Yer altından ne çıkarsa bize girecek, o yüzden girince öğreniriz zaten.
Printable View
Yer altından ne çıkarsa bize girecek, o yüzden girince öğreniriz zaten.
O konu farklı. Arkeolojik bir kazı günceli kovalayan haberlerde o şekilde verilemez. Senelerce çalışması yapılan kazılar var. Her yeni buluntu bir önceki tezi çürütür şekildedir. Her gün yeni bir buluntuya yapılacak yorumu eğer kamuya anlatırsanız, değişik tezler geldikçe sıradan vatandaşın zihninde konu ilgi çekiciliğini kaybeder, güven sarsılır. İstanbul gibi bir metropolde yapılan her kazı haberciler için bincelerce tıklanma değeri taşır. Fakat bilimsel bir çalışma öyle heyecana kapılıp kısa sürede kesin yargılara varmaya izin vermez. Haberinin yapılmaması öncelikle bundandır. Tabi buna ek olarak, yenikapı kazılarında da olduğu gibi 3-5 çömlek için çalışmalar yavaşladı diyen bir zihniyet var hemen tepemizde. Burada da yapılan çalışmalarda çalışmaların uzaması kaçınılmaz olacağı için mevzuyu ne kadar gizli tutarsak icraatlarımız o kadar çabuk hayat bulur diyorlar muhtemel.
Hürriyette böyle bir haber yapmışlar bugün.
Son dakika: Turkiye'nin merakla takip ettiği gizemli kazıda son durum.. Tarsus'taki kazıda dikkat ceken detay - Son Dakika Haberler
Alman Forumlarinda bile buldum bu mevzuyu, zavallilarda tarsusda UFO bulundu diye seviniyor...
chp mersin milletvekili aytuğ atıcı kazıyı ziyaret etmiş
Aytuğ Atıcı - #Mersin #Tarsus'taki esrarengiz kazıdaki sır...
"bilader açarmısın şu kapıyı" dan "hayatım ben milletvekiliyim" e geçiş beni bitirdi :)
İktidar partisi yanlısı olup olmamak önemli değil. Devleti şu an onlar yönetiyor. Eğer mit jöh pöh vs oraya dayandıysa pekte kurcalamamak lazım. Bazı şeyler gizli kalmalıdır.
Ben de şüphe ediyorum bu adamların gerçekten mantıklı karar verip veremeyeceğinden, ama beklemek lazımdır.
tarihi eser ya da antik kent kazıları gizli yapılmıyor ki bu yapılsın
soru şu olmalı "neyin kazısı gizli yapılır?"
bu soru tarihi eser ya da antik kent tercihlerini eliyor
kimler geldi kazıya dahil oldu bunu bilmek lazım hangi dalda kişiler?
ve bu kazı dikine yapılıyor bu da önemli
Yer altı şehri bulunmuş. Bor kaynıyormuş orası konple
Konuya girip yazılanları okuduktan sonra aklıma gelen ilk şarkı '' Yine hüsran her daim feryat figan halim '' :D karman çorman durum :D
Mersin'de aylardır kazı yapılan gizemli evin sırrı cozuldu - F5HABER
Böyle bişey var, doğru mu acaba?
Orada arkeolojiye dair bir şeyler bulunmuş olsa zaten bu şekilde gizlenmezdi. Aksine, beşiktaş kazısında olduğu gibi ilk buluntu örneğinde hemen mevzuyu popülerleştirmeye çalışırlardı.
Şimdi bu kazı yapılmadan önce orada ölen bir polis var
Polisin eşi ilk önce herhangı seyde bulunmayıp daha sora suc duyurusunda bulunmus
En son videodaki kapıdakı Kurşun izleri öyle normal bir şey değil bildigin çatışma cıkmıs orada
en son uzay gemisi bulundu diye bir video var youtube'da
Azıcık benzin bulunsa da fiyatlar düşse, 5.54e benzin mi olur aliminyum
Star haberde suan konu isleniyor
Tv de soyledigine göre Vatikan vermis kordinatlari. Incil veya bir hazine araniyor diyor tv de.
Samanyolu alt yazı geçti az evvel.. Altından kaplı yer altı şehri varmış ve ulaşım çok rahatmış. Metroya ve hastaneye yürüme mesafesindeymiş.
Arifin mençıstıra attığı golü arıyordum yine mevzu tarsus kazısına geldi. Artık heryerden çıkmaya başladı :)
O gorgu tanığı konuştu! Bir oda dolusu altın gordum - Son Dakika Haberler
Son dakika: Tarsus'taki esrarengiz kazının sırrı cozuldu... videosunu izle | Sabah TV
a habere de düştüyse aydınlık yakındır
Haberler canlandı bu ara.
Bir oda dolusu altın gordum! - GUNCEL Haberleri
Haberler canlandı bu ara.
Bir oda dolusu altın gordum! - GUNCEL Haberleri.
Kazıyı Mersin Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar yürütüyor. Burada, M.Ö. 300'lü yıllara dayanan bir yeraltı kenti bulundu. Bu kente açılan tek kapı da bu evin altında yer alıyor. 2012'de defineciler bu evin haritasını buluyor. Trafik polisi Mithat Erdal definecilerle tanışıyor ve kazıyı birlikte yapıyorlar. 300 metre kadar antik şehre iniyorlar. Kapının girişindeki bölüm, o dönemin fakirhalkına ait. Daha elit tabakanın veya kralın yaşadığı alan birkaç kilometre ileride. Bugüne kadar çanak çömlek, testi, gözyaşı şişeleri, çocuk oyuncakları gibi basit malzemeler bulunmuş. Ancak definecilerden ihbarcı olan bir kişi "Yeraltı geçidinde dolaşırken bir oda dolusu altın gördüm" demiş.
Daha demin ATV'de de haberini yaptılar, yıkılan evin sahibini bulmuşlar yaşlı bir teyze zorla çıkarmışlar kadını, 30 Ton altından bahsediyordu teyze.
Ee uzay gemisi?
Tv actim atv haberde suan konu isleniyor.
Bir üniversite öğrencisinin Bimer’e yazdığı yazıya cevap olarak, şu linkteki yazıyı göndermişler;
Mersin’deki Esrarengiz Kazı Hakkında Resmi Acıklama Geldi | Arkeofili
Linkteki Bimer açıklamasına göre özetle çanak-çömlek ve benzeri toprak gereçlerin olduğunu, kültür tabakasının çıkartılmaya çalışıldığını, mevsime göre zaman zaman çalıştıklarını, sondaj ve kazı izni aldıklarını falan yazmışlar.Pişmiş toprak gereçler için ben çatılara keskin nişancı konmasına, vekillerin bile içeri alınmamasına, bu kadar büyük ve kamuya kapalı çalışma yapılmasına, kapıdaki mermi izlerine falan pek anlam veremiyorum.
Neyse mevzunun arkeolojik bir kazı olmadığını sonunda birileri çıktı yazdı :) Bimer' in cevabı dalga geçer nitelikte resmen :)