User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Paris/nice hakkında

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nice'ed pek birşey yok etrafı güzel ama git gel epey zaman alıyor ve trafik sikintisi var, illa kalınacaksa sahil tarafında biyer bulunur kalınır zaman geçirilir, tabi güzel manzara vs kalite olan yerler oldukca pahalı

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğrudur abi. la sangria içeceklerini tek geçerim
    Sangria hanım çok içti ama bana vişneli dimes meyve suyu gibi geldi Ben sürekli Estrella içtim. Bizim efes gibi aslında çok bi numarası yok ama nedense elektriğimiz tuttu

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sangria hanım çok içti ama bana vişneli dimes meyve suyu gibi geldi Ben sürekli Estrella içtim. Bizim efes gibi aslında çok bi numarası yok ama nedense elektriğimiz tuttu
    abi nerde içtiniz bilmiyorum ama biz restoranda yemeğin yanında sipariş ettik. kocaman bakır sürahide içinde kocaman kocaman meyve taneleri v.s hani yemekten önce içiyim desen meyveler karnını doyurur.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi nerde içtiniz bilmiyorum ama biz restoranda yemeğin yanında sipariş ettik. kocaman bakır sürahide içinde kocaman kocaman meyve taneleri v.s hani yemekten önce içiyim desen meyveler karnını doyurur.
    Farklı farklı noktalarda denedik ama ben meyvemsi içkileri sevmiyorum

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sangria cumartesi burada zamlandi ve tadı ordakilere yaklaşamaz bile, eger seviyorsanız herhangi bir markete girip kutuda olanları 1eu'dan başlıyor ve içine meyve vs atmadan direk hafif şerbetli şekilde kutularca içilir.
    cruz garcia real sangria fiyat tat olarak oldukça iyi üzerinde ispanaydan gelme ispanya içkisi gibi bişeyler yazıyor

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Milano Nice Cannes Monaco turuna katılmıştım ben de, Nice şehrinde tam İzmir havası var. Sahili falan epey güzel ama akşama doğru çıkan seyyar satıcılar pek rahat vermiyor orada. Bizim buradaki saatçiler gibi aynı Ben Novotelde kalmıştım, 3 yıldızlıydı sanırım. Gayet güzeldi, kahvaltı yemek falan dahildi.
    Oraya kadar gitmişken kesinlikle Monaco'ya uğrayın derim. Hayatımda göremeyeceğim kadar lüx araba gördüm. Marinada rüya gibi yatlar vardı. Bindiğim taksi bile M X6 idi. 600 metrelik yola 30 euro aldı pezevek

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Paris'te her ayin ilk pazar günü müzeler ücretsiz olur. Haftasonu ise cadde-sokak üstü otoparklar (bizdeki ispark modeli) ücretsizdir.

Disneylan'a gideceksen gitmeden önceki akşam disneyland'a yakın bir otelde kal derim. Residhome Val d'Europe otelini tavsiye ederim. Booking te var. 3* otel kalitesinde apart otel. Disneyland'a metro ile 2 durak. Metro zaten dibinde.

Resepsiyondan ucuza disneyland bileti alabilirsin. Hem gidiş-geliş metro paran çıkar, hemde orada bilet alma sırası beklemeden içeri girersin.

Disneyland'a direk açılış saatinde git ve oyunlar, gösteriler rakam sırası ne ise o sıra ile katil. Yoksa Şimşek Mc Queen canlı show'unu kaçırırsın ki gerçekten kaçmaması gereken bir gösteri.

Tabi ben yetişkin parkından bahsettim. içeride 3 park var.

Havacılığa merakın varsa Paris'e yakın (araba işe gidilir) Uzay ve Uçak müzesi var. Boeing 747 nın iç kısmından kesit alınmış ve tüm içini görmekten ilk ahşap uçağa, emekli savaş jetleri ve bombardıman uçaklarından efsane Concorde a kadar hepsi mevcut. Müzenin adı: Musee de l'Air et de l'Espace. Le Bourget tarafında kalıyor. Paris'e yakın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki yere de ikişer kez gittim. paris için en büyük tavsiyem dost kitabevi'nin görsel gezi rehberi (büyük, kaliteli baskı ve resimli olan, bi de küçük cep kitabı var o yaramaz) var, mutlaka al. bölge bölge gezilecek görülecek yerler. kalacağın gün sayısına göre, günde 2-3 bölge gezecek şekilde ayarla. ben son gittiğimde 5 gün kalmıştım, tüm bölgeleri karış karış gezmiştim.

nice için diyeceğim ise tek başına çok bi şey yok. 1 günde tamamını gezersin. ama vakit ayırabiliyorsan en az 3 gün geçirip, monaco, cannes ve st tropez'yi de kombinlemek lazım.

son olarak da paris ve nice arasında hızlı tren var, mesafe normalde uzak 650-700 km falan ama 5 saat civarında gidiyor, çok keyifli bi yolculuk olur. fiyatı da uçaktan ucuza gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkese çok teşekkürler bugün biletlerimizi aldık gidiş paris dönüş nice'den

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paris'e hem iş hem balayı için 2 farklı sefer gittim. İlki christmas zamanıydı ki gerçekten şehir çok çok çok canlıydı. İkinci gittiğimde ise yaz ayıydı. Paris için nacizane birkaç tavsiyede bulunmam gerekirse öncelikle "araba" lafından uzak durun. Elinize bir metro haritası, cebinize 3 günlük full bir metro bileti alarak şehrin heryerini gezebilirsiniz. Şehrin gezilmesi gereken 8-10 yerini belirleyin. Bölge bölge ayırın ve kendinize günlük güzergahları belirleyin. Franprix, monoprix, carrefour farketmeksizin büyüklü küçüklü marketlere girip, ucuz olan şaraplardan bol bol alın, bol bol için. Ben turistik gezilerde müze, sanat merkezi vs vs gezmeyi çok sevmediğim için iki gidişimde de Louvre müzesine girmedim, eyfelin tepesine çıkmadım. Bunun yerine foto çektirip, yanındaki parklarda ayaklarımı uzanarak şarap içmeyi tercih etmiştim. Sokak satıcılarından ve özellikle bul karayı al parayı tiplerden uzak durun. Yerel pazarlarına uğramayı unutmayın. Eyfelle boydan fotoğraf alın. Champ-elysees (şanzelize) caddesindeki her galeriye girin. Hamburger yicekseniz queen'di yanılmıyorsam adı orda yiyin, burgerdan lezzetli. Hediyelik alacaksanız notr damme adasındaki kıyıda köşede kalmış yerlerden alın. %60 fiyatını teklif edin. Biraz pazarlıkla rahatlıklar alırsınız. Şimdiden iyi eğlenceler.

arm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha dün Nice den geldim, Cannes, Monaco, Monte Carlo ,Eze araba kiralayıp hepsini gezdim. 1 hafta kadar bulundum sorularını sorabilirsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler