Bu arada, ceza ne kadar acaba bilen var mı ? Hız sınırındaki standart ceza gibi hızı % olarak şu kadar aştınız diyerek mi ceza kesilecek ?
Printable View
Bu arada, ceza ne kadar acaba bilen var mı ? Hız sınırındaki standart ceza gibi hızı % olarak şu kadar aştınız diyerek mi ceza kesilecek ?
Otoban çıkışı çevirme olacak mı ? Bari plakaya yazsınlar
Bence yerinde bir uygulama. tek sorun saat kıstası konmaması. 00:00-06:00 arası limitsiz yapılabilir. Ör: Hollonda yada Almanya otobanlarının bazıları.
Ben Amsterdam girişinde 104 ile radar cezası olarak 45€ ödedim ki sınır 100 km/h idi.
Yalniz suan aklima geldi otoyol girislerinde bununla ilgili bir uyari levhasi yok, yasal midir acaba uyari levhasi olmadan boyle bir uygulamayla ceza gondermek ?
izmir cesme otobanında da var, araba varken o yol zaten cekilmiyor yol tertemiz dümdüz gidersem gece gidiyor ibre indiriyordum,hayır öyle bile olmasa hız sınırını 150 160 yapsınlar radarı ona ayarlasınlar bu nedir arkadas ya,hos simdi motor var yakalasın yakalayabiliyorsa bi kulak arkamız kaldı buraya girince rahatlıyorum sosyal medyadaki comarları görünce..
En önemli olay hastalık durumu oldugunda napıcaz 400 500 lirayi göze alıp gecicezmi ?
valla hiç fena değil aslında sistem. Tek sıkıntı 120kmh.. otobanda 120 kmh resmen durmak gibi :) en azından bu limitleri revize etseler süper olur.
120 sacmalık,130-135 arası olmalı...
Insanların hata yapıcagını bılerek ceza sıstemı kurmak fasıstlık. Almanya otoban kulturu gelısmıs en ıyı devlet. Onun gıbı yap,rısklı bolgelerde hızı dusur,koy sabıt radarı,rıskı gormezden gelene yapıstır... Ama genele konmaz kı.
Ben uygulamaya tamamen karşıyım. Umarım en kısa sürede iptal edilir.
Bunu daha önce de yazmıştım. Ben kanuna, insan haklarına da aykırı olduğunu düşünüyorum uygulamanın. Bu , acaba suç işleyecek misin diye ortada sebep yokken cep telefonunun dinlenmesi gibi bir şey. Devlet acaba hız yapacak mısın diye ortada hiç bir şüphe yokken seni elektronik olarak takip edemez. Sabit radar veya gezici radar gibi bir şey değil bu. Rastgele çalışmıyor , bireyi takip ediyor.
Eskişehir-Ankara arasında uzun zamandır var aslında bu uygulama, hatta geçen sene 164km/h gibi bir ortalama ile Ankara'ya giriş yaptım ama herhangi bir ceza gelmedi :) Sanırım 2 nokta arası hızlı bir süre yapıp bir yerde mola verip zamanı tamamlıcaz :)
250 kmlik bir yol için hesap yapalım, gişeyi geçtiğiniz andan itibaren direk 150km/h sürat ile gittiğinizi varsayalım.
250km/150km/h= 1,67 saat yani 100 dakika süresinde gideceğiniz yere gidiyorsunuz.
Olur da bir yere girip 15 dakika mola verdiğinizi varsayalım. Yani toplam yolculuğunuzun 115 dakika sürdüğünü varsayalım.
Bu durumda ortalama süratimiz 130.43 km/h oluyor.
Tabi ki ben bu hesaplamaları yaparken aracın ivmelenmesini çok yüksek alarak gişe geçişinden itibaren sürekli 150km/h sabit süratle gittiğini varsayarak yaptım. Yani otobanda sürekli 200+ kovalamıyorsanız, tuvalet-su molası veriyorsanız, önünüze atlayan yaşlı teyzeler, amcalar yüzünden saniyelikte olsa 100-110 km/h bandına inip daha sonra ivmelenerek 140-150 bandına geliyorsanız çok ta dert edilecek bir durum değil.
Öyle düşünüldüğü gibi de çok düşük bir "sürat" 120km/h ortalama.
İnşaat Mühendisi veya konu ile alakalı üyelerimiz varsa bana katılacaktır, trafiği oluşturan araç sayısının çokluğu değil, o trafik üzerinde yaşanan ani hız değişimleri(fren-ivmelenme vb.)dir.
Almanya örneği verilmiş, Maalesef bizlerde yapılan otoyol mühendisliği ve standartları göz önüne alındığında hız limitinin 150+ olabileceği yolların yapılması hem çok maliyetli hem de çok ince mühendislik uygulaması istenen projelerdir. Zemin tipini ve iklim koşullarını göz önüne almasak bile, max kurp yarıçapı, drenaj, grade line, vertical curve mesafelerinin revize edilmesi lazım.
120 km/h nin üzeri yasal olarak kabul edilebilecek bir limit değil, uluslar arası standartlar gereği yayınlanan standar tablosuna uyulmak zorunda.http://imgur.com/a/7u6a1
Mükerrer olacak ama resim gözükmemiş maalesef.
Imgur: The most awesome images on the Internet