TaxiDriver Nickli Üyeden Alıntı
Google/İnstagram/Youtube, aynı sistemin yönetimi altındadır.
Google'da tulum peyniri hakkında araştırma yaparsanız, Youtube'da video izlerken ya da instagram da gezinirken Peynir reklamları ile karşılaşabilirsiniz..
Bugun hepimiz Google'nin, Youtube'nin ya da İnstagram'ın birer reklam vereni ya da Reklam alanı olma hakkına sahibiz,
Satmayı istediğimiz ürünleri, İhtiyacı olan dogru hedef kitleye ulaştırmak için bu servisler bir aracı oluyor.
Facebook ile Whatsapp da aynı elin altındadır.
Facebook'u mark zükirberk in tesadüfen kurduğu falan hikayedir. filmini bile çektiler Facebook bir amerikan derin istihbarat ürünüdür.
Keza whatsapp da aynı şekilde.
Batı dünyasının sanal istihbarat ürünleridir. Belki size çılgınca gelebilir ama bana göre hiç değil; 10 yıllık bilişimci ağzımla söylüyorum ki; Akıllı telefonlar, masada dururken bile ortamdaki sesi dinleyebilir, kelimeleri her dilde algılayıp çevirebilir. Ben bile basit bir spy yazılımı ile kız arkadaşıma yapmıştım zamanında. yani ben yapabiliyorsam yıllık harcama maliyeti 75 Milyar dolar olan CIA neden yapamasın :)
Alın size bir somut örnek daha;
şu ana kadar dünyanın Batı kutbundan bahsettim değil mi? Şimdi de onun zıttı Doğu kutbundan bahsedeyim.
Bahsettiklerim Eski sovyet ülkeleri yani Moskova yönetiminden bahsediyorum.
Moskova ve çevre ülkelere gidenler bilir; Bu ülkelerde FACEBOOK Kullanılmaz, VKONTAKT kullanılır
Bu ülkelerde Whatsapp kullanılmaz. VİBER kullanılır..
Bu da Doğu kutbu yönetimlerinin bu Batılı istihbarata çalışan uygulamaları halkına esir etmemesidir.