E-5 de millet kaçar istanbulun trafik yükü ağırdır çünkü ama uzun yolda misal istanbul izmir arası yolda pek sanmıyorum.. zira otoyol tali yola göre bildiğim kadarı ile km bazında çok daha uzun ve git git bitmiyor mola yerleri belli alternatif yok..
izmir istanbul arasındada her yaz çok yerlerde yol çalışması oluyorda öyle trafiği felç edicek yada yoğunluk yaratıcak ölçekde değil gene akıyor arabalar 90-100 rahat gidiyor.. her sene 4-5 kez yazlığa git gel yaptığımdan iyi biliyorum..
birde eski alışkanlıkları olan insanlar var benim gibi ben illa yasa tesislerinde giderken dururum dönüşdede yörsanda dururum köfteci yusuf yada mirzabey beyde dururum. giderken yol üstü köylünün kendi bahçesinden sattığı tezgahlardan kiraz kavun alırım.. benim gibi olanlarda vardır..
120 yapan araba yapmaya gerek yok zaten 120 yapamayan araç yok40 yaşında 1.4 araba al o bile 120 yapar .. 150 c.c lik motorlar bile 120 yapıyor ..
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
[QUOTE=
120 yapan araba yapmaya gerek yok zaten 120 yapamayan araç yok40 yaşında 1.4 araba al o bile 120 yapar .. 150 c.c lik motorlar bile 120 yapıyor ..
[/QUOTE]
120 nin üzerine istesek de çıkmaması lazım hahaÇevre yoluna gireceğimiz zaman tuğla mı koysak pedalın altına
![]()
Bu uygulama kaçağı tavan yaptırır + otoban kullanımını da azaltır. Yakında iptal ederler bence. Uygulanabilir bir şey değil yani.
Millet plakayı sıvayıp ogs yi söküp gazlar , üstüne geçiş ücretini de ödememiş olur devlete daha büyük zarar olur. Okunmayan plaka cezası 90 lira. İndirimli 70 küsür lira sanırım. O da yakalanırsan tabi.
minareyi çalan kılıfı hazırlar herhalde ..emin ol senin bu düşündüğünü onlarda düşünmüşdür
.. canlı izleme ekipleri falan vardır herhalde anında gişe çıkışındaki polislere haber verirler hani motor falan olsa aradan dereden belki bir yerden kaçar giderde arabayla sen daha gişelere varmadan doğum günü pastan hazır olur
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
E5 İstanbul içi için ücretli yolu kullananlar olabilir. Yol çalışması, radar vs... nedenlerle ücretli yol kullanımı neredeyse mecburi hale getirebilirler. Zaten İstanbul içi kaç kişi süre altında gişeden gişeye ulaşabilir ki yolun boş olması gerekiyor. Şehirler arası seyahatlerde durum değişiyor. Örneğin Ankara - Gaziantep arası birkaç defa araçta hgs yok uğraşmayım diye kırkkale-kayseri-maraş yaparak gittim.Km olarak 60-70km daha kısa olmasına rağmen ücretli yol güzergahına göre tempolu bir sürüşle daha geç vardım. Ama neye göre tempolu şehir merkezi, köy, kasaba geçişlerinde ışıklar ,mecburi sürat düşürme-artırma , özellikle pınarbaşı-maraş arası geliş-gidiş tek şerit yol , yolun yapısı ne kadar tempolu gidiyorum desemde ortalama hızım ücretli yola göre düşük çıkmıştı. Şimdi +10km/h hız için gereği var mı yok , ücretsiz yolda daha çabuk gitme şansım da var. Ama trafik kazası riski daha yüksek tabi ki. Radar mı ben bu zamana kadar yokuş yukarı veya virajlı yola yerleşen radar görmedim
ben hem yokuş yukarı hemde viraj içine akşam vakti konulmuş çevirme gördüm önümdeki kamyonu sollamamla viraja girip çevirmenin tam kucağına düşmem bir olduhatta az kalsın çevirme dubalarına vurucakdım yaladım geçdim öyle bir süratli girmişimki polis eliyle panikle yavaş yavaş hareketleri yapıp geri kaçdı
.. hayatta basmayan adamım bir yerde basdım kamyonu geçmek için tam yerinde basdım ..
netice şampiyon olduk
..
Bir de bu işin gece kullanımı var. Yarın öbür gün İzmir İstanbul otobanı açılacak. Gecenin yarısında girip 360 km 3 şerit yolu 120 km hızla gitmek...
İzmir Aydın otobanını yanılmıyorsam 2saat 10dk'dan önce geçilirse cezası varmış.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)