User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Misak-ı Dombıra! Nereden Nereye!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlamadığın bir şeye amin demek çok saçma. Boş kağıda imza atmak gibi.
    Okuyan kişi bir harfi yanlış söylese, dua geçersiz zaten.
    Düşünsene "hırssız" diyeceğine "hırsız" diyecek adam, sen amin diyeceksin.

Tefsirlerin de ne kadar doğru olduğu şaibeli zaten.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şunu da ekliyim.

1400 yıldır aynı kitaptan sorumluyuz ama herkes farklı yorumluyor. Terör örgütlerini bunun dışında tutuyorum ama sadece ülkelere bakarak bile ne kadar farklı yorumlandığı anlaşılır.

Yoruma bu kadar müsait bir kitabın yorumu başkasından almak cahilliktir. Eğer, o yorum almak isteyenler olmasaydı bugün ne fetö, ne nakşıbendi ne cübbeli bu tarikatların hiçbiri olmazdı. Hepsine git farklı yorumluyor.

God bless you

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bölge altyapısı yeterince hazırlandı zaten. Buna Türkiye de destek verdi. Günümüzde bir game of thrones da , narcos da veya türevi dizilerde dahi benzerleri görülebilecek şekilde entrikalar, gizli ortaklıklar yapıldı.

Sonuç olarak , bence fazla uzun olmayan bir zaman içinde uzun adam aynı saddam gibi dünya kamu oyuna diktatör olarak lanse edilecek , terör örgütlerine destek verdiği falan gündeme tekrar gelecek. Ab tarafında zaten istenmeyen adam. ABD de şu an işine geldiği gibi soğuk yapmaya başladı. Kürdistan kurulduktan kısa süre sonra oradaki altyapı, techizat, donanımlı eğitimli ABD ve Peşmergelerin Yeni adresi güneydoğu olacak. Gelip bir referandum da orada yaparlar.

Yani koca ülke 15 senede ancak bu kadar geri götürülürdü herhalde.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesela hepimiz ateist olsak bir anda ama aşağıdakileri tam olarak yerine getirsek, namaz kılıp çalan, talebesini istismar eden, milletin malını çatır çatır peşkeş çeken ama alnı secdeden kalkmayan müslümanların yaşadığı bir toplumdan daha refah bir toplum olur muyuz ?

1-) İyi ve hoşgörülü bir insan olmak,
    2-) Senin olmayana tenezzül etmemek
    3-) Kadına-çocuğa-hayvana şiddet göstermemek, cinsel olarak istismar etmeye çalışmamak.
    4-) Kazandığın kadarıyla yetinip kısa yoldan birilerinin üzerine basarak zenginleşmemek.
    5-) Kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapmamak, empati yapmayı becerebilmek.
    6-) Yaptığın her işi vicdan terazinde tartarak yapabilmek.

Şimdi bunların hayata geçtiği ama dinsiz bir toplum mu yoksa olmadığı ama din'li bir toplum da mı yaşamak istiyorsunuz deseler ben şüphesiz 1. toplumu seçerim.

Zaten din / kuran / diğer kitapların temel öğretisi de üç aşağı beş yukarı bunlar değil mi.

Şimdi illa bunu okuyup aklından geçen olacaktır bende bu yazdıklarımın hepsinden münezzeh değilim ama uygulamaya çabalıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı smtkrglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Google ye Ezan ilk ne zaman okundu diye yazıp kopyala yapıştır yapmışsın buraya kendi bilmediğin bişeyin ispatını yapma dua ve ezan Türkçe İngilizce başka bir dilde okunamaz dua ve ayetleri Arapça okumak farzdır...

Ezanı neden okunmadığı veya neden okunamayacağı konusuna gelirsek din kendi içinde ayrışma göstermesin diye din bir bütündür...Ezan-ı Arabistan Ezan-ı Türkiye demesinler diye Ezan-ı MUHAMMED denir bunun içinde başka bir dilde okunamaz...
    Dua ve ezanın Arapça okunması farzsa Kur'an dan kaynak göstermeni bekliyorum.. Kopyala yapıştır yapma sebebim bilgiyi yanlış aktarmamak içindir, yoksa 3 yazım geçti Kur'an kurslarında.. Sözde hocaların, neyi nasıl kendilerine yonttuklarını iyi bilirim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı barisy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bölge altyapısı yeterince hazırlandı zaten. Buna Türkiye de destek verdi. Günümüzde bir game of thrones da , narcos da veya türevi dizilerde dahi benzerleri görülebilecek şekilde entrikalar, gizli ortaklıklar yapıldı.

Sonuç olarak , bence fazla uzun olmayan bir zaman içinde uzun adam aynı saddam gibi dünya kamu oyuna diktatör olarak lanse edilecek , terör örgütlerine destek verdiği falan gündeme tekrar gelecek. Ab tarafında zaten istenmeyen adam. ABD de şu an işine geldiği gibi soğuk yapmaya başladı. Kürdistan kurulduktan kısa süre sonra oradaki altyapı, techizat, donanımlı eğitimli ABD ve Peşmergelerin Yeni adresi güneydoğu olacak. Gelip bir referandum da orada yaparlar.

Yani koca ülke 15 senede ancak bu kadar geri götürülürdü herhalde.
    Ekonomi bakanı açıklama yaptı. Ticari olarak ambargo olamaz diye. Sanırım halkın gazını almak için yapıldı bu açıklamalar.
    İlerde tanıyan ilk ülke biz olucakmışız gibi geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekonomi bakanı açıklama yaptı. Ticari olarak ambargo olamaz diye. Sanırım halkın gazını almak için yapıldı bu açıklamalar.
    İlerde tanıyan ilk ülke biz olucakmışız gibi geliyor.
    Bence tanıdık sayılır da, 2019a kadar oyalanmaya çalışıyorlar..
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Salı günü, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yeni projeler geliştirmek üzere Exxon Mobil XOM +0.14% ve Irak’taki yarı özerk Kürt Yönetimi ile anlaşma yapıldığını açıkladı. Ancak söz konusu anlaşma petrol zengini bölge için birçok siyasi risk taşıyor.

Bu anlaşma neticesinde Türkiye de Irak Merkezi Hükümeti ile Bölgesel Kürt Yönetimi arasında, Kuzey Irak’taki büyük petrol rezervlerinin kime ait olduğu konusunda uzun zamandır süren kan davasına müdahil oldu. Anlaşmayı yasa dışı olarak tanımlayan Bağdat’la Ankara arasındaki gerilim de yükseldi.
    Turk-Kurt petrol anlaşması Irak'ı kızdırdı | Enerji Enstitusu

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler,

allaha emanet ol

allah yardımcımız olsun

allah acil şifalar versin

bunların Arapçasını birisi yazabilir mi çok kullanılıyor bari kabul edilecek şekilde öğrenip söyleyelim.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tanıdık sayılır da, 2019a kadar oyalanmaya çalışıyorlar..
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Salı günü, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yeni projeler geliştirmek üzere Exxon Mobil XOM +0.14% ve Irak’taki yarı özerk Kürt Yönetimi ile anlaşma yapıldığını açıkladı. Ancak söz konusu anlaşma petrol zengini bölge için birçok siyasi risk taşıyor.

Bu anlaşma neticesinde Türkiye de Irak Merkezi Hükümeti ile Bölgesel Kürt Yönetimi arasında, Kuzey Irak’taki büyük petrol rezervlerinin kime ait olduğu konusunda uzun zamandır süren kan davasına müdahil oldu. Anlaşmayı yasa dışı olarak tanımlayan Bağdat’la Ankara arasındaki gerilim de yükseldi.
    Turk-Kurt petrol anlaşması Irak'ı kızdırdı | Enerji Enstitusu
    Pazartesi gününden beri sputnik, ekşi, burası ve diğer haber siteleri arasında mekik dokuyorum. Mekik dokumamın sebebi de; yurtdışından parça ithal ediyorum ve aldığım parçaları vadeli alıyorum.
    İlk defa tedarikçim bana geçen haftadan itibaren 'parayı ne zaman yolluyorsun, yolladığın zaman swift kodunu mutlaka yolla' diye e-posta attı o günden itibaren haberleri pür dikkat takip ediyorum.
    1 haftaya kalmaz burda da konu açıp yardım akıl danışıcam gibi geliyor.

Petrol ile ilgili %17'si IKBY'ye %83'ü ise IBY yönetime paylaştırılıyormuş. Bu referandum ile Barzani elini güçlendirmek isteyen diyen var.
    Türkiye'nin ilk 6 ay'da ihracatı 6 milyar dolar civarıymış.

Sterlin £4.77 oldu. Kara kara düşünüyorum şuan

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela hepimiz ateist olsak bir anda ama aşağıdakileri tam olarak yerine getirsek, namaz kılıp çalan, talebesini istismar eden, milletin malını çatır çatır peşkeş çeken ama alnı secdeden kalkmayan müslümanların yaşadığı bir toplumdan daha refah bir toplum olur muyuz ?

3-) Kadına-çocuğa-hayvana şiddet göstermemek, cinsel olarak istismar etmeye çalışmamak.
    4-) Kazandığın kadarıyla yetinip kısa yoldan birilerinin üzerine basarak zenginleşmemek.
    5-) Kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapmamak, empati yapmayı becerebilmek.

Şimdi bunların hayata geçtiği ama dinsiz bir toplum mu yoksa olmadığı ama din'li bir toplum da mı yaşamak istiyorsunuz deseler ben şüphesiz 1. toplumu seçerim.

Zaten din / kuran / diğer kitapların temel öğretisi de üç aşağı beş yukarı bunlar değil mi.

Şimdi illa bunu okuyup aklından geçen olacaktır bende bu yazdıklarımın hepsinden münezzeh değilim ama uygulamaya çabalıyorum.
    Bu yanlış bir yaklaşım.

Zaten Müslümanlar olarak Kuran-ı anlayacağımız hali ile okusak bu saydığın maddelerdeki gibi bir insan oluruz ateist olmaya gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @B16 sende onlara anlat bizim ticarette sterlin caiz değil de... Artık Arabistan riyali üzerinden ticaret yapacağız kendinize çeki düzen verin diye ekle.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yanlış bir yaklaşım.

Zaten Müslümanlar olarak Kuran-ı anlayacağımız hali ile okusak bu saydığın maddelerdeki gibi bir insan oluruz ateist olmaya gerek yok
    Şimdi ben birkaç farklı tefsiri okuyorum orada genel olarak gördüğüm anlam çok benzer olsa da kelimeler değişebiliyor.

Ama anlatılan metinin türkçeleştirilmiş halindeki mana çok benzer.

Yazımdaki hedef ateist olmak değil, aradaki farkı kavramak için tezat örnek vermekti.

Zaten okuduğunu anlayan toplum olsak bunları konuşuyor olmazdık. Kaldı ki ben bir şeyi okuduğumda anlamak isteyen bir insanım, aslından okumak beni tatmin etmiyor. O yüzden şöyle yapıyorum kendimce, aslını okuyorum aynı anda ilgili kısmın farklı çevirilerini de okuyorum.

Bunu yapan kaç kişi var ya da yapıp uygulayan ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Üstadım dinin zaten sana bunları emrediyor yanlız karıştırdığın bir nokta var,
    Müslümanların yaptığını din emrediyormulş gibi algılamayalım.
    Hiç bir din sana git çocuk istismar et demez fakat sen bunları yapıyorsan sahip olduğun dinin burda bir etkisi yoktur.

Sen namaz kılmayıp bunları yapsan refah bir toplum olurmuyuz demişsin ya; Namaz kılarak da bunları yapabilrsin.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte yine aynı noktaya geldik.

Eğitim eğitim eğitim....

Birtek bu hükümet için değil yıllardır ırzına geçtiler eğitim sistemimizin. çok bilmiş Cahiller yetiştirdik. İlk eğitim kaynağı olan Aile kurumu çöktü. Veliler ne ki çocukları ne olsun.
    Okulda da eğitim yok. Sonuç ortada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @B16 sende onlara anlat bizim ticarette sterlin caiz değil de... Artık Arabistan riyali üzerinden ticaret yapacağız kendinize çeki düzen verin diye ekle.
    Abi durum benim için sandığından daha ciddi.
    Paramın değeri iyice düştü, alım gücü giderek düşüyor.
    Rafta bekledikçe para kaybettiriyor. Rekabetçi olmak için fiyat kırmak gerekiyor ki bu da karlılığa büyük sekte vuruyor.
    Esnaf mantığından çıkıp iş adamı gözüyle bakmaya çalışıyorum. Heran küçülmeye gidebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi durum benim için sandığından daha ciddi.
    Paramın değeri iyice düştü, alım gücü giderek düşüyor.
    Rafta bekledikçe para kaybettiriyor. Rekabetçi olmak için fiyat kırmak gerekiyor ki bu da karlılığa büyük sekte vuruyor.
    Esnaf mantığından çıkıp iş adamı gözüyle bakmaya çalışıyorum. Heran küçülmeye gidebilirim.
    burak geçmiş olsn umarım tez zamanda planladığın şekilde ilerlersin .

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niye öyle diyorsunuz
    elmasımız yok
    petrolümüz yok
    doğalgazımız yok
    ama en iyi eğitim sistemi bizde

fillandiya bizi kıskanıyor.

smtkrglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Konu ismet amcadan nerelere geldi kimsenin kimseye tahammülü yok saygısı yok (ben dahil) hoşgürü hiç yok bu kadar yok olan bir toplum bir arada kalabilmesi mücize değil de ne ?

Yeni dünya düzeni kurmaya çalışan bazı localar amaçlarına ulaşmak üzere inşallah amaçlarına ulaştıramayan bir güç onları durduracak...
    DRJANT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burak geçmiş olsn umarım tez zamanda planladığın şekilde ilerlersin .
    Amin abi şuan beklemedeyim. Şuan zararım yok denecek kadar az ama ilerisi için piyasa bu şekilde bilinmez kalır ve kur yükselişe devam ederse dükkanı devir edip, arabaları satıp mümkün olan en az zararla çıkmak için beklemeye geçicem.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler