"Dağıtım bedeli" kısmını kontrol eder misiniz?
Dağıtım bedeli hep vardı, normal....
Normal olmayan benim dediğim destekleme fonu. Mesela biraz önce elime gelen yazıya göre eylül 2017 için 0.54 kuruş tesbit edilmiş. Yani ortalama 0.200 kuruş olsa kw ı yüzde 25 demektir bu ayki gizli zam.
ayrıca 0.216 yüksek bir fiyat araştırın. ben 0.185 ten ödüyorum.
Yok öyle düşünme.
ben kullanmaya başladığım da ki elektrik fiyatını hatırlamıyorum, belki ben kendime de %8 yaptım ama sonuçta fiyat artınca benim indirimli fiyatım sabit kaldı ve makas açıldı. öyle düşünmek lazım. Senin %8 de belki bugun kü fiyata göre %10 kusurlere çıkmış olacaktı.
bugün mesela bir yere teklif verdim 0.186+her ay ne geleceği belli olmayan fon ( istatiksel olarak ortalama 20 kuruş geliyor).
Yani kendime çok size az diye bir fiyat yok. herkese eşit :-)
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
geçen sene elektronik saatli sayaçlı olanlardan var bizim binada bizimki bozulmuş 3 ay fatura 0 çekti neyse bildirdik vs geldiler söktüler yenisi taktılar gittiler ağustos faturası bir geldi 450 tl tabi saat değişimini vs unutmuştuk tabi itiraz vs sonuç alamadık(ki normal) evimde klima yok 2 tv var 1 tv neredeyse gün boyu açık diğeri akşam 6 dan sonra açılıyor buzdolabı vs evde bulunması gereken eşyalarımız la geçen senelere göre bu bu ay bizede 145 lira geldi(110 aşmazdık) bence özeleştirilmelerden dolayı bu mecralar usulüne uygun olmadan 5 10 lira zam yaptılar
Honda Eg
Mk 6,5 Fiesta
Mk 7 Fiesta
Kuş Serial 90 Doğan L
Honda Ek
neticeyi merak ettim ben varmı bir gelişme
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
ben bir kiralamıştım . bir gün şalter kapalı iken sayacın döndüğünü fark ettik . elektrikçi çağırdık . meğerse üstteki çakal kendi elektriğinii bizim sayaca bizimkini ona bağlamış ve elektrikle ısınmış .
bizede cok geldi bizim gibi bi kaç kişi daha vardı faturası çok gelen,,,,emekte birinede 150 tl su faturası gelmiş kızarak faturayı yatırmaya gitti hatta emek tarafına çok geliyo keçiören gibi semtlere az geliyo gibi laflar etmişti...
evi alırken annem sen uğraşma elektriği suyu vs ben üstüme alırım demişti , onun başvurması lazımmış inceleme için ama hertürlü ödicem o bedeli şimdilik.. Bu hafta başvuracak.. Dün watt ölçer aldım yarın elime geçer tek tek bütün aletleri ölçüp buraya yazıcam.Ben pek anlamam matematikten yazarım artık haftada kaç saat çalıştıklarını anlayan biri kw değeri ile çarpar böler bakarız.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Evet beyler 2 saattir tek tek ölçüyorum cihazları.Sonuç böyle
1-Salonda dik lamba 9.5w , 3 tane 5w tavan lambası
2-muzik seti off konumda: 3 W (pek dinlemiyorum aylardır kapalı)
3-Tv off konumda 0.8w on konumda 190 ile 280 arası gidip geliyor , plazmalar resim'e göre watt çeker. 240w diyelim..
4-Sinema sistemi anfi + sub = anfi = 42w - Sub 15W
5-Bluray 14w
6-Digiturk çok arkada bakmadım ama 10w diyelim onada , modeme de bakmadım 5w da ona diyelim
6-Bilgisayar
27" aoc monitör = 26W
22" samsung monitör = 36w
Z5500 = 43W
Bilgisyar açıkken nette gezinmek 260w
utorrent açık bıraktıgımda 240W (24 saat açık hiç kapanmıyor pc)
Oyun oynarken 450W (5 saat oynuyorum)
250w 19 saat 450w 5 saat diyelim 1 gün için.Yani saati 300w a falan mı geliyor saati öyle birşey
Bozdolabı 4.5w standby da , 15 dakka kapağı açık bıraktım ısınması için çalıştı sogutma , 125w tüketti sonra durdu
Seg bulaşık ve çamaşır makinası A+ 2 yıl önce sıfır aldım bakmadım değerlerine
Bütüm evim bunlar.Odam da tv var ama fişi takılı değil aylardır.Başka aletlerde var tabi ama takılı değil hiçbiri.. Tek yaşıyorum bulaşık makinası 10 günde bir çamaşır makinası haftada bir.. Termosifon hep kapalı duş alıcagım zaman 10 dakka açık kapıyorum.
Bilgisayar 7/24 açık.. Tv 7-8 saat açık.. varmı hesap yapabilecek olan![]()
Şunuda ekliyim
Bilgisayar + ses + monitorler = 400W 10 saat açık bunun 5 saati oyun (450W + iki monitor ve ses 100w = 550W 5 saat) geri kalan 14 saat de 240W
Tv 8 saat açık = Tv + sinema sistemi + sub = 300 W 7-8 saat açık bazen hiç açmıyorum ama 8 saat diyelim hadi..
bana yine 66 tl gelmiş bu ay. aynı rakamı tutturmuşuz
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
elektriğin yaklaşık yüzde 65 lik kısmını ithal ediyoruz.bunun yüzde 50 si doğal gaz yüzde 15 civarı ithal kömürdür, geri kalanı ise res,hes,ges,linyit ve yerli kömürden karşılanıyor.sadece güncel bir bilgi vereyim dedim
Öyle Pısırık Pısırık Yürümeyeceksin,
Yürürken Omzun Dik Alnın Karşıya Bakacak.
Yere Bastığın Zaman Hakkını Vereceksin Toprak Seni Tanıyacak . . !
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)