User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Tüketici Hukuki ile ilgili bir soru

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tüketici Hukuki ile ilgili bir soru

Başlığa ne yazacağıma karar veremedim. Olayı anlatayım;

Aldığımız mobilya takımı hatalı çıktı, tüketici mahkemesine başvurduk ve kazandık. Kararda mobilyanın iadesine hükmetti. Mahkeme masraflarını icra yoluyla tahsil ettik. Ancak satıcı koltuğu almaya gelmiyor. Karar şubat ayında çıktı. Avukatı aracılığı ile ilettik gelip almasını. Avukatları bile onlardan bıkmış, kendi aranızda halledin deyip ilgilenmedi bile.

Mobilya depomuzda yatıyor 1 yıldan fazladır. Yer işgal ediyor. Depomuz var da sorun olmuyor. Olmasa ne yapardık bilmiyorum.
    Şimdi sormak istediğim; iade alması için bir süre ve şart var mı? Yoksa bir gariban aileye vereceğiz. Ama sonra gelip de mobilya nerede karara istinaden iade alacağım derse ne yapacağım? O yüzden bekletiyoruz. Belli bir süresi var mı bunun?

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı marikan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başlığa ne yazacağıma karar veremedim. Olayı anlatayım;

Aldığımız mobilya takımı hatalı çıktı, tüketici mahkemesine başvurduk ve kazandık. Kararda mobilyanın iadesine hükmetti. Mahkeme masraflarını icra yoluyla tahsil ettik. Ancak satıcı koltuğu almaya gelmiyor. Karar şubat ayında çıktı. Avukatı aracılığı ile ilettik gelip almasını. Avukatları bile onlardan bıkmış, kendi aranızda halledin deyip ilgilenmedi bile.

Mobilya depomuzda yatıyor 1 yıldan fazladır. Yer işgal ediyor. Depomuz var da sorun olmuyor. Olmasa ne yapardık bilmiyorum.
    Şimdi sormak istediğim; iade alması için bir süre ve şart var mı? Yoksa bir gariban aileye vereceğiz. Ama sonra gelip de mobilya nerede karara istinaden iade alacağım derse ne yapacağım? O yüzden bekletiyoruz. Belli bir süresi var mı bunun?
    bu işin çok kolay yolu sen alacağını almışsınız hesabın kalmamış tut bir araba dükkanın önüne indir al malını ne yaparsan yap deyip çekip gitmek şimdi diyebilirsin ben malını ayağını niye götüreyim eğer bir bağ kalmasını istemiyorsan en kesin çözüm bu olur madem gelmiyorlar yapacak birşey yok.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ercan26esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işin çok kolay yolu sen alacağını almışsınız hesabın kalmamış tut bir araba dükkanın önüne indir al malını ne yaparsan yap deyip çekip gitmek şimdi diyebilirsin ben malını ayağını niye götüreyim eğer bir bağ kalmasını istemiyorsan en kesin çözüm bu olur madem gelmiyorlar yapacak birşey yok.
    Teslim aldığına dair belge almazsa yarın öbür gün yine ben parayı verdim ürünü teslim almadım diyecek alıp noter tespitimi yaptırsa boktan bir durum.

Sen iyi uğraşmışsın ben geçen sen aldığım koltukta sıkıntı yaşadım lanet ettim duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zamanki kızgınlıkla ayağına götürmeyelim diye depoya attık. Beni bağlayan bir durum kalmazsa dediğim gibi götürüp gariban bir aileye vereceğim. 4000 liralık koltuk depoda çöp olmasın, bir gariban sevinsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teslim aldığına dair belge almazsa yarın öbür gün yine ben parayı verdim ürünü teslim almadım diyecek alıp noter tespitimi yaptırsa boktan bir durum.

Sen iyi uğraşmışsın ben geçen sen aldığım koltukta sıkıntı yaşadım lanet ettim duruyor
    Evet öylede b.ktan bir durum var. Teslim aldığına dair belge imzalaması lazım. Teslim almaya gelirse videoya çekip kaydedeceğim zaten. Artı belge imzalatacağım.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teslim tutanağı düzenle gotur imza iste çope atıcağını soyle imza atarsa ver birine

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teslim tutanağı düzenle gotur imza iste çope atıcağını soyle imza atarsa ver birine
    bu da mantıklı yapılabilir sonrasında en azından birisinin işine yarar...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler