmeyi tovbe tovbe
Bu motorculara ayar olanlar sizlerde dahil olmak uzere insanlari nasil motosiklete tesvik ederiz diye dusunurken su gelen yorumlara bakar misiniz.
Memlekette trafik bitmis heryer kilit acil bi pakediniz olsa moto kurye ile gondermeyi bilirsiniz sonra motorcu surdan gecmesin burdan gitmesin. Nasil olacak o is?
Burda tanidigim motor suren adamlarin hepsinin en az 1 bazilarinda 2 araba var ustune 2 motoru olanda var benimde arabam var ama ben motor kullanmayi tercih ediyorum herzaman. Hatta istanbulda araba kullanmaktan nefeet ettigim gibi kisin en soguk zamanlari bile olsa motosiklet surmekten buyuk keyif aliyorum.
Yukarida bi arkadas demis ki bende gecen kor noktamda kaldi sikistirdim sonra ozur diledim eyw dedi gotti o motoru suren adam eger sikistirildiysa eminim ki taksici ziklememistir ustune bide munakasa olduysa kesin sayip sovmustur cogunlukla kimlerin taksicilik yaptigini hepiniz biliyorsunuzdur heralde.
Ben yine soyluyorum trafikte aynasi kirilacak cidden cok adam var 2-2 daha 4
Olayın evveliyatını bilmiyorum. Belki taksici gerçekten büyük birşey yaptı bilemem. Motor kullanan biri olarak öyle hayvanlar görüyorum ki anlatamam ama gidip kimsenin malına da zarar vermem.
Hadi bu motor sürücüsü itlik (kibar söyledim normalde oç derdim) yapıp kırmış aynayı ama taksici de adamın canına kastetmiş. Bana göre ikisi de şerefsizlik yapmış. Böyle insanların ben var ya...
Bir şey söyleyemiyorum. Yazıklar olsun.
Motor kullanmıyorum sevmiyorum ama motorun üstünde büyüdüm dediğim gibi babamla birlikte Antalyanın altını üstüne getirirdik en ufak bir kazamız olmadı. İnsan gibi kullanırdı babam motoru o yüzdende hiç bizi farkedin deme ihtiyacı duymadık. Önce kendimizi korur sonra yolumuza bakardık.
Motora binerken bunları göze alıyor olman lazım. Kimse zorla motora binin donun yada yanın sıcaktan demiyor binmeyin ozman. Yoldaki orta halli motorların çoğu 15-20 binden başlıyor zaten araba parası bu zahmetlere katlanamıyorsanız araba alın kaldıki motorun zevkide budur yoksa arabadan farkıda kalmıyor zaten. Ha yok ben sağdan soldan şerit olmayan yerden geçerim sokarım motoru dıyorsan geçemeyipte düşersen aynama bakarım sonra yoluma.
Bir akgezenlerin kandirildik ajitasyonu bir de su motorcu ajitasyonu. Yok biz nerede surelim e biz bu aynayi kirmayalim da besleyelim mi ? Yok biz neler cekiyoruz yok efendim transilvanyada makas atmak legal. Maganda gibi surmuyorsaniz bu motosikleti neye aliniyorsunuz bu kadar burada denilenleri ben anlamiyorum ? Madem farklisiniz kuryeci paketci tayfadan ee ne bu surekli madur tutumu ?
Madem alinti yapacaksin once mesaji duzgun oku arabam var kardesim ama istanbul trafiginde kullanmaktan nefret ediyorum demisim ustteki mesajimda.
Motorum olmasa yine araba kullanmam toplu tasima kullanirim ayrica evet benim tercihim sana burada saygi duymak dusuyor.
İki tane şerefsiz için döktüğümüz dile yazık aslinda hepimiz aynı şeyi söylüyoruz motor kullananlari savunanlar kimsenin canına kast edemezsin diyor motorculara karşı olanlarda kimsenin malına zarar verip trafikte abidik gubidik gidemezsin diyor, anladığım kadarıyla adam gibi motor kullananlara ölsün gebersin dendiğini düşünmüyorum motorcu arkadaşlar biz taksicileri veya trafikte terör estiren barzolari savunmadıgimiz gibi bence sizde her motorcuyu savunmayın önceki sayfada yazmıştım bela arıyorsan hayır bulmazsın burası türkiye trafiğin durumu belli insanlarin durumu belli bunu bilerek ve göze alarak trafiğe cikalirsa daha sağlıklı olur diye düşünüyorum
Motosikleti gectim arabalarinda guvenlik seridini kullanmasi gerektigini dusunuyorum. Ulan koca istanbulda her yer hastane her yerde olay her yerde polis. Neyin acelesini nereye tasiyorsun? Guvenlik seridi dahi olsa ne kadar ise yariyor? Maltepedeki hastayi bakirkoye mi tasiyosunuz? Ensesi kalinlar zaten 10 araba konvoy yapiyor neyin havasiysa? Guvenlik seridi ne kadar guvenli? Ben size soyliyim sacmaligin daniskasi. Neyi tartisiyoruz arkadaslar istanbul trafigi bitmis. Tum yollar icin arti bir serit buyuk rahatlik olacaktir. Kaldirin guvenlik seritlerini. Ego tatmin seridi olmaya basladi. Bana birisi guvenlik seridinin gerekliligini ciddi ciddi anlatsin ikna etsin ben dinlerim. Ama lise 2 Türkçesiyle annen, baban hastaneye acil... seklinde cumleleri kabul etmiyorum
Ben ciddi tırsıyorum motorlardan, özellikle paket servis motorları ve getir in motorlarından, nerden ne zaman çıkacakları hiç belli değil,
Önümde ölümcül motor kazasıda görünce zaten direk onum arkam sağım solum olduğum bildiginiz,
Videoda o haklı bu haksız vs demek yanlıs ama bazıları gerçekten hak ediyor, hepsi gopro nun .ok yemesi, millet video uğruna sapıttı.
Şimdi şöyle bir durum var. Her yolda veya yolun her kısmında güvenlik şeridi yok. Güvenlik şeridinin devamlı kullanılan bir şerit olacağını ön görürsek eğer, bu senaryoda da 4 şeritten 3 şerite düşüş mevkiilerinde yoğunluk olacak. Ekstra trafik oluşmuş olacak böylece :) zaten trafiğin asıl sebebi şerit daralmaları ve tali yoldan ana yola katılma durumları değil mi ?
orada ben olsam sonunu düşünmeden kesinlikle aynısını yapardım... Gebersin şerefsiz
Bakın beyler,
Motorda ya da araçta olun, önünüze kiran da oluyor yanlis yerden donende ama eger kaza yapmadan manevra ile kurtardıysanız bırakın gitsin zaten kurtardınız peşinden gitmeyin kavga etmeyin serserinin psikopattın birine denk gelirsiniz kötü sonuçlar doğurur . Yok kaza olduysa zaten olan olmuştur can sağlığınız yerindeyse tutun tutanaginizi gidin yaptırın vasıtanızı. Ben eğer kurtardıysam yüzde yüz karşı taraf hatalı olsa kornaya dahi basmam kurtardım vurmadım çeker giderim yoluma. Motorlara da, arabaya da, yayaya da her zaman yol verir selam alirim.
Üniversitedeyken arabada sopa taşırdım, minibüsçü ve taksicilere eyvallahım yoktu, en ufak sıkıntıda ek frenini cart çeker arabadan inerdim. Babam bir gün kendini öldürtecen lan derdi, bi de onla kavga ederdik.
Sonra taksicilik yaptım bi dönem, bu dönemde semtten bi arkadaşım cezaevine girdi çıktı 9 ay. Taksici psikolojisine aşina oldum az çok, arkadaşım da çıktı o arada, oturduk muhabbet ettik. Öyle değişmişti ki, içeriye dair anlattıkları beni de çok etkiledi. Arabadaki sopayı çöpe attım, o gün bugündür arabadan inmiyorum, dişimi sıkıyorum.
Bir anlık sinir insana her şeyi yaptırır, sonrası hep pişmanlık. Şükür başıma bir iş gelmedi, inşallah da gelmez. Asıp kesmeye gerek yok, herkes ekmeğinin peşinde, biraz hoşgörülü olmak lazım.
Can>Mal
Bazı mesajları şaşkınlıkla okuyorum. Gebersin şerefsiz ya da ben de aynısını yapardım.
Bu kadar gaddar bir toplum mu olduk?
Altı üstü bir ayna. Bunun için adam mı öldürülür.
Motorcu arkadaşın yaptığını savunmak mümkün değil ama verilen tepkiler çok üzücü.
Motorcularda deli cesareti var ayna kırmak nedir git indir kozunu paylaş. Ama taksicide haklı adam 10-20 lira kazansın diye bütün gün koşturuyor. Şahsen benim aracımın aynasını kırsa sürter düşürürüm yine sonuçta kırıyorsan bunuda göze alacaksın. Kırdı yakaladın dövdün sonra nolacak kim zararını karşılayacak sorum bu ? 1 aracın aynası 1.500 lira ortalama kaskon yoksa yazık yani
Şu motorcu düşmanlığı nedir bu forumda anlamadım. Yorumlarda resmen kanım dondu. Karşınızdaki insan, bir sorun varsa çekin kenara konuşun. O taksicinin hareketi ile adam ölseydi ne olacaktı. Belki evde bekleyeni vardır, belki ufak bir bebeği vardır. Lütfen insani duygularınızı yitirmeyin.
Not:Motor falan kullanmıyorum, sempatizan değilim sonra garip garip konuşmayın.
dün o yagmurda 850km den sonra ıstanbula donuste temde bıldıgınız ustume kırdı c 180ın teki. atlattıgım tehlıke ve hıssettıgım duyguları anlatamam. orta serıt 80le gıdıyordum.
sonra sagına gecıp 5dk boyunca el ısaretı cektım, sadece baktı. degıl aynası, sı.ını koparmak ıstedım gercekten.
sıze ufak oyunlar gıbı gelıyor bu makaslar vs ama can guvenlıgımızı rıske atıyorsunuz. bu tur seylerı yapıyorsanız , arabanızı sevmıyorsunuz bence. herkes benım kadar anlayıslı olamıyor.
burda esenlerı sadece 1 gun ıst trafıgıne motorla salalım baska hıcbırseye gerek yok
"BURSA'da, dün kırmızı ışıkta beklerken, bulundukları motosiklete TIR'ın çarpması sonucu yaşamını yitiren Hüseyin ve Rabia Mülayim çifti, Orhangazi İlçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Mülayim çiftinin kısa bir ayrılık yaşadıktan sonra 3 gün önce yeniden nikah kıyarak evlendikleri öğrenildi."
Gelcek şimdi biri yine "ama siz di imniyittin gidiyorsunuz" diyecek Tövbe tövbe ya.
ne anlamda sordun bunu. ayna kırmak çözüm mü. birinin aynasını kırdıktan sonra olabilecekleri düşünüyormusun. daha dün malın biri en soldan sağ şeride geçerken beni de sağ yola sokmaya çalıştı. sonra kibarca adama bu hareketi yapmaması gerektiğini anlattım. eğer kırma dökme olacaksa savunmasız olan araca değil kendini savunacak olan bir şeye karşılık vermeyi tercih ederim. bende motosikletin üzerindeyken oldu bu olay.
ölümden dönmenin çeşitleri var trafikte olanından bahsediyorsan günümüz şartlarında şansını zorlamaman gerektiğini düşünüyorum.