daha önce başka nicklerle üyeliğin olduğu ve şutlandığın için olabilir mi ?
araç benim isterseniz satarız :D
arabamı getir! :D
Printable View
Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın şirketine uğradım. Maillerden Turassist'in kampanyalı araç fiyatlarına denk geldim. Liste fiyatlarından 9-28 bin arasında düşük fiyatlar yazıyor. Demek ki bu adamlar hala kar ediyor. Tamam devlet büyük suçlu ama distribitörlerde temiz kar ediyor. Etmesin mi? Etsin tabiki. Bir taraf, satış öncesi, sonrası, işçisi, vergisi, emeğiyle kazanıyor, diğer taraf hava civa parası bir araba parası da kendisine alıyor.
Yinede tüm bu duruma rağmen, satışlar azalırsa fiyatlar geri gelir. Geri gelse ne olacak onu bilmiyorum. Adamların 50 birim paraya aldığını biz 200 birim paraya alıyoruz, yada alamıyoruz mu demeliydim.
4-5 ay öncesi 35 liraya aldığım 2012 fluenceyi 49 liradan ilanda görünce , bu işe olan inancımı tamamen yitirdim. :)
2011 seat leon 1.2 tsı 65-70 bin km arası ne ederki şuan?
2017 bitmedi daha dolar yükselmeye başladı ,ve herşeyede zam gelecek,hesaplar iyice şaşacak..
Geçtim otomobil fiaytlarını; okul çağına yaklaşan çocukları olanlar okul fiyatlarını çok iyi bilir, bilmeyenler bir de okul fiyatlarına baksın. Bir bakın harbiden çok eğlenceli fiyatlar var.
Anaokulu fiyatları yıllık 30 bin tl den başlıyor.2 yıl anaokulu + 12 yıl zorunlu 14 yıl = 420 lira 100 lirada gider 520 tl 550 bin diyelim.Üniversitede 4+1 uzatmayla 200 bin desek 750 bin.. Giderlerle 850-900 bin.. 1 milyon yani hani 17 yıl zam gelmediği ile hesaplarsak.. Ki bu rakam kat kat geçer anaokulu fiyatından hesapladım tüm yılları.. Onun yerine o parayı dolara çevirip cocugun için bankaya koysan veya mülke yatırsan 17 yıl sonra birdaha hiç çalışmayacak kadar parası olur https://forum.donanimhaber.com/image.../smiley/s3.gif
57km aracım suan ilanda 48 ilana koydum 46 vericem 44-45 teklif eden çok oldu ama bekliyorum hala suan fiyatlar böyle 1-2 ay önce max. 42 satılıyordu. Şuan çok garip fiyatlar var
Evet devam ediyoruz, bugünleri görmüş gibi hep sc almisim o zamanlardan :D
Bu da 2016 mayisinda note 5 in fiyati (yani eski teknoloji oldu diyebiliriz)
https://i.hizliresim.com/N1O4DL.png
Bu da 2017 temmuz fiyati... Kimin maasi 500 tl artti gençler 1 senede? (Bir maasa karsilik tek üründen bahsediyorum bu arada)
https://i.hizliresim.com/ZEOV3o.png
Üretmeyen, daima tüketen, ekonomisi gelismeyen toplumlar yalanlara kanmaya devam etsinler... Maalesef o toplumlar gerilemeye mahkumdur...
Yeni ıbıza ağustos sonu gibi bayilerde olucak diyolar, fiyat aralığı hakkında bilgi yok piyasada. Haberdar olan varmı aramızda fiyatlarıyla ilgili veya tahmini olan?
Ozan Bingöl'den alıntı yapıyorum, kendisi vergi uzmanı, twitterda attığı detaylı maillerle insanların gözünün açılmasına uğraşıyor ama çok da faydası olduğunu sanmıyorum ne yazık ki.
2.5 motor "0" otomobil;
Gümrük girişi: 78.000₺
ÖTV %160: 124.800₺
KDV %18: 36.504₺
MTV: 2.158₺
Tescil: 550₺
Vergiler dahil fiyat: 242.012₺
Aracın Alman üretimi olduğunu varsayalım yaklaşık 19.000€ gibi bir satış fiyatı var yani.
Adam fabrikayı kuruyor, ham madde alıyor, ar-ge yapıyor, binlerce kişiye istihdam sağlıyor, türlü finansal giderlerini karşılıyor, yatırımlarını karşılıyor, üstüne kar ediyor ve toplamda kendi para birimiyle 19.000'e satıyor.
Araç senin ülkene geliyor, geldiği anda selamın aleyküm kur yüzünden x 4,14 yiyor. Burada bitse iyi, sonra son moda olan adaptif ÖTV sistemi tarafından tecavüze uğruyor.
Üretici etse etse %25 kar etse ki çok yüksek oran 4.750 kar eder kendi parasıyla, bizimkiler elini sürmeden 86.000 kar ediyor kendi parasıyla.
Şimdi akıl var mantık var, otomotivde üretenden çok, teknolojide üretenden çok kar edebilme imkanın varken neden üretesin ki?
Bu durumun birinci sorumlusu hepimiziz. Almamayı, tüketmemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Ama nafile.
Adamlar ÖTV ve KDV'nin üstüne bir vergi daha çıkarsa bu millet yine alacak.
O yüzden sıfır s2000 fiyatlarının 85.000, sıfır Audi A5 2.0 TFSI fiyatlarının 75.000 olduğu günleri, 2.000 TL'ye iphone alınan günleri hep böyle güzel anarız.
Kur geri gelse dahi, ki ihtimal vermiyorum, vergi arttırılır ve devlet yine daha fazla kazanır.
Halinden memnun %51 var gerisi teferruattır
Güzel bir güncel olsun :D Yılbaşı yaklaşıyor fiyatlar belki uygunlaşır diye beklerken en ucuz FR'ın 99k ve Act'nin 118k olması hüzünlendirdi :D
https://i.hizliresim.com/g903kZ.png
Yeni Ibizanın dolusu 100.000 TL! Kadir bile inanmazdı 1-2 yıl önce Ibiza 100.000i bulacak deseydik. Dünyada yatırım aracı altındır bizde otomobil. Para olacaktı 2 sene evvel 8-10 tane koyacaktın garaja şimdi yattığın yerden %30 getirecekti.