User Tag List

Sayfa 5/35 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
659 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: MTV yüzde 40 artacak

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kurumlar vergisi hesaplamalarında %20 den %22 ye artış yapıldığında göreceğim umursamayanları. Aracına MTV tahakkuk etse de ödemiyor nasılsa..

Kurumlar vergisini ödemeyince banka hesaplarının askıya alınacağını bilecek ondan sonra ana avrat başlayacak.. O zaman göreceğim..
    Hakkıyla kurumlar ödeyen kaç firma var ? Bir çok kalemi gider yazıyorsun, yazmak için elinden geleni yapıyorsun.

Buna kızmıyorum çünkü adam vergiden "kaçınıyor" Örneğin, araç satın almak yerine kiralıyor gider yazıyor , satın alsa sadece amortisman indirecek. Kdv yi indiremiyor. ( Rent-a car vb değilse)

Yukarıdaki maddelerden en çok zarar gören yine bordrolu personel olacak , vergi dilimine girdiğinde çat diye kesinti yapıp ödeniyor.

Kendimden örnek vereyim bordroluyum her ay seve seve ödüyorum, normal bir hayat sürüyorum.

Adam DR özel muayenehanesi var, şehrin en güzel yerinde 500K lık villada oturuyor, altında 200K lık A5 var ama ödediği vergi benden daha az. Hani adalet ?

Çok yazılıp çizilecek şey var ama gerek yok. Devlet bütçesi temel mantıkta ev bütçesine benzer.

Gelirin giderinden çok ise tasarruf eder kenara para koyarsın.

Giderin gelirinden çok ise ya gideriz azaltırsın, ya da geliri arttırırsın.

Bu ülke de gider azalmaz (Bkz: Örtülü ödenekler vb.) o yüzden geliri arttırmak lazım.

Gelir de en kolay maliye tabiriyle "kümesteki kazlardan" alınır. Biz de özellikle bordrolular = kümesteki garanti kaz dır.

Sen kümese yeni kaz koyamaz isen amiyane tabiriyle kümesteki kaza koyarsın. O yüzden %40 da olur, yarın % 50 de.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben şimdi araba üretsem tam zamanı ver ordan 1.0 3 turbolu 180 beygirlik arabayı..

basarsan yakar abicim yakarsa gitmez giderse dururmu bilemem ama mtv si çok cüzziii ..
    üstelik bunda kıpırdayan oynaşan hoplıyan zıplayan led farlar ve içinde led ekran var bir kaç yerine daha yanarlı dönerli meyveli ateşli ledler benzeri şeylerde koyduk..

ısımtalı koltuk ?? o yok .. elektrikli koltuk ?? oda yok .. deri döşeme ?? oda yok .. Sunroof ?? yok ama 10 bin daha verirseniz cam tavan verelim

ne kadar acaba çok ucuz lansman fiyatı sadece 150 bin tl cik oda size özel .. lansmandan sonra 170 bin olucak..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkıyla kurumlar ödeyen kaç firma var ? Bir çok kalemi gider yazıyorsun, yazmak için elinden geleni yapıyorsun.

Buna kızmıyorum çünkü adam vergiden "kaçınıyor" Örneğin, araç satın almak yerine kiralıyor gider yazıyor , satın alsa sadece amortisman indirecek. Kdv yi indiremiyor. ( Rent-a car vb değilse)

Yukarıdaki maddelerden en çok zarar gören yine bordrolu personel olacak , vergi dilimine girdiğinde çat diye kesinti yapıp ödeniyor.

Kendimden örnek vereyim bordroluyum her ay seve seve ödüyorum, normal bir hayat sürüyorum.

Adam DR özel muayenehanesi var, şehrin en güzel yerinde 500K lık villada oturuyor, altında 200K lık A5 var ama ödediği vergi benden daha az. Hani adalet ?

Çok yazılıp çizilecek şey var ama gerek yok. Devlet bütçesi temel mantıkta ev bütçesine benzer.

Gelirin giderinden çok ise tasarruf eder kenara para koyarsın.

Giderin gelirinden çok ise ya gideriz azaltırsın, ya da geliri arttırırsın.

Bu ülke de gider azalmaz (Bkz: Örtülü ödenekler vb.) o yüzden geliri arttırmak lazım.

Gelir de en kolay maliye tabiriyle "kümesteki kazlardan" alınır. Biz de özellikle bordrolular = kümesteki garanti kaz dır.

Sen kümese yeni kaz koyamaz isen amiyane tabiriyle kümesteki kaza koyarsın. O yüzden %40 da olur, yarın % 50 de.
    Her bir yazdığın şey doğru..
    Firmalar ödediği vergileri sıfırlayamıyor ki.. Yine ödüyor yine.. Eskiden atmadığı takla kalmayarak 10 lira öderken, ödemek zorunda kalırken (yoksa banka hesapları donacak) şimdi 11 lira ödemek zorunda kalacak ya.. Ona kabaracak, ona küfür edecek.. Neden? Dokunacak çünkü haspama..
    E sen en başından beri konuşsaydın ya, MTV ye de konuşsaydın, ağzına bal sürmelerine izin vermeseydin, piyasaya para pompalarlarken o "mikemmel" zekanı kullanıp "ekonomi çok eyi yea" demeseydin? Olmaz mıydı öyle.. Olmazdı.. Cebinden para çıkıyorsa küfür kıyamet ederler, cebine para giriyor ya da yapılan zamlar seni ilgilendirmiyorsa/ilgilendiriyorsa bile zaten ödemiyorsan ses çıkarmazlar..

2018 Nisan ayının son günlerinde göreceğim ben o tıfılları..

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen bir arkadaşım çalıştıgı firmanın vergi taksidini ödemeye gitti.tabi borç bilgiside almış.

2 ay önce 30bin kaldı denmişti. şuanki toplam borç 77bin olmuş.bende anlamadım amk gazetesi diyor.

dedim ben hiç anlamadım

yandaş değilsinki vergi borcunu 0(sıfır) lasınlar.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatura satın alıp yüzde 18 yerine yüzde 6 7 ödeyen mükellef adamdır artık.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben hep 4 yaşında araba alıyorum o yüzden vur ona devlet boba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ülkeyi ben yönetmiyorum bana değil bunu başdakilere bizi yönetenlere söyleyin ben mevcut durumu kendi fikrim bakış açımla elimde çayım analiz ediyorum ..
    Nedense bu tür yorum yapanları baba parası yiyen veya vergi vermemek için binbir takla atan patron olarak görüyorum.
    Maaşı bordroda tam gözüken biri böyle yazmamalı.
    Okumadan imzalamam.....

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nedense bu tür yorum yapanları baba parası yiyen veya vergi vermemek için binbir takla atan patron olarak görüyorum.
    Maaşı bordroda tam gözüken biri böyle yazmamalı.
    Baba parası yemek için çok yaşlıyım patronda değilim normal maaşlı bordroluyum..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen bir arkadaşım çalıştıgı firmanın vergi taksidini ödemeye gitti.tabi borç bilgiside almış.

2 ay önce 30bin kaldı denmişti. şuanki toplam borç 77bin olmuş.bende anlamadım amk gazetesi diyor.

dedim ben hiç anlamadım

yandaş değilsinki vergi borcunu 0(sıfır) lasınlar.
    Orada eksik bilgi var. Öyle geçen ay 30 dendi bu ay 70 oldu mevzusu olmaz.

Ya firmada yetkili birisi ya da muhasebecisi girer gib.gov.tr den ne borcu var ne alacağı var dökülür.

O sıfırlananlar da vergi borcunun işlemiş olan faizidir, Vergi aslı asla (çok nettir bu ) sıfırlanmaz.

He şu var elbet bir gün af geleceğini (işleyen faize) bilen sermayedar vergiye ödeyeceği parayla yatırım yapar o parayı çatır çatır kullanır daha fazla kar eder.

5 yıl sonra da o verginin aslı TL karşılığı olduğundan deve de kulak kalır gider onu öder. Diğer taraftan düzenli ödeme yapanlara vergi teşvikleri var ama yetersiz bence. sgk da %5 indirim alıyorsun mesela, yap bunu %20 bak nasıl tahsilatın artıyor.

Sistem maalesef ödeyeni değil ödemeyeni teşvik eder şekilde düzenlenmiş şuan. O yüzden ihale vs kovalamayan firmalar çok kasmıyor.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orada eksik bilgi var. Öyle geçen ay 30 dendi bu ay 70 oldu mevzusu olmaz.

Ya firmada yetkili birisi ya da muhasebecisi girer gib.gov.tr den ne borcu var ne alacağı var dökülür.

O sıfırlananlar da vergi borcunun işlemiş olan faizidir, Vergi aslı asla (çok nettir bu ) sıfırlanmaz.

He şu var elbet bir gün af geleceğini (işleyen faize) bilen sermayedar vergiye ödeyeceği parayla yatırım yapar o parayı çatır çatır kullanır daha fazla kar eder.

5 yıl sonra da o verginin aslı TL karşılığı olduğundan deve de kulak kalır gider onu öder. Diğer taraftan düzenli ödeme yapanlara vergi teşvikleri var ama yetersiz bence. sgk da %5 indirim alıyorsun mesela, yap bunu %20 bak nasıl tahsilatın artıyor.

Sistem maalesef ödeyeni değil ödemeyeni teşvik eder şekilde düzenlenmiş şuan. O yüzden ihale vs kovalamayan firmalar çok kasmıyor.
    babadan esnafım

dediğin gibi vergi borcumun hiç 0 landıgını görmedim. böyle giderse göremicem gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valenin yüzüne bakmaması daha iyi inan bana yüzüne baksa bir gülüşü 20 tl .. dediklerin doğru bizim memlekette işçilik ucuz tamir ucuz restarasyon ucuz avrupa amerikada bunlar çok pahalı olduğu için millet eski araca yanaşmıyor yada elinde olanda yıllarca yapamıyor .. bizde ise tam tersi çok ucuz ama yüzüne bakan yok..
    Allahini seversen iscilik ucuzda isini dogru yapan kac tane usta var😂😂😂😂

Ama bizim dunya liderimiz var....

Ver mehteri ver...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok ciddi çapraz kontroller var, geksis denen bir raporlama ortamı var. Eğer firma işimi düzgün yapayım diyen bir firma ise buna meyletmez.

Eden ise çok çabuk incelemeye girer mahvederler. Bu son R yaptıkları "fiş, fatura sayısı" olayı da kontrolü artırmak için bir yöntemdi, ama çok tepki çekince 2. defa rafa kaldırmak zorunda kaldılar. Çünkü büro için ofis için bildiğin amelelikten öte bir şey değil.

Zaten B formudna 5000+ alış/satışları bildiriyorsun. Üstüne e-defter gönderip ne var ne yok veri ortamında veriyorsun. İş sağlam analiz yapacak alt yapıyı kurmakta.

MrtYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bunuda buraya koydukmu cukk diye oturur diye düşünüyorum 🤔
    Anlamınıda merak edenlere
    Sex yapmaya ihtiyacım yok
    Hükümet beni hergün s.....yor
    Sıradanız ama.. Ön Sıradan.

MR AirMass qreen AnacHONDA

YILDIZ Tesisat Mekanik Kocaeli-İzmit

0533 653 88 39-0262 32263 40

Murat YILDIZ ..

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Tarsusta ki kazıda ne bulunmuş acaba ? ucu çıkmış yıl sonu kafası sonra gövdesi ahahaahah keyfini çıkarın

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok ciddi çapraz kontroller var, geksis denen bir raporlama ortamı var. Eğer firma işimi düzgün yapayım diyen bir firma ise buna meyletmez.

Eden ise çok çabuk incelemeye girer mahvederler. Bu son R yaptıkları "fiş, fatura sayısı" olayı da kontrolü artırmak için bir yöntemdi, ama çok tepki çekince 2. defa rafa kaldırmak zorunda kaldılar. Çünkü büro için ofis için bildiğin amelelikten öte bir şey değil.

Zaten B formudna 5000+ alış/satışları bildiriyorsun. Üstüne e-defter gönderip ne var ne yok veri ortamında veriyorsun. İş sağlam analiz yapacak alt yapıyı kurmakta.
    Ben 2000 2005 arası muhasebe bürosunda çalıştım patlyacağımı anlayıp şirkete geçtim sonra tamamen bıraktım. Benim devreler arkadaşlar isyanlarda sürekli, fatura adedi meselesi tamamen *** zaten.

Fatura ticaretinde yolu yordamını yapan gayet düzgün adamlar var

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah cc yapacağınız bağışları hayrlı olmasına vesile kılar inşallah. Amin Ecmain.

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bide matrah arttırımı yaptımı değmeyin paşamın keyfine

axcel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar vergiyi nasıl alabiliyorlar diye avrupa bizi kıskanıyor işte

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler