User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Avrupa Ulkeleri Turkiye'yi KISKANIYOR.. Ver Mehteri!

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adamlar 2050 yılının enerji altyapısını bitirmişler biz daha geçen sene Türkiye genelinde elektrik kesintisi yaşadık. Halen kayıp kaçak bedeli diye birşey ile uğraşıyoruz. Bir dip not, Hidroelektrik santrallerde bazen yeterli su olmuyor bazende enerji satabilecek kadar su oluyor, ama bu seferde (bazen veya çoğu zaman...) kardeş biz senden enerji alamayız, kapasitemiz yok biz sana yine şu kadar ödeme yapalım sen o fazla suyu gönder gitsin deniliyor.
    X firma, kömürün çıktığı yerdeki santraline yurtdışından kömür getiriyor. Varın gerisini siz düşünün.

Bugünde taksi şoförü bana diyorki X yerde mazot 1 euro, yani bizimle neredeyse aynı dedi, ağzımı bırakıp başka yerimle gülecektim de zor tuttum. Dedim ki, birader adama mazot kendi parasıyla 1 TL, adam euro kazanıyor euro harcıyor sen TL kazanıp TL harcıyorsun niye 4 küsür TL ile çarpıp aynı diyorsun dedim ve aynadaki taksimetrede error yazdı
    Ses gitti, ben inene kadar konuşmadı

oselami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kral çıplak

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    he evet
    acaip kısaknıyorlardır...

onlarda olmayan bizde olan şeyler var...
    2023 e az kaldı az...
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen gün bir tanıdıktan ispanyanın türkiyeyi teröre destek veren ülkeler kapsamına aldığı için bankalarda türk vatandaşı olarak direk hesap açamadığını duydum. İspanyada yaşayan var mı ? konunun gerçekliğini merak ediyorum açıkçası...

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cimmeria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen gün bir tanıdıktan ispanyanın türkiyeyi teröre destek veren ülkeler kapsamına aldığı için bankalarda türk vatandaşı olarak direk hesap açamadığını duydum. İspanyada yaşayan var mı ? konunun gerçekliğini merak ediyorum açıkçası...

Ne karsilastim ne duydum cevremden cok yeni bir uygulama olabilir. Turkiyeye bu suclamayi yapabilirler yapamazlar yorum yapmayacagim ama once kendilerine batirsinlar cuvaldizi. PKKnin yapilanmasina bu kadar halkiyla gonulden destek veren baska bir ulke yoktur herhalde ozellikle katalunyada, hem de pkknin sivil vs neredeyse hicbir yapilanmasi olmamasina ragmen.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eren G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne karsilastim ne duydum cevremden cok yeni bir uygulama olabilir. Turkiyeye bu suclamayi yapabilirler yapamazlar yorum yapmayacagim ama once kendilerine batirsinlar cuvaldizi. PKKnin yapilanmasina bu kadar halkiyla gonulden destek veren baska bir ulke yoktur herhalde ozellikle katalunyada, hem de pkknin sivil vs neredeyse hicbir yapilanmasi olmamasina ragmen.
    konumuz onların ne yaptığı bizim ne yaptığımıza girerse o katalunyanın en büyük takımına thy sponsor olmasın o zaman... biz ülke olarak adam gibi tepki koyuyormuyuz ki ilk önce suçu başkalarında arayalım...

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Apronda deve kesen zihniyetin yonettigi sirketten boyle bir tepkiyi beklemek zaten abesle istigal olur.

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer şeyler yakında tüm AB içersinde yaygınlaşacak bence, türklerin oturum alma, çalışma izni gibi birçok alanında bence AB'den sağlam bir tokat yiyeceğiz. Hollanda ve Almanya ile seçim süresi boyunca yaşanan ve sonrasında da iç politika ve yandaş beslemeye yönelik devam eden "Atarlı" dış politikalarımız meyvelerini verecek.

osmanaydo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilemiyorum Altan...

Ekran Alıntısı by os, on Flickr
    Düz adam___

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı osmanaydo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilemiyorum Altan...

Ekran Alıntısı by os, on Flickr
    Enerji için anahtar ülke Türkiye mi? Enerji santralleri için katı yakıtlı,gaz yakıtlı, hes, res olarak Türklere ait hiçbir proje (know-how) yok. Projeleri dışardan satın alıyorsunuz. 10 Megawatt'lık gaz yakıtlı bir santral için bile en az 400bin euro'dan fazla proje bedeli ödediğinizi düşünsenize. Toplam işin maliyetinin 1/4'üne , 1/5' ine geliyor. Hem de hazır proje . Rafako , Western Power ,Siemens vb... bir tane Türk firması yok. Biz işin malzeme alımı,montaj kısmındayız daha. Malzeme alımı demişken Eyyyy Almanya diyorlar ama kaliteli olsun diye gaz türbinleri, jeneratörler,pompalarına kadar onların markalarını tercih ediyoruz. Devlet ihalelerinde bile. Elin Hindistanlısı bile türbin satıyor ülkemize adamın yanında kokudan zor durdum ama satıyor işte.Enerji sektöründe İran, Polonya ,Macarlar kadar olamadık. Enerji santrali için bildiğiniz yüksek sıcaklığa dayanıklı boruyu (alaşımlı boru) 2 ayda siparişle zor getirdik. Türkiye'de üreticisi yok. Onun için mi sevgili yandaş holding şirketi Türkiye dışında iş yapmaya çalışıyormuş. Yeni büyük projelerde de az çok belli zaten çoğunluğunun Çin ortaklığı olacağını düşünüyoruz , biz de ibirileri dışında yatırım yapacak gücümüz de kalmadı. Eeee biz ucundan kıyısından yedirirlerse diye.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Enerji için anahtar ülke Türkiye mi? Enerji santralleri için katı yakıtlı,gaz yakıtlı, hes, res olarak Türklere ait hiçbir proje (know-how) yok. Projeleri dışardan satın alıyorsunuz. 10 Megawatt'lık gaz yakıtlı bir santral için bile en az 400bin euro'dan fazla proje bedeli ödediğinizi düşünsenize. Toplam işin maliyetinin 1/4'üne , 1/5' ine geliyor. Hem de hazır proje . Rafako , Western Power ,Siemens vb... bir tane Türk firması yok. Biz işin malzeme alımı,montaj kısmındayız daha. Malzeme alımı demişken Eyyyy Almanya diyorlar ama kaliteli olsun diye gaz türbinleri, jeneratörler,pompalarına kadar onların markalarını tercih ediyoruz. Devlet ihalelerinde bile. Elin Hindistanlısı bile türbin satıyor ülkemize adamın yanında kokudan zor durdum ama satıyor işte.Enerji sektöründe İran, Polonya ,Macarlar kadar olamadık. Enerji santrali için bildiğiniz yüksek sıcaklığa dayanıklı boruyu (alaşımlı boru) 2 ayda siparişle zor getirdik. Türkiye'de üreticisi yok. Onun için mi sevgili yandaş holding şirketi Türkiye dışında iş yapmaya çalışıyormuş. Yeni büyük projelerde de az çok belli zaten çoğunluğunun Çin ortaklığı olacağını düşünüyoruz , biz de ibirileri dışında yatırım yapacak gücümüz de kalmadı. Eeee biz ucundan kıyısından yedirirlerse diye.
    RES'lerden birinin tüm yazılımını İsrail'li firma yapmış (sadece bir tanesini gezebildiğimden 1 diyorum belkide hepsi), niye siz yapmadınız dediğimde, efenim biz henüz bu yazılımları yapamıyoruz dediler. Daha da vahimi, herifler İsrail'den o RES'i incik boncuğuna kadar görüp kontrol edebiliyor; yani bu coğrafyadan İsraile bir tu minıts deseler, oradan bir düğmeye basıp alın enerjinizi kıvırıp kulağınıza takın derler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler