Burada konu okuyorum acaba doğrumu diyordum.çarşamba aksamı dişim ağrıyor dedim eşime.ertesi gün gelen mesaj tesadüf değildir herhalde :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/d7bM1Z.jpg[/IMG]
Printable View
Burada konu okuyorum acaba doğrumu diyordum.çarşamba aksamı dişim ağrıyor dedim eşime.ertesi gün gelen mesaj tesadüf değildir herhalde :)
[IMG]https://i.hizliresim.com/d7bM1Z.jpg[/IMG]
Bu ara benim de başıma çok geldi bu durum, sistematiğinin nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok. Yani neye göre bu smsleri alıyoruz, telefondan direkt olarak mı alınıyor yoksa operatörler aracılığıyla mı bilemiyorum, araştırmak lazım. Ancak böyle bir durumun olduğuna eminim. Hatta biz de birkaç kez test ettik ve %100 başarılı oldu hepsi.
Bunların kayıtları tutulabilir mi, tutuluyor mu bilmiyorum. Sonuçta bu telefonda konuşmak gibi bir durum değil. Telefonunuz 7/24 her şeyinizi duyabiliyor.
Öte yandan; google yandex vs yaptığınız tüm aramalar elbette sosyal mecralarda ya da forumlarda karşınıza add olarak çıkacak. Zaten google'ın mantığı budur, o çerezler neden tarayıcılarda birikiyor. :) İşin o kısmında bir problem yok.
Ancak telefonun yanında durup dururken konuştuğunuz bir şey hakkında sms almak can sıkıcı.
Mikrofon erişimleri konusunda hassas davranılırsa bu çözüm olabilir mi onu da bilemedim.
Milletçe paranoyanın üst limitlerine çıkıyoruz bazen. Türkiye'de bir olaya karışmadıysanız, her hangi bir terör örgütüne üyeliğiniz yoksa ya da hakkınızda suçlayıcı iddalar,deliller yoksa veya hakkında arama kararı-yakalama kararı çıkarılan birileriyle irtibatınız,telefon görüşmesiniz yoksa karşıdaki kişi dinlenirken sizde dinlemeye takılmadıysanız durduk yere sizi niye dinlesinler ki? Emniyetin,TSK'nın Mit'in işi gücü yok sıradan vatandaşı niye dinlesin? Ben bu şekilde düşünenlere katılmıyorum.
Kullandığım telefon hattına bugüne kadar yaptığım telefon görüşmeleriyle ilgili ya da yaptığım aramalarla ilgili hiç mesaj gelmedi.. Sadece telefonun internetinden arattığım anahtar kelimelerle ilgili, karşıma çıkan reklamların içeriği değişti.Bu da gayet normal bir durum(günümüz için)
Normal şartlarda, sadece gecikmesinde sakınca bulunan hallerde önleme dinlemesi yapılabilir veya hakimin onayıyla resmi delil sayılacak şekilde şahıslar dinlenebilir. Dinlemelerle ilgili PVSK'nın maddelerine bakabilirsiniz.
Mesela İnsanlar yaptığı telefon görüşmelerinde bazen kendi sesleri tekrar kendisine yansır,konuştuklarını kendisi tekrar duyar. Buna da halk dilinde "dinleniyorum" ibaresini yapıştırırlar. Halbuki GSM operatörünün bölgedeki bazistasyonuyla ilgili geçici olarak yaşadığı teknik sıkıntılarından oluşan bir durumdur aslında..
CİA hepimizin peşinde. :)
cia bu hesaplara bakıyormuş - YouTube
Vallahi beyler arkadaşıma ses kaydı attım , dersten çıkta AVVA'ya gidip birşeyler alalım diye...
Yemin ediyorum 10 dk sonra mesaj geldi , AVVAda 1 alana 2.si %50 diye :D
Android telefona geçtiğimden beri sürekli ne konuşsam onunla alakalı reklam mesajı alıyorum. Arkadaşlarla aramızda "spor salonuna yazılırız belki "diye muhabbet geçti aramızda, yaklaşık 1 haftadan beri 3 ayrı spor salonundan mesaj geliyor. Bu kadar tesadüf olamaz bence. Geçen play storedan oyun indireyim dedim, çoğu oyunda "kişiler,fotolar, kamera ve mikrofon onayı vermeniz gerekmektedir" yazdı. Onay vermedim, oyuna sokmadı bu seferde :D
Bence hiçbir şey bedava değil