Arkadaşlar zaten yazmış zaten barnabas bulundu diyede, tevrat, İncil vs vb. Olsa öyle Vatikan, Amerikalılar mavi branda çekip iş yapmaz.
Göbekli tepeyi kaç yıldır fırçayla kazan adamlar böyle özel bir yere hafriyat kamyonumu sokarlar.
Printable View
Arkadaşlar zaten yazmış zaten barnabas bulundu diyede, tevrat, İncil vs vb. Olsa öyle Vatikan, Amerikalılar mavi branda çekip iş yapmaz.
Göbekli tepeyi kaç yıldır fırçayla kazan adamlar böyle özel bir yere hafriyat kamyonumu sokarlar.
lokasyonu google earthde bulmaya çalıştım fakat bulamadım. tarsu avm yi buldum fakat evi bulamadım. yardımcı olabilecek biri varmı ? gerçektende buzlandıılmşmı görüntü onu görmek istiyorum.
Google Earth
burası olması lazım
Fantastik değil. rus arkeloglar tarafından açıklamalar var. hatta detayları burada yazmakta 15 bin yıl once Turkiye topraklarında nukleer savaşlar yaşanıyordu. Gobeklitepe'nin sırları...
|
SpaceExplorer.TV | Mehmet Fahri Sertkaya
Arkeolojik olaylara pek merakım yoktur, dünyada ilk bira burda üretilmiş ordan ilgimi çekti :) o yüzden araştırdım biraz, bir iki makale 10 tane belgesel okadar.
Dünyada ilk buğday burda üretilmiş, oda ekmek için değil bira yapmak için..
Senin dediğin şeylere hiç rastlamadım.
Ama dediğim gibi çok bilgili değilim bu konuda, kısıtlı bilgim var ama nükleer le alakalı hiç yazılı birşey bulamadım
ya o mavı brandalar felan?
dışı böyle perşembe pazarı gibi olabilir mi sizce önemli birşey olsa içeride :)
sağlam hazine çıkmıştır. başka bişey yoktur.
Ben birkaç yerde flulaştırıldığını okudum,gördüm fotoğraf şeklinde . Tabi earth bende olmadığı için girip bakma fırsatım malesef ki olmadı. Flulaştırıldığı konusunu bir kaç arkadaşımla konuşurken onlar da söyledi tabi..
Karışık bi durum her ağızdan bi ses çıkıyor ve sanırım bu işin sonucunu bir kaç kişi haricinde kimse bilmeyecek :)
ne demek güvenilir kaynak değil? Bunların hepsi nasa'nın büyük ölçüde gizlediği kaynaklar bunlar. ve o söz konusu paylaştığım link en az 8 senedir faaliyette. o gösterilen kaynakların hepsi dünyada bir bir ortaya çıkan detaylar. uzayda yaşam var. hatta bizden daha ileri teknolojiye sahip değişik canlı türleri var. ezbere konuşmuyorum keza ispatları şahitleri mevcuttur o verdiğim linkte hepsi detaylıca açıklandı. şu ana kadar kimsenin itirazı yalanlaması dahi olmadı.
Suriyelilerden bıktık , lütfen bide uzaylılar falan gelmesin memlekete.. Gerçi iddia edilen kadar akıllı ve ilerilerse bizim ülkeye uğramazlar :) Sahillerde donla denize giren alien görmek istemiyoruz :D
Bu değişik arkadaş yeni mi
Bilim dışı atmasyon bilgilerle dolu bir paylaşım yapmışlar. Ukalalık olsun diye demiyorum, Arkeoloji mezunuyum ve yorumlarımı buna dayandırarak yapacağım. Arkeoloji fantezilerle değil öncelikle doğru araştırma ile yapılır. Kim kimin kazısına böyle elini kolunu sallayarak gidecek ve kafasına göre paylaşımlarda bulunabilecek. O rus arkeoloğun adı soyadı nedir tam olarak öncelikle. Klaus Schmidt de o kadar salakmış ki bu rus arkeologların görebildiğini bunca yıl içinde saklamış adam sonra da ölmüş gitmiş :) Bilimsellikten uzaklaşan kafalar insanlık tarihini ya böyle fantezik hikayelere dayandırırlar ya da teokratik yaklaşımlara.
:) eğlencelik konu olmuş. hayaller, sahte teoriler havada uçuşuyor. demek ki devlet başarılı olmuş gizleme işinde, bunu şimdi anlıyorum.
Hazır arkeoloji mezunu yakalamışken. Piramitlerin son durumu nedir?
Bir ara hala nasıl yapıldığı çözülemedi falan deniyordu. İçerisinde ki müthiş sırlar olduğu vs.
Kirli suyu bırak berrak oluyor, güneş iki kere kralın odasına vuruyor doğduğu gün ve tahta çıktığı gün
Not: Cidden soruyorum.
O konu muallaklı aslında. Ben Klasik Arkeoloji eğitimi gördüm ama mısır arkeolojisi de anlatıldığında, olay tamamen insan gücü ile büyük taş blokların yüzlerce köle ile taşınması şeklinde anlatıldı. İçindeki çözülemeyen konular için kendimce şöyle bir yorumum olacak: Geometri, nil nehrinin taşmalarından sonra ekili toprakların ayrıştırılması çalışmaları ile mısırda ortaya çıkmıştır. Kadavra kesip biçme de o dönemde mısırda görülebiliyor. Bu da tıpta, biyolojide ileri olduklarını gösteriyor. Bu iki bilimin birleşiminde piramitlerde bu denli soru işareti olan özellikleri yaratmak mümkün olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bu kişisel bir yorumdur. Cevapları belki de dünyanın en kapsamlı kütüphanelerinden olan iskenderiye kütüphanesinde olabilirdi ama onu da teokratik kafalar yaktı :)
fikir yürütene bir lafım yok, ama bazı fikirler uçuk kaçık, muhtemelen eğlencesine yazıyor arkadaşlar ama cidden öyle sananda vardır mutlaka. mesela uzaylıların var olabileceğine, yada bazı imkansız denen teknolojilerin var olabileceğine ben inanıyorum ama sadece ihtimaline inanıyorum. ama youtube da filanda izledim bazısı ihtimaline değil de sanki gerçekten varmış gibi inanıyor. zamanında almanyadan babaannem uzaktan kumandalı helikopter getirdi ben çocukken. bütün mahalleyi ufo diye inandırmıştım. insan daha önce görmeyince uçan led ışıkları ve hoparlöründen çıkan garip sesleri herşeye yoruyor.
sana ineğin tanrı olduğunu anlatmaya çalışsam şimdi dalgaya alırsın beni, inanmazsın tabi ki :) ama tapan var işte napıcan :)
devletinde istediği bu zaten, herkes bir şeyler uydursun ki gerçeği daha rahat saklayalım.
Tarih objektif olmalıdır gibi bir laf ortada dolaşır ama ne yazıkki tarih yazıcıları tarafından subjektif bir şekilde yazılır. Ama bu demek değildir ki gerçeğe ulaşamayalım. Bunun için çapraz okumalar yapılır. Misal kendi Türk tarihimizi tabiki de öncelikle kendi dilimizde okuyacağız ama sonrasında da yabancı kaynakları, komşu devletlerin hakkımızda ne yazdıklarına bakacağız. Zaten sorunun cevabı aslında günümüzdeki müfredat değişikliğinde yatıyor. Bugün müfredattan ne kadar Atatürk çıkartırlarsa bir sonraki neslin bileceği tarih bizimkilerden daha farklı olacaktır. Bu da bilmemizi istedikleri tarihi öğrettiklerini gösterir.
Arkeolojide durum az daha farklı. Bir kazı sonrasında bulunan malzemelere bakılarak yazılı kaynak yoksa coğrafya, jeoloji, antropoloji, zooloji gibi farklı bilim dallarından yararlanılıp somut veriler ortaya konulmaya çalışılır. İşin içine bilim girdiği zaman bize bir şeyleri istedikleri gibi öğretmeleri pek kolay olamaz. Yazılı kaynaklar bulunduğunda ise yine öznel bir yaklaşımın ihtimali yüksek olacağı için bu sefer de ilk örnekte söylediğim gibi farklı kaynaklardan yararlanıp çıkarımlar yapmak lazım. Misal, Mısır ve Hitit ülkesi arasında yapılan Kadeş Antlaşmasının bir kaç farklı tableti vardır. Bizim İstanbul Arkeoloji müzesindeki tablette savaşı Hititlerin kazandığı yazarken, diğer bulunan yazılı kaynaklarda mısırlıları galip geldiği yazmaktadır. Bu durumda aslında savaşın bir tarafın galip gelmesi ile sonuçlanmadığı çıkarımını yapmış oluyoruz.
Sümer tabletilerine gelince, o konuda kesin bilgiler sahip değilim. Önceki mesajımda dediğim gibi Klasik Arkeoloji (Klasik çağ diye adlandırılan kısma ağırlık vermiş olan arkeoloji dalı) mezunu olduğum için biz o konular üzerinde çok fazla durmadık. Mezopotamyaya genel bir bakışla bilgi sahibi olduğumdan tabletler hakkında bir şey diyemeyeceğim.
üniversitede antik mısır tarihi okuyuncaya kadar kafamda neler dönüyordu mısırla ilgili.. İnternette araştır ohooo uzaylılar mı yapmış , insan yapamazmış vs .. Sonra okuyunca görüyorsun ki binlerce insanı yüzlerce sene ölümüne çalıştırınca herşey yapılabiliyormuş :) Yalnız birtek soru var bizim antik mısır tarihi konusunda uzman hocamız vardı tarsuslu o şey demişti , Sfenkslerin üstünde yağmur ve su aşındırmaları var ama o bölgede o aşınmayı sağlayacak yağmurlar seller vs yok.Bunun cevabını bilmiyorum demişti
https://image.slidesharecdn.com/anci...hinx-9-638.jpg
En nihayetinde işin ucunda turizm var ve efsaneler her zaman gizemler barındırdığı için insanların daha çok ilgisini çeker :) Yazılı kaynaklardan mısır tarihi ile ilgili yağışları araştırmak lazım. İstanbulda daha önce görmediğimiz şekilde dolu yağması gibi belki de bir dönem mısır da farklı hava hareketlerini yaşamış olabilir. İskenderiye kütüphanesini yakmaları belki de bir çok sorunun cevabını da yok etmiş olabilir. 150 bin cilt' e yakın el yazması kitaptan oluşan bir kütüphanede mutlak bununla alakalı kayıtlar tutulmuştur.
İşte sorunda bir dönemde olacak aşınma değilmiş onlar :) Yüzlerce binlerce yıllık yoğun yağışlar anca o kadar zarar verebiliyor.Öyle birşeyde mümkün değil o iklimde.Zaten birsürü hypotezler üretilmiş yağmur dahil..
Sphinx water erosion hypothesis - Wikipedia
Filmin sonunda hepimiz ölüyoruz.