İyi de sen herşeyi söyleyip aldıysan, o da ustasına gösterip ustasından ok alıp arabayı aldıysa bu onun şansızlığı.
Sen dememiş olsan arabanın durumunu gizlesen tamam dicem de..
Printable View
İyi de sen herşeyi söyleyip aldıysan, o da ustasına gösterip ustasından ok alıp arabayı aldıysa bu onun şansızlığı.
Sen dememiş olsan arabanın durumunu gizlesen tamam dicem de..
Mesajınızda yazmışsınız zaten baktırıldığını, afedersiniz.
Bu konu suistimal edilmeye çok açık...
Adam arabayı benden aldı 1 hafta 1 ay yada 300-500 kilometre boyunca nasıl kullandı ne yaptı ne yaşadı nerden bileceğim?
Allah kolaylık versin iki ucu boklu değnek..
adam belki sabah kontak basıp kesici yapa yapa kullandıysa o zaman 500 km değil 200 km de bile motoru eline alabilir.
satışı aldıktan 1-2 gün sonra falan olsa hani tamam da 400 km diyorsunuz az değil.
Şimdi 3 4 bin lira isterse karşı taraf beni ciddi anlamda zor duruma sokar ancak karşı tarafı da madur etmek istemiyorum aynı zamanda dava işleriylede uğraşamam. Ne kadar masrafa ortak olmak mantıklıdır. Kafam çok karışık malesefki
500 lira ateşle başının gözünün sadakası olsun.....
Öncelikle ne denir bilemedim ama geçmiş olsun diyelim. Şahsım adına benim için tecrübe oldu bu konu. Şahıs arabanın hararet gördüğünü bile bile ve piyasa ederinin altında aldıysa bence yapacak bişeyi kalmıyo. Tabi iş hukuki boyuta taşınırsa bunu siz nasıl kanıtlanırsınız o ayrı mesele. Şahsi fikrim aldığı gibi taze heves umursamadı zorladı arabayı sonuç iyice kötü oldu.
Herşeyi söykemişsim, ustaya da göstermiş bide piyasadan da uygun almış sonra kapak cortlayınca sen ver!! Yok yaa bi halt edemez. 5 kuruş verme korkak da olma hiç bişey yapamaz. Aynısının azcık değişiği benim başıma geldi, tek fark ben piyasa fiyatına sattım banada dava açıcam seni süründürücem dedi, açmazsan şerefsizsin dedim kapattım. Ustaya göstermiş herşeyi söylemişsin e artık bazı riskleri göze alıyorki satış almış. Bitti o iş 5 kuruş da verme..
Bence sen haklısın ucuz(ölü) fiyata araba alıyo çakal sonra 400 km biniyo motor yaptırcaz yarısını sen ver öyle bi dünya yok verme kardeşim rızkını
Yanlız usta kusura bakma ama mart ayında konu açmışsın yanık conta değişimi diye. Yağ yakıyor su eksiltiyor demiş fiyat bilgisi istemişsin. Araç aynı sanırım. Bu konuda ise bi defa hararet çıktı demişsin. Biz mi yanlız anladık acaba bişeyleri.
Hocam hararet olunca conta yandı diye düşünmüştüm konu hakkında internette okuduğumda yanık contaya benzer belirtiler vardı. Bende yolunacak kaz olmamak için bilgi toplayım diye açtım konuyu.Ancak düzgün bir usta bulup gittiğimde radyatör ve lpg t eklerindeki sızıntılardan su azaldığını öğrendik. Kaçaklar ve radyatör tamir edildi. Yağ yakma durumuda yağ siklonu değişince giderildi. Escar selçuk ustada yapıldı hepsi. Özellikle ben kendisine conta için üzerine yoğunlaştım ancak kendisi kaçaklar onardı , yağ siglonu değişti(Yağ buharını emiyormuş), termostatı iptal etti contayı kontrol etti sıkıntı yok dedi ve kullanmaya devam ettim. İsteyen kendisini arayıp lacivert e39 diye sorarsa söyler. Ki farklı zamanda komple bakımlarıyapıldı , egzantirik sensörleri değişti.
Anladım tekrar kusura bakma o zaman inşallah istediğin gibi sonuçlanır bu problem.
Saçmalık, adama her şeyi anlatmışsınız. Kendi ustasına götürüp baktırmış. Kısmet işi böyle şeyler, aynısı başıma gelse kendim hallederim. Yapacak bir şey yok.
Alırken kontrol ettirdiği ve aracı gösterdiği için bende parayı verme derim ama diyemiyorum. neden ? çünkü seni mahkemeye verse kaybetmen %90 gibi birşey. tüketici mahkemeleri her zaman tüketiciyi haklı görüyor. beni dinlersen jaz yap , ben iyi niyetliyim iyi niyetli olmasam burada olmazdım de. durumum iyi değil adamı cinnete getirmeyin alın şu 1 - 1.5 lirayı işinize bakın hakkınızı helal edin de. aksi halde ibneler , 5 liraya motor yaptırır 10 lira motor yapılma faturası çıkartır. avukat dosya ıvır zıvır mahkemede sürünme derken 15 bin lira paran gider.
geçmiş olsun.
Olay hukusal boyuta tasindigi zaman aracin kusurlarini soyledigini buna ragmen alicinin araci kontrol ettirerek satin aldigini ve piyasanin cok altina sattigini ispat edebilirmisin? Ederim dersen hic bir seyi kafana takma.Ispat edemem bunu dersen uzlasmaya calismali ve hasarin bir kismina ortak olmalisin bence dostum
böyle durumlarda expertiz raporu varsa bir kanıt olarak kullanılabiliyor mu? ben arabayı saglam teslim ettim iste buda expertiz raporu vs. gibi?
kayınpederin arabasını iyi bir rakama sattık sattığımız adama da ekspere götür baktır dedik hasar kaydını sorduk dedik oralı olmadı. Kayın peder de alırken ne sordurmuş ne baktırmış direk almış 4-5 yıldır kullanıyor sorunu yoktu. Aracı bizden alan adam 1 hafta sonra arayıp araçta 14 bin tl hasar kaydı çıktı aracı geri alacaksınız dedi. Bizde aracı geri alamayacağımızı baktırın diye uyardığımızı belirtmemize rağmen vijdanımız rahat etmedi ve satılan mebladan 5 bin tl tutarını adamlara geri verdik. Konu kapandı. Umarım sizde en sorunsuz şekilde orta yolu bulup sorunu giderirsiniz.