İman hatip ler teog da başarısız olmuşlar dir
padişahım çok yaşa, aslanım sen çok yaşa, götüyün gılıyıh sen çok yaşa, abi adam çalışıyor ya, bal tutan parmağını yalar, sen biliyomusun o adamda ne kafa var normal bi insan yapamaz abi, banane amg, bunu şeçmyececez de kimi seçecez?, bu yine çalışıyor öbürleri hep yiyordu, cehape zihniyeti, vs vs vs vs....
akıl olmadan fikir oluşunca toplumda ahanda sonuçları böyle oluyor işte...
biat toplumu olduk iyice..
zikmeseler bari..
If you have no LAG, you have no turbo..
Şimdi Kars' taki başarılı bir çocuk İstanbul'daki iyi bir okula girmek isteyecek. Önce kalkıp istanbul'a gelmek zorunda. Son iki senede iyi okulların yönetimlerinin badem bıyıklılarla değiştiğini göz önüne alırsak, okulun sınavını geçse dahi, mülakatta mutlaka 'inançlı' olduğunu ispatlaması gerekecek. Bu formülde imam hatipliler +5 önde başlayacaklar.
Hani fırsat eşitliği ? Hani dillerinden düşürmedikleri adil düzen ?
Sorarsan herkes eşit ama 'bazıları' daha eşit !
Yeğenler Teog için hazırlanıyorlardı... Çoçuklara cevap veremiyoruz hedefleri olan çoçuklar ancak şimdi hersey belirsiz..
Onca veli kimse çıkıp noluyor yaw bu böyle olurmu demiyor..?
En son sınavda binlerce 1. çıkmasından belliydi durum. Sınav bile hazırlayamıyoruz; çoçuklara gelecek hazırlayacağız ve buna inanıyoruz.. eğitim sistemi perte çıktı benim gözümde.. Allah herkese kolaylık Halk istedi saygı duyuyorum...
Not: Farklı başlık açmadan FINDIK için yürüyüş var Ordulu CHP liler (tanıdık isimler var katılmıyor) bile katılmıyor.. Fındık üreticisi zaten katılmıyor.. Ee bu fındık fiyatından mutsuz olan kim o zaman ? Demek istediğim şudurki binlerce aileyi ilgilendiren bir değişiklik 1 saniyede karara bağlanıyor ÇIT yok. Eğitimde amuda kalkma sistemi ve fındıkta üreticinin para vermesi gerekli deyip yasa çıkarsalar onada pekala ÇIT çıkmaz...
keyfimiz paşada yok halimiz itten beter
Eğitimci olmadığım halde bu tür değişiklilerin çocuklara zarar vereceğini çok net anlıyorum, Hepimizin çevresinde kardeşi / kuzeni akrabası var.
Bu adamlar o koltuklarda oturup bunu nasıl akıl edemiyorlar aklım almıyor. Bir ülkenin en önemli politikası eğitim olması gerekirken bizde eğitim hallaç pamuğu gibi her gelen tarafından değiştirilip sözüm ona iyileştiriliyor.
Yazık ya vallahi yazık, bir insan her sabah uyandığından gelecekten umudunu biraz daha yitirir mi ? Türkiye de yaşıyorsa yitiriyormuş.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
bu ülkede bi yerlee gelebilmek ya çok şanslıysan, ya da tandııkların varsa. harici artık çok zor.
okulundan ülke yönetimine kadar herşey keyfi uygulama.
Parası olan istediği okula gidicek.okullarda rüşvet çarkı resmileşiyor bence.
ama gündem değiştirme,kafa karıştırmada olabilir.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Başarılı imam hatiplerimizin önü açılsın diye teog kaldırıldı beyler . Salak salak kızıyorsunuz siz de . Üniversiteler de eğitim mi veriliyor ? Hep cinsel şeyler yaşanıyor,günahkar yuvalar .
İmam hatiplerimizin önü açılsın,papaz eriğini imam eriğine çevirelim.
imzasız..
Sadece bu fiyasko değil ; Ağustos ayı içinde öğretmen alımı yapılacaktı.Bayramın 4.günü yapılmayacak haberi geldi.Şubata kaldı , o da muallakta. Onca söz verilmesine rağmen son anda kıvırdılar yine.Geçen seneden bekleyenler atanamayanlar var daha.. Onca kadrolu öğretmen açığına rağmen ücretliyle 2/1 3/1 maliyetine açığı asgari ücretle kapatıyorlar.
Bir arkadaşım iyi puan almasına rağmen atanmayı beklerken ücretli öğretmenlik yapmak istiyor. Başvurduğu okulda 1 kadrolu 4 ücretli öğretmen var. Şu an 2 ücretli öğretmen açığı daha var.Müdür milli eğitime bildirmesine rağmen milli eğitim açık yok deyip geri gönderiyor.
Demem o ki onca emeğin karşılığı ücretli öğretmenlik dahi yapamayan belli belirsiz bekleyen yüzlercesi , binlercesi..
Söylenecek o kadar şey var ki...
ilk sbs ile liseye yerleşen gruptaydım. Her sene stress aile baskısı tarif edilemez. Birde teog cıktı her dönem o stress çekiyor çocuklar.
Bence tek 3 tip lise olmalı Anadolu,Teknik,Yabancı dil ağırlıklı sınavsız geçiş olmalı bitti gitti. Sınav 13-14 yaşında ki çocuk için bence çok erken
Her bir okulun kendi sınavı olacak. Öyle bir şey okumuştum bir yerlerde.. Ebeveynler çocuklarını hangi okula yerleştirilmesini istiyorlarsa o okulun yaptığı sınava sokacaklar. Tek okul, tek tercih.. Kazandı, kazandı. Kazanamadı, imamhatip..
Bu demektir ki zehir gibi çocuklar hiç bir zaman iyi okullarda okuyamayacaklar. Standart vatandaşın çocukları iyi okullarda okuyamayacaklar. TEOG gibi tercihli yerleştirme sistemi uygun olmadı demek ki birilerine..
Tabi hakeden çocuğun yerine başka çocuklar "iyi okul" denilen okullara gittikten sonra eskiden "iyi okul" olarak isimlendirilen liseler de artık "iyi okul" olmayacak, olamayacak. Başarı olmayacak çünkü.. Sadece isimleri kalacak.
Bu arada futbolda da yabancı sınırı geliyor. O konuda da görüşlerini bildiren, her konudan anlayan bir başkanımız var şükürler olsun..
O dediğin üstün zekalılar ve yetenekliler için oluyor. Senin dediğin ile her okul "adil" davranıp her öğrencisine yüksek puan verirse ne olacak. Merkezi sınavı kaldırırsan o zaman okullar kendi sınavını yapmak zorunda kalır. Okul okul çocuğu gezdirip sayısız sınavlara sokarsın bak o zaman nasıl tahribat yaratırsın.
Herkes bulunduğu mahalledeki okula çocuğunu verecek öncelikde imam hatip derlerse sınavı mumla ararlar.
Kaldırdık peki ne olacak;
Şu anda kimse bişey bilmiyor belki Bakan bile
Ama ben şunu biliyorum az çok kendini kurtarmış beyaz yaka vs. çocuğunu bi şekilde ucuz pahalı özel okula gönderir kurtarır.
Zenginler zaten kolej özel üniversite vs sistem dışında sıkıntısız ilerliyorlar
Geriye kalan parası olmayan ya da ailesi özel okula göndermeyen vs. çocuklar onlar işte sistemin çarklarında ezilerek tek tip vatandaşa dönecek
Peki okul bitip mezun olunduğunda "dini bilgi" ile yetişmiş teknik ya da genel yetenek konularına sahip olmayan binlerce insan nasıl iş bulaçak nasıl katkı sağlayacak
Şu anda bulunduğum şirkette işçi alımıda yapıyorum işe başvuranlar arasından seçim yapmak o kadar zor ki yani iş yapacak adam bulamıyoruz.
B durum daha da kötü olacak malesef
Peki sınav olmalı mı
Evet olmalı bilenle bilmeyeni iyi öğrenci ile kötü öğrenciyi yetenekli ile yeteneksizi nasıl seçeceğiz
Eğitim sistemi oturmuş ülkelerde sınavı okulun kendisinin yaptığı sistemler var evet ama ÖSYM de soruların çalındığı bir ülkede liselerin kendi yaptığı sınavlarda hile ya da torpil dönmeyeceğini düşünmek en iyi tabirle saflık olur.
herkes mühendis olamaz herkes doktor olamaz herkes avukat olamaz
Teknisyende lazım hemşirede mübaşirde
O nedenle illa teknik ve meslek liseleri yaygınlaşmalı ve hiçbirsey olamayanların oralara gitmesi yerine yetenekli çocukların bu liselere gitmesi sağlanmalı
Neyse özet
makine mühendisinden milli eğitim bakanı
doktordan tarım bakanı olan bir ülkede yaşanılanların normal olduğunu düşünüyorum
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
Futbolada el atti reyislerin efendisi. Bilmedigi sey yok ya lanet olsun o kafaya ya kirsin o kafayi
Bilmediğim şey yok! Lanet olsun bu kafaya ya ... - YouTube
Abi sen çocuğunu ilk okula kayıt ettirdiğin de sınav mı yapıyorlar aynı sistem devam edecek tek düze lise olacak hangisi kayıt ettireceğin sana kalmış. Çocuğun başaralı değil mi teknik liseye gider yabancı dil yeteneği varsa oraya gider yok işte ben mühendis,avukat olacağım derse Anadoluya gider zaten ne yaparsanız yapın iş çocukta bitiyor. 12 sene özel okula giden var benim aynı dönem üni. den bile mezun olamadı. Çobanlık yapan çocuk 2. oldu mesela.
Okul eğitim puanı üni sınavına etki etmesin ama okulda görülen derslerden çıksın o zaman gör kim kime puan vermiş ne önemi kalır
Sınavlar yüzünden az mı çocuk intihar etti . Diyorlar ki iyi bi lise olmazsa hayatın kayar vs. 14 yaşında ki çocuğa bu mu söylenir ? Ondan sonra ne oluyor iyi bir üni. olmazsa işsizsin 18 yaşına kadar bir birey bu kadar çile çekmemeli ondan sonra yeni nesil geri zekalı. Çocuğun sosyal hayat 0, kitap okumuyor diye kızıyoruz kitap okuyacak vakitleri yok.
Çocukların harıl harıl at yarışına hazırlanır gibi sınava hazırlanmasını ben istemiyorum şahsen. Çocuğunuz çok iyi bir mühendis,turizm olur patronu liseyi zor bitirmiş olur
Kimi okullar var Anaokulundan itibaren devam etme şartı istiyor. Anaokuluna alırken bile çocuğu tartıyorlar, olmayacak ise kusura bakmayın diyorlar.
Eğitim sistemi de ezbere dayalı ve bazı okullarda sırf puanlarının ve başarılarının yüksek olmasını istediklerinden çocuklara sabah akşam ödev-sınav kilitliyorlar.
Hayat zaten sınav, ortalama bir üni.'den mezun olursun baban veya annen sana anahtar teslim iş imkanı da sunmuyorsa, kapı kapı gezip mülakatlara katılıyorsun, orada da insanları bir güzel tüketiyorlar. İnsan psikolojisinden anlamayanlara denk gelirsen intiharda senin için çözüm ise yapacak birşey yok.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)